Web'de Öğren ve Yos İçin Algı Çalışmaları

Kodla Büyü

hakanotuken

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Web'de Öğren kanalı genelde idarecilerin takıldığı bir web sitesi ve telegram grubudur. Şimdi bir haber yayınlamışlar ve üstüne de idarecilere sakın Yos'lara 18'den fazla ödeme yapmayın tarzında bir algı çalışması yürütüyorlar. Yalan yanlış bilgilerle bakanlığın istediği şeyi makul göstermeye çalışıyorlar. Yeğitek açık açık nöbet verilemez yazamadığı halde bu ekip net ifadeler kullanıyor.

Ahaber'in ekmeğin gramajı 250 gr dan 200 gr düşecek olmasını "ekmekte israf azalacak" şeklinde vermesi ile eşdeğer bir haber.

Telegramda maaş bölümünde bunu eleştiren bir mesaj yazınca gruptan atıldım, çok da umrumda değil.

Sonra diğer gruba geçip tartışmayı devam ettireyim dedim ama tartışmanın çoktan başlamış olduğunu gördüm. F Btr grubunda tartışmaya Habib Ocak'ta katıldı ve mesnetsiz iddialar ortaya attı. Hatta Nabi Avcı döneminden yazılar atacak kadar şaşırtıcı şeyler yaptı.

Gruptan atılana kadar tarışmalarımız oldu ve hiç birisine cevap veremedi. Kendisini karar verici bir makam gören Habib Bey'e soruyorum.
1- Attığınız 21/10/2015 tarihli Nabi Avcı imzalı yazı çok yeni değil mi? Hasan Ali Yücel zamanından bir yazı bulup atanızı da bekliyoruz, bu konuda çalışmanız olacak mı?
2- Pgm tarafından Ağrı İl Mem'e cevaben yazdığı yazı çok hoşunuza gitmiş olmalı ki onu atıp duruyorsunuz. Bu yazı 18.01.2023 tarihli ve 30 ay önceki yazıyı kutsal metin gibi paylaşıyorsunuz ama o tarihten bu yana, bu kadar il ve bu kadar Btr'ye bahsi geçen bütün ödemeleri yaptı. Sorum şu; yapılan bu ödemeler cebinizden çıkmış kadar üzgün olmanızın sebebi nedir?
3-Yeni yazının 11. maddesi 11. maddesi deyip duruyorsun sayın Habib Bey peki sana soru ne yazıyor o maddede hadi okuyalım;
"Hükümde yer alan *“Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asıl görevini yapmak için öngörülen ek ders ücreti ödenmez.”* ifadesinden de açıkça belirtildiği üzere, geçici olarak Bakanlık merkez ve taşra birimlerinde ve bu görevlere bağlı olarak anılan Kararın 16’ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamında haftada 18 saat ek ders ücretinden yararlandırılan öğretmenlerin, asıl görevlerinin bulunduğu eğitim kurumlarında olduğu göz önünde bulundurulduğunda, söz konusu geçici görevleri süresince bu geçici görevlerinin yanı sıra öğretmenler için öngörülen herhangi bir eğitim faaliyetini yürütmek suretiyle ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir" Peki sana soru Habib Bey attığın Pgm'den Ağrı'ya yazılan 18.01.2023 tarihli yazının en alt paragrafına hiç baktın mı? Aynısı yazıyor. Peki o günden beri yapılan o ödemeler neden yapıldı? Açılan davaların sonuçları bu hükmü geçersiz kılar vaziyette değil miydi? Yeğitek o kadar görüş yazısı yazıp Nöbet ödenir dediği halde hala nasıl 11. madde diyebiliyorsunuz? Telegramda Yeğitek buna hüküm veremez dediniz ve biz de orada manşeti attık; "Habib Ocak'tan Yeğitek'e; Yeğitek İşine Baksın." . Manşeti beğendiniz mi sayın hocam.
4. Siz neye göre Yos hafta sonu Dyk açamaz diyebiliyorsunuz? Hafta sonu Dyk açılamaz demenizin sebebi nedir diyoruz? Cevabınız: 11. madde
5. YOS ders saatleri içinde yapılır ibaresi var; öyleyse Ders Dışı Eğitim Çalışmalarında hangi mantığa göre ödeme yapılmıyor? Sebebi nedir diyoruz? Cevabınız: 11. madde
6. Siz neye göre Yos hafta içi belleticilik alamaz diyebiliyorsunuz? Hafta içi belletmenlik alamaz demenizin sebebi nedir diyoruz? Cevabınız: 11. madde
7. Nöbet ücreti ödenmez diyorsunuz. Soruyorum 16. maddeden görevlendirilen idareci nöbet ücreti almıyor mu?

Hüküm yazan yer her daim varken ve Btr 16. maddeden görevlendirilip nöbet ve kulüp ücreti alırken bugün vay efendim 16. maddeden görevlendiliyorsunuz ve hüküm açık demek neyin nesidir? Biz zaten hep 16 idik. Hüküm bugün mü konuldu? Yeğitek bilmiyor muydu da madde 71 in 3. fıkrasında net şekilde ödenir yazdı. Ve bu tebligler dergisinde yayınlandı.

Grupta açık açık Pgm karar verir Yeğitek sen kimsin demeye getiriyorsunuz, çünkü Yeğitek'in kararları hoşunuza gitmiyor. Bir de grup 10'da kapanınca bilişimcilere akıl verip format atmayı bilmeyen konuma düşmeyin diyorsunuz, Btr formatçı değildir bunu öğrenmeniz bile büyük bir adım olur sayın Habib Bey.

Bu son değişiklikte yine Yeğitek bile net ifadeler kullanamamışken siz neyin tribindesiniz?

Bana kalsa ücretten daha vahimi artan iş yükü ve projelerdir. Dikkatimizi buraya verip arkadan büyük bir yük yüklediler. Siz de bu algının yayın organı oldunuz sayın Habib Ocak.

Telegram Kanal Linki:

Bu bir Goebbels propagandaclığı örneğidir.

Son düzenleme:
Dilekçe örneğimde, neden ek ders verilmesi gerektiğini madde madde açıkladım.(kulüp emin değilim)
YOS görevlendirme saati mebbis, koordinatörler, arge birimleri gibi 8-5 değil. Bu nedenle ders saatleri dışı yapılan görevlerde ücret ödenmesi gerekir.

YOS fiilen derse giriyor. Arge, Mebbis, Koordinatörler vs derse girmiyor ve YOS gibi mesai saat aralığı esaslarla belirlenmemiştir.

PGM içeriği bilmeden, Arge, Mebbis vs gibi 16/2. maddeye göre ödenmez diyor. Ancak YOS görevlendirme esasları, diğerleri gibi değil.
Ankaradaki arkadaşlar Personel Genel Müdürlüğüne gidip, YOS görevlendirme kriterlerini ve neden diğer işlerden ek ders alınması gerektiğini ilgili birime ve şefe açıklaması gerekir.

Son düzenleme:
Iğdır MEM'in gönderdiği yazı ile aynı niteliği taşıyor. Algı çalışması gibi gelmedi bana. Kısacasa ekstra hiçbir görev alamaz ve ücreti ödenmez.

onun yancısı barış ipeke de ben facebooktan yazdım. paylaşımı yoruma kapattı. çok basit aslında öğretmenin asıl görevi olan yönetmelikle belirlenen, nöbet, kulüp, belletmenlik gibi konuları yönergeyle nasıl engelleyebiliyorsunuz diyorum söyledikleri cevap il veya ilçe mem de görevlendirilenlere verilmeyen başlıkları sayıyorlar. Derse girmeyip 8-5 görevlendirilen ile derse girip diğer saatlerde görevlendirilenleri bile ayırt edemiyorlar. Ben anlamadıklarını düşünmüştüm ama sizde bunları yazınca art niyetli olduklarını düşünmeye başladım.

Webde öğren X hesabına da Yeğitek okul sorumlularının ek ders ücretlerinde uygulama birlikteliği sağlanıyor yazmış. Ne demekse artık.

yahu çok matah bir site yada oluşum değildir kendileri.
branşa bakış açısıda yıllar önce aynıydı .beklentim şaşırtmadı .boş verin şu şahsı .prim kasmak amaçlı başka birşey değil.zatı alileri nereye hangi makama nasıl gelmiş acaba tırnaklarıyla kazıya kazıya mı

O zaman projeleri falan yapmayız olur biter hepsini diğer öğretmenler yapsın robotik yazılım kursu da açamayacağımıza göre aslına bakarsanız bizim idareciler bu duruma pek sevinmedi kulübü bana vereceklerdi şimdi iş gönüllülüğe dayanacak açtığımız egzersizden de memnunlardı iyi olmadı bu dediler

Telegram kanalında yeni haber yapacağım diye söz vermiş dediler durumu kurtaracak sandım linke baktım adam zorla yazmış, tepki büyük sanırım mecbur kalıp yazmış ama hiç olmamış yine asli görev demiş bizim için değil MEBBİS sorumluları argeciler için yazmış gibi. Karmaşık ne anlattığı belli olmayan bir yazı yazmış

Telegram kanalında yeni haber yapacağım diye söz vermiş dediler durumu kurtaracak sandım linke baktım adam zorla yazmış, tepki büyük sanırım mecbur kalıp yazmış ama hiç olmamış yine asli görev demiş bizim için değil MEBBİS sorumluları argeciler için yazmış gibi. Karmaşık ne anlattığı belli olmayan bir yazı yazmış

Diyecek söz bulamadım.
Bakın zamanında yeğitek ne dedi bu arkadaşlar işlerini daha verimli yapabilsin diye min dersi olanlar arasından görevlendirilir dedi. Ben bugün nöbetteyim bir sürü arkadaş bir sürü kendine göre talepte bulunuyor. Nasıl bırakıp da gideyim 5 saat de dersim vardı. Nerede şimdi o dönemki kararlar gibi baskın kararlar verecek yeğitekçiler. Kardeşim koca projenin yükünü çekiyoruz, öğretmenlerimize her türlü desteği sağlıyoruz, Bunlar kör olmuş sanki. İdari işler zaten gırla gidiyor, varılan noktaya bak. Yetkili merci personel genel müdürlüğüne döndü.. 21 saat e kadar ders oldu. Nöbet ücreti dyk ücreti ve geri kalan diğer ücretler.... Kendim bu zamana kadar almasam da bir çok kişi için uçtu gitti. Bu arkadaş kıskançlık yapıyor sanırım. mevzuatı sanki kendi yazar gibi döndürmüş te dolaştırmış. İnşallah yargı lehimize karar verir.

Webde öğren X hesabına da Yeğitek okul sorumlularının ek ders ücretlerinde uygulama birlikteliği sağlanıyor yazmış. Ne demekse artık.
Hocam her il farklı yapıyordu. Bir ildedeki idareci kulüp veriyorken başka bir il vermiyordu. veya Aynı il içinde bile idarecilere göre kulüp veren vardı vermeyen vardı biz arkadaşlarla tartıştık bu durumu. Ek ders modülünde düzenleme yapılınca hiç bir idareci belirtilen kalemlerden ek ders yazamayacağı için ortak bir uygulama birliğine varıyor.

Hocam her il farklı yapıyordu. Bir ildedeki idareci kulüp veriyorken başka bir il vermiyordu. veya Aynı il içinde bile idarecilere göre kulüp veren vardı vermeyen vardı biz arkadaşlarla tartıştık bu durumu. Ek ders modülünde düzenleme yapılınca hiç bir idareci belirtilen kalemlerden ek ders yazamayacağı için ortak bir uygulama birliğine varıyor.
Sayın hocam her ilin farklı yapması durumu ilk yıllar için geçerli idi son yıllarda güzelce oturmuştu, tebligler dergisinde bile yayınlandı. Daha ne kadar net olabilirdi. Ek ders modülünde ek ders yazılmaması ortak uygulama değildir, bir şeyi daraltarak ortak uygulama yapmak doğru olan mıdır? Kulüp ücretini kesmenin mantıklı açıklaması yok, kulüp ders saatleri dışında, Yos ise ders saatlerinde, çakışma yok. Daha önce alabilir diye tebligler dergisinde yayınlanmış şeyin uygulamadan kalkması için ya aksi istikamette yazı çıkması ya da tebligler dergisinde yayınlanması gerekiyor. Yazı gelirse bile dava edilir ve paşa paşa ödenir.

38. sayfa 71/3

Konudan bağımsız Habib bey zamanında burada da kurallara uymamayı tercih ettiği için forumdan uzaklaştırılmıştı. Kendini tanımam etmem. Branşını da bilmiyorum ama tahminim bizim alandan olmadığı yönünde. İnternette aratırsanız kendisi hakkında üçüncü ağızdan kendisinin çok başarılı olduğu yönündeki tanıtım yazılarını görürsünüz. Hakkında pek olumlu düşünemiyorum bu bilgiler ışığında.

Sayın hocam her ilin farklı yapması durumu ilk yıllar için geçerli idi son yıllarda güzelce oturmuştu, tebligler dergisinde bile yayınlandı. Daha ne kadar net olabilirdi. Ek ders modülünde ek ders yazılmaması ortak uygulama değildir, bir şeyi daraltarak ortak uygulama yapmak doğru olan mıdır? Kulüp ücretini kesmenin mantıklı açıklaması yok, kulüp ders saatleri dışında, Yos ise ders saatlerinde, çakışma yok. Daha önce alabilir diye tebligler dergisinde yayınlanmış şeyin uygulamadan kalkması için ya aksi istikamette yazı çıkması ya da tebligler dergisinde yayınlanması gerekiyor. Yazı gelirse bile dava edilir ve paşa paşa ödenir.

38. sayfa 71/3
Hocam olayı savunmuyorum size katılıyorum. arkadaş nasıl fikir birliğiyse artık dediği için onların düşüncesine göre durumu açıklamaya çalışıyorum.

Diyecek söz bulamadım.
Bakın zamanında yeğitek ne dedi bu arkadaşlar işlerini daha verimli yapabilsin diye min dersi olanlar arasından görevlendirilir dedi. Ben bugün nöbetteyim bir sürü arkadaş bir sürü kendine göre talepte bulunuyor. Nasıl bırakıp da gideyim 5 saat de dersim vardı. Nerede şimdi o dönemki kararlar gibi baskın kararlar verecek yeğitekçiler. Kardeşim koca projenin yükünü çekiyoruz, öğretmenlerimize her türlü desteği sağlıyoruz, Bunlar kör olmuş sanki. İdari işler zaten gırla gidiyor, varılan noktaya bak. Yetkili merci personel genel müdürlüğüne döndü.. 21 saat e kadar ders oldu. Nöbet ücreti dyk ücreti ve geri kalan diğer ücretler.... Kendim bu zamana kadar almasam da bir çok kişi için uçtu gitti. Bu arkadaş kıskançlık yapıyor sanırım. mevzuatı sanki kendi yazar gibi döndürmüş te dolaştırmış. İnşallah yargı lehimize karar verir.
Bu yazıyı yazdıktan sonra 20.30 dan sonra habib beyin sitesine yazdım. İçerik denetlenme bekliyordu peki ne oldu biliyor musunuz? İçeriği sildi.
Tekrardan yazdım aynısını 22.20 de. Cevap veremiyor beyefendi.

Düzenleme: 22:51 Mesajı yine sildi. Kalitesi bu kadar işte.

Yazdığım Mesaj:
Hocam sizi esefle kınıyorum yıllarca aynı dayanaklarla ödenirken mevzuata ne oldu da bugün neden ödenmiyor? kaç yıldır neredeydiniz hocam. Neden buna muhalif oluyorsunuz ve sanki mevzuatları kendiniz yazarcasına sıralıyorsunuz ve savunuyorsunuz. Yeğitek bile tereddüt edilen hususları geçtiğimiz yıllarda belirtirken, neden şuan Yeğitekten bir akıllı da çıkıp bunu geçmişte verdik şimdi de vereceğiz diyemiyor hocam? Yeğitek neden bu maddeleri kaldırdı veya yos esaslarına dahil etmedi? Burada gördüğüm ödenecek ücretler sanki sizden çıkacak gibi davranıyorsunuz. Daha meslektaşlarınızın yanında olacağınıza bir hançer de siz saplama derdindesiniz gibi gözüküyor malesef.

Ekli dosyalar

• resim_2025-09-15_221927689.webp
    resim_2025-09-15_221927689.webp
    41.9 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Webde öğreni zamanında Cimer'e şikayet ettim. Sonuç boş. Nasıl bir Yapı kurulduysa MEB ile arasında.

Zamanında forumdan kovulması sanırım bir sancı yapmış.

kimdir necidir tanımam bilmem, zamanında bbnet te takılırken, aldığı yan hesaplarla kendi yazdığı mesajlara habib hocam yine döktürmüşsün gibilerinden mesajlar atardı. kendi kendini överdi. komedi. buraları kesin okuyordur. 😁

• Beğen
Tepkiler: omd
Dertleri bariz belli değil mi aslında. Tamamen duygusal. Kendileri 18 saat ek ders alıyor malum bizlerinde 18 den fazla almamızı gözleri götürmüyor. Yıllardır bu anı bekliyormuş gibi mebbisçiler argeciler başladılar btr’lere sallamaya. Arkadaş hem sahada çalışıp hem haftalık 8-10-12 vs derse giren nöbet tutanla kendini nasıl bir tutuyorsun. İşine gelmiyorsa bırak mebbisçiliği git bir köy okuluna hem derse gir hem btr ol al 23 saat ek dersini. Tüm dert buydu istediklerini de aldılar yangıncılar

ilksms
Geri