Web sitesi yapmanın temel mantığı nedir?

Kodla Büyü

muallimim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
645
Arkadaşlar ben site yaparken o kadar uğraşıyorum ama ya internet explorer da düzgün görünmüyor ya firefox ta.

Siteyi yapmada hizalama için hangi yöntemi kullanıyorsunuz?
Önce katmanlarla mı döşeyeceğiz sayfayı?
Yoksa tablo mu?
Yoksa katman içine tablo mu?
Yoksa tablo içine katman mı?
Bir de gezinti menüsü yaptığınızda(menüye eleman ekleme-çıkarma ya da rengini değiştirme) bunda bir değişiklik yaptığınızda aynı anda sitedeki tüm sayfalara otomatik yansıması için ne yapıyorsunuz?
Banner için ayrı menü için ayrı içerik için ayrı vs... katmanlar mı oluşturacağız?
Bir de site yaparken aşırı derecede zaman kaybediyorum. Hizalama vs. için. Pratik ve temiz bir çalışma için ne önerirsiniz?

Eminim bir çok arkadaş da benim gibi zorlanıyordur. Temel hatta iyi düzey dreamweaver ve html bilgisine sahibim ama malesef site yapma tecrübem yok gibi birşey. Yani çok iyi patates soyarım, soğan doğrarım... Ama yemek yapamıyorum. Bir zahmet site yapmanın temel adımlarını yazabilir misiniz? Önce bir sayfayı yapmak için sonra siteyi. Yani siteyi yaparken ilk yaptığımız sayfayı kopyala-yapıştır ile çoğaltsak ve içeriği değiştirsek sadece o şekilde verimli olur mu? :?
 
Hocam ben sayfa oluştururken tablolar kullanmaktan yanayım. Tablo kullandığın zaman sayfada herhangi bir kayma olmaz. Eğer layer kullanıyosan, layerin x , y pozisyonlarından dolayı farklı ekranlarda (boyut olarak) farklı konumlarda yer alabiliyor.
Ayrıca yaptığın değişikliklerin pratik olarak tüm alanlarda uygulanabilmesi için stil olarak css stil dosyalarını kullanmalısın. İstersen frame kullanarak birinde yaptığın değişikliğin tümünde uygulanmasını sağlayabilirsin.
Bence ilk olarak template kullanarak , üzerinde değişiklikler yaparak tasarıma başlayabilirsin. Daha sonra özgün tasarımlar yapabilirsin...
 
1. Önce grafik programında tasarım yapılır.
2. Sonra hazırlanan grafik dilimlenir.
3. Tablolama yapılır ve dilimlenmiş grafikler gereken yerlere yerleştirilir.
4. İçerik eklenir.
 
Dreamweaver kullanıcıları için Tepmlate(şablon) oluşturup sonraki sayfalar için kullanabilir. Diyelimki sayfanın üst sağ ve alt kısmı hiç değişmeyecek orasını not editible region(düzenlenmeyen bölge : yani sadece şablondan değiştirilir) yapabilir. Bu tüm sitede aynı tasarımın korunmasını ve tepmlate de yaptığınız değişikliğin bütün sayfalarda da olmasını sağlar.
Template kullanımını anlatmak için şöyle bir örnek verebiliriz; oldukça fazla sayıda sayfadan ve içerikten oluşan bir siteniz olduğunu düşünün ve bu site için standart bir tasarım olmasını her sayfadaki görünümün yani içerik dışındaki alanların aynı olmasını ve bunu sitedeki tüm dokümanlara uygulamak istediğinizi düşünelim. Bunu ilk aşamada yapmak bir zorluk teşkil etmiyor.
Ve Tablo içinde Katman (layer) kullanmayı tercih ediyorum. İçeriğin yerli yerinde kalması için.
 
hocam önce hazır biş sayfa buluyorum. (Zamandan kazanmak için en iyisi hazır olanlar)
Sonra onu kendime uygun hale getiriyorum.
Daha sonra en temel seklini verinde dreamweaver template oluşturuyorum
Diğer sayfaları hazır template göre yüklüyor ve dolduruyorum.
 
Peki navigasyon menüleri?
Diyelim bir menü yapıyorum, aynısını diğer sayfalara aktardıktan sonra üzerinde bir değişiklik yapınca hepsine otomatik yansımasını nasıl yapacağız?
 
muallimim' Alıntı:
Peki navigasyon menüleri?
Diyelim bir menü yapıyorum, aynısını diğer sayfalara aktardıktan sonra üzerinde bir değişiklik yapınca hepsine otomatik yansımasını nasıl yapacağız?

kendi Template (şablon) 'inin yapacaksın. ve dw' yi ilk açtığında new -> template diyerek kendi oluşturdugun şablonu kullanacaksın. daha detaylı bilgi tıkla
 
İlk önce ne yapacağına karar vermelisin...Kafandakileri kağıda aktardıktan sonra yapılacklar listesi oluşturmalısınız...Ve bu listeyi siteyi yapmış gibi gözünüzde canlandırıp ona göre düzenlemelisiniz...Gerisi zaten teknik iş...
 
BBNET
Geri
Üst