Web Site Veli İzin Formu - Paylaşım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

alim

Aktif Üye
Değerli Öğretmenlerim,
Okul web sitelerinde paylaşılan içeriğe ilişkin hazırladığım veli izin formunu sizlerle paylaşmak istedim...

ÖĞRENCİ VELİ İZİN BELGESİ
Velisi bulunduğum …………………………...……………………………..’ın ses, görüntü ve video kayıtlarının
2014-2015 eğitim öğretim yılında ve sonrasında, ...... okulu web sitesi (XXXX.meb.k12.tr)
ve facebook sayfasında (https://www.facebook.com/.....) kullanılmasına izin veriyorum.
Gereğini arz ederim.

Velinin Adı ve Soyadı: ………………………………..
Velisinin İmzası:

Ekli dosyalar

Sayın hocam, bu izin dilekçesinin çözüm olacağını sanmıyorum. Genelgede velinin izni dışında diye bir ibare geçmediği için böyle bir dilekçe sizi kurtarmayacaktır.

http://rdb.meb.gov.tr/www/ses-goruntu-v ... /icerik/69

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Rehberlik ve Denetim Başkanlığı

"Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığının 25/12/2014 tarihli ve 63055260/10/6928168 sayılı "Ses, Görüntü ve Video Paylaşımı" konulu yazısı ile ilgili olarak, Bakanlığımıza iletilen geri bildirimler sonucunda söz konusu yazı hakkında bazı tereddütler yaşandığı anlaşılmıştır.
Bahse konu yazı da "Öğrencilerin kişisel gelişimleri ile psikolojik ve sosyal gelişimlerine olumsuz etki yapacak ve bununla birlikte kişilik haklarını ihlal edecek ses, görüntü ve video kayıtlarının sosyal ağ ortamlarında paylaşılması" konusunda; Anayasa, uluslararası sözleşmeler, yasal ve idari düzenlemeler ile Türk Millî Eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerinin dikkate alınması ve bu kapsamda, gerekli tedbirlerin oluşturulması amaçlanmıştır.
Bu bilgiler ışığında, eğitim-öğretim ile ilgili kamuoyu ile paylaşılmasında fayda görülen, örnek uygulamaları içeren “ses, görüntü ve video kayıtlarının” öğrenci velilerinden izin alınarak, Resmi okul/kurum web sitelerinde paylaşılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır."

hocam ne izni bu kadar kasmaya gerek yok. müdür düşünsün sonuçta o yetkiyi veren o. şahsen ben bu yazı hiç yokmuş gibi eskiden ne yapıyorsam yine aynen devam ediyorum.

alim' Alıntı:
http://rdb.meb.gov.tr/www/ses-goruntu-ve-video-paylasimi/icerik/69

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Rehberlik ve Denetim Başkanlığı

"Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığının 25/12/2014 tarihli ve 63055260/10/6928168 sayılı "Ses, Görüntü ve Video Paylaşımı" konulu yazısı ile ilgili olarak, Bakanlığımıza iletilen geri bildirimler sonucunda söz konusu yazı hakkında bazı tereddütler yaşandığı anlaşılmıştır.
Bahse konu yazı da "Öğrencilerin kişisel gelişimleri ile psikolojik ve sosyal gelişimlerine olumsuz etki yapacak ve bununla birlikte kişilik haklarını ihlal edecek ses, görüntü ve video kayıtlarının sosyal ağ ortamlarında paylaşılması" konusunda; Anayasa, uluslararası sözleşmeler, yasal ve idari düzenlemeler ile Türk Millî Eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerinin dikkate alınması ve bu kapsamda, gerekli tedbirlerin oluşturulması amaçlanmıştır.
Bu bilgiler ışığında, eğitim-öğretim ile ilgili kamuoyu ile paylaşılmasında fayda görülen, örnek uygulamaları içeren “ses, görüntü ve video kayıtlarının” öğrenci velilerinden izin alınarak, Resmi okul/kurum web sitelerinde paylaşılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır."
Kusura bakmayın, sonradan yapılan açıklamanın son kısmını okumamıştım. Haklısınız, ne yazık ki saçma da olsa böyle bir izin belgesine ihtiyaç var. Ancak verdiğiniz izin dilekçesi çok genel olmamış mı? Sonradan veli çıkıp da ben şu etkinlik için izin vermiştim ama siz başka etkinlikte de resim eklerseniz derse yine sıkıntı yaşanabilir. O nedenle bence her etkinliğin fotoğrafları için ayrı izin alınması, dilekçede ..... etkinliği ile ilgili olarak şeklinde bir ekleme yapmak daha belirgin olmaz mı?

@tolgahan0010, sayın hocam olası bir şikayette siz de müdür de sorumlu tutulursunuz. Müdür benim haberim olmadan eklemiş derse ne diyeceksiniz. Sonuçta haberi, resmi kimin eklediği kayıtlarda bulunabiliyor, tabi kendiniz için ayrı bir kullanıcı oluşturmuşsanız.
Kendinizi korumaya almak için öğrenci resimlerini siteye eklemeden önce yazılı izin dilekçesi almakta fayda var. Anlayacağınız MEB böyle bir genelge yayınlamışsa mantıklı da mantıksız da olsa uygulamak zorundayız. Kendimizi sağlama almak için de prosedürleri yerine getiriyoruz, yoksa zevk aldığımız için yapmıyoruz.

yakuphan' Alıntı:
... O nedenle bence her etkinliğin fotoğrafları için ayrı izin alınması, dilekçede ..... etkinliği ile ilgili olarak şeklinde bir ekleme yapmak daha belirgin olmaz mı?.

Hocam, bu izin olayı zaten dert, her etkinlik için ayrı ayrı izin almak ise tam bir işkence olur. Her defasında yeniden izin almak zorunda kalmamak için özellikle genel bir metin hazırladım.

BBNET
Geri