Web Sitesi Kurmak İstiyorum

Kodla Büyü

furkanhoca

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar şu web sitesi işini yaparak yaşayarak öğrenmek adına deneme yanılma yolunu seçerek bi web sitesi kurmak istiyorum. çok profesyonel bi şey olmayacak ilk başlarda belki , kişisel yazılar , bazı paylaşımlar felan içeren ileride kişisel web siteme dönüştürmeyi planladığım bi site kurmak istiyorum. bu konudaki tavsiyeleriniz neler ? önereceğiniz web design programı nedir kolaylıkla kurup kullanabileceğim?

Dizayn programı artık tarihe karıştı. CMS (Content Management System) kullanacaksın. Wordpress ya da joomla kullan. Wordpress basittir. Tavsiye ederim. Joomla ile daha gelişmiş şeyler de yapabilirsin.

design derken ben de wordpress , joomlayı kastetmiştim. wordpress için ayrı bir kurulum gerekiyor mu hocam?

Wordpress bence en güzelidir. istediklerini yapabilirsin. Birazda php bilgin varsa bir çok siteye taş çıkarırsın. öncelikle wordpress de nerde çalışacağın önemli. Bana kalırsa bir alan adı ve hosting al, localhostta çalışma bence. Kurulumuna geline bazı hosting firmaları kendileri kurulu satıyor, bazılarında ise kendin kuruyorsun. Linux tabanlı almış olduğun hostinge wordpressi kendin kurmanı tavsiye ederim. Böylelikle güvenik ayarlarını da yapmış olursun.
Wordpress kurulumunu yaptıktan sonra sıra eklentilerle çalışmaya geldi. http://wordpress.org/ sitesinde temaları, eklentileri indirebilir rahatlıkla kullanabilirsin.

hocam bt öğretmeni değilim ama merak ve araştırma sonucu bir çok sorunun üstesinden gelebiliyorum. okulumun web sitesini ben hazırladım. ben tan html işini çözdüm derken baktım ki web siteleri artık joomla , wordpress vb kurulumlarla yapılıyor , buna da el atayım diyorum. hani çok profesyonel değilim ama öğremek için bir yerden başlamak gerek bence. wordpress kurunca wampserver gibi program gerekiyor mu yoksa hosting ve alan adı almam yeterli olur mu sence?

localhostta çalışacaksanız wampserver gerekli. Ama hosting alacaksanız gerekmiyor. Hazır kurulumlu wordpress hostin satışı var. İsterseniz buradan başlayabilirsiniz. örnek olarak size şu siteyi önerebilirim. http://www.ombhost.com/uygulama-barindirma.php wordpress hazır içerisinde alan adınızı ve hostinginizi alıyorsunuz. 100 mb alanı var ama size ilk etapta fazlasıyla yeterli gelebilir.

v.ofkeli' Alıntı:
Joomla hocam, ücretsiz hostinglerden bir host alın, bol bol kurcalayın...

ücretsiz hosting derken? link verebilir misin hocam ?

@munsal hocam , senin paylaştığın hosting de uygunmuş gerçekten. değerlendirebilirim.

BBNET
Geri