Web tasarımda klasörden resim ekleme

Kodla Büyü

SubstantiaL

Site Gezgini
merhabalar 11.sınıf web öğrencisiyim bi ödev var tasarımını yaptım yalnız şöyle bişey düşündüm belki kolay bi yolu vardır eğer varsa eklemek isterim

şimdi kullanıcı resmini seçmesi için bi gözat düğmesi olacak bunu input type file diyerek yapıyorum fakat orda urlnin yolunu veriyor ben ise o seçilen resmin tablomdaki ya da divimdeki alanda gösterilmesini istiyorum, varmıdır böyle bir yöntem? iyi forumlar.

Bahsettiğin şeyi sadece HTML kullanarak yapamazsın.
Yayınlanmış bir sitede, sitende kullandığın HTML dili ile ya da başka bir yöntemle ziyaretçinin dosyalarına ulaşamazsın. Senin yapmak istediğin sistemde öncelikle kullanıcının resmini, siteye upload etmen (yüklemen) gerekir ki bunun için Asp.Net ya da PHP dilini kullanman gerekir.
Eğer sadece göstermelik olacaksa ve sadece bilgisayarında çalıştıracaksan Javascript dili ile çözüm bulabilirsin. Ancak bu yöntem sadece bilgisayarda çalışacak, site yayınlandığında çalışmayacaktır. Yapman gereken javascript ile input file elemanının değerini almak ve bir resim alanının src özelliğine aldığın resmin adresini göstermek yetecektir.

yakuphan' Alıntı:
Bahsettiğin şeyi sadece HTML kullanarak yapamazsın.
Yayınlanmış bir sitede, sitende kullandığın HTML dili ile ya da başka bir yöntemle ziyaretçinin dosyalarına ulaşamazsın. Senin yapmak istediğin sistemde öncelikle kullanıcının resmini, siteye upload etmen (yüklemen) gerekir ki bunun için Asp.Net ya da PHP dilini kullanman gerekir.
Eğer sadece göstermelik olacaksa ve sadece bilgisayarında çalıştıracaksan Javascript dili ile çözüm bulabilirsin. Ancak bu yöntem sadece bilgisayarda çalışacak, site yayınlandığında çalışmayacaktır. Yapman gereken javascript ile input file elemanının değerini almak ve bir resim alanının src özelliğine aldığın resmin adresini göstermek yetecektir.

yok hocam siteyi yayınlamak gibi bi amacım yok zaten ödevde çok basit bi ödev klasöre 15-20 tane resim atacağım kullanıcı ordan hangısını seçerse o resim o alanda gösterilecek, bu javascript kodunu nasıl bulabilirim hocam ?

BBNET
Geri