Web sayfanızda belirli bir alanı yazdırmak için

Kodla Büyü

EBTFÖ

Site Gezgini
Bu kodu çok aradım ve arayan arkadaşlar olabilir diye burada yayınlıyorum.
Memurlar.net sitesinde de bunun gibi bir kod kullanılmış. Bu kod ne işe yarıyor?
Sitenizin herhangi bir sayfasında Dosya--> Yazdır seçeneğini kullanan bir kişi sadece sizin belirlediğiniz alanı yazdırabiliyor. Böylelikle resimler veya sayfanızdaki reklamlar yazıcıdan çıkmamış oluyor;)

Kod:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Başlıksız Belge</title>

<style type="text/css" media="print">
body *, a.no-print { display: none; }
.print, .print * { display: block; }
</style>

<script type="text/javascript">
function print_parent(element)
{
element.parentNode.className = 'print';
window.print();
element.parentNode.className = '';
return false;
}
</script>

</head>

<body>
<div>
<p>The quick brown fox jumps over the lazy dog</p>
<a class="no-print" href="#" onclick="return print_parent(this)">Print</a>
</div>

<div>
<p>Съешь ещё этих мягких французских булок, да выпей же чаю</p>
</div>
<div>
<p>Pijamalı hasta, yağız şoföre çabucak güvendi</p>
</div>
</body>
</html>

Ben sitemde kullandım ama nedense bir türlü yazdırılacak alanı tutturamadım. Belki olayı çözenler olurda bana da anlatır :)

hocam ben denemeye calistim düzgün çalışıyor gibi ama suan yazıcım olmadıgı icin tam bir sonuc yazamadım ama okulda denedikten sonra yazmayı dusunuyordum. sizde cok sabırsız cıktınız yaw :lol: :lol: :lol:

Konu açılalı epey bir zaman olmuş ama galiba işime yarayacak bir kod.Arkadaşlar bu kod için hazırlanmış bir örnek atabilirmisiniz . Web siteme dilekçe koyup yazdırmasını isteyeceğim ama normal yazdır kodlarında tüm sayfayı yazdırıyor

media parametresi print olan bir CSS dökümanı hazırlayın ve sayfaya ekleyin, yazdırılmasını istemediğiniz bölümlerde display:none; kullanın. Mesela ID'si banner olan divi yazdırmak istemiyorsanız,
Kod:
#banner {display:none;}
gibi...

Özgür Hoca' Alıntı:
media parametresi print olan bir CSS dökümanı hazırlayın ve sayfaya ekleyin, yazdırılmasını istemediğiniz bölümlerde display:none; kullanın. Mesela ID'si banner olan divi yazdırmak istemiyorsanız,
Kod:
gibi...
ozman o div hiç görünmüyor?

Rampage' Alıntı:
Özgür Hoca' Alıntı:
Kod:
gibi...
ozman o div hiç görünmüyor?
Maksat onu gizlemek(=yazdırmamak) zaten. Ama bu kural mutlaka media parametresi print olan CSS dökümanında olmalı, yoksa normal sayfada da göremeyiz o divi.

BBNET
Geri