web sayfaları ve arama motorlarına kayıt ile ilgili bir soru?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sarix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sarix

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar web sayfasıyla ilgili öğretmenler bana bişey sordu

diğer okulların web sayfasında öğretmenler adlarını google a yazınca okullarının web sayfası sonuç olarak çıkıyomuş

ben tabi okulumuzun sitesini arama motorlarına kaydettirirken okulun adını ilçesinin yazmıştım dolayısıyla o anahtar kelimelerin dışında girince arama motorunda sonuç çıkmıyo

web sitesinin içindeki bütün içeriğin arama motorlarında girildiğinde çıkması için böyle bir kod varmı? varsa paylaşırmısınız

arama motorlarına kayıt edilirken her şeyi yazamasınız. belirli sayıda kelime girebilirsiniz. dolayısıyla öğretmen isimlerini girişte kayıt etmek olmaz. arama motorlarının çalışma mantığında çeşitli yöntemler var ama özellikle google da crawler denen örümcekler siteyi gezerler. ve her kelimeyi indexlerler. bu sayede sizin sitenizde ki kelimeler de veritabanına kayıt edilir.

çok iyi anlatamadım ama daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olurlar. ama sizin sitenizi arama motoruna kayıt ettiyseniz bir süre sonra öğretmen isimlerinizi de aramalarda görebilirsiniz.

Hocam zaten sayfalarda öğretmen isimleri mevcuttur onlarda google tafından bulunuyor. özellikle bununla ilgili anahtar kelime girmiyorsunuz. Ben yazmadım ama dediğim gibi öğretmen isimlerini aratınca çıkıyor.

hasari' Alıntı:
Hocam zaten sayfalarda öğretmen isimleri mevcuttur onlarda google tafından bulunuyor. özellikle bununla ilgili anahtar kelime girmiyorsunuz. Ben yazmadım ama dediğim gibi öğretmen isimlerini aratınca çıkıyor.
aynen bende hiç kayıt falan uğraşmadım okul ismini yazınca da öğretmen isimlerini yazıncada kendiliğinden çıkıyor hocam.

Bu aynı kelimeden ve kelime grubundan kaç sitede olduğuna bağlı olarak değişir.
Mesela "mehmet kılıç" olsun. Türkiyede binlerce bu isimde insan var. hangisini bulaca?
kaynak :
en çok kullanılan soyadlar http://www.nvi.gov.tr/Files/File/Istati ... 5soyad.pdf
http://www.nvi.gov.tr/Hizmetler/Istatistikler.html

Benim birçok öğrencimin de adı ilk sırada çıkıyor. Deneme sınavı sonuçlarını MS Excell formarında atmıştım. Çocuğun isimi fazla karşılaşılmayan bir isim olduğu için 1., 2., ve 3. sırada. Ama Bazı öğrenciler 30 bazen de 50 sırada...

Bazı öğretmenlerin isimlerini siteye ekleyeli 1-2 ay oldu ama bazıları 5, bazıları 12. sırada. Site adam akıllı 1,5 yıldan beri yayında ve kendi ismim birçok yerde geçmesine rağmen, 11. sıradayım.
Amcaoğulları, sülalem, ve hiç tanımadığım aynı soyisimi taşıdığım Hasanlar sağolsun :(

Google site yöneticisi araçlarda sitemap tanımlarsan belki örümceklerin işini daha iyi yapmasını sağlayabilirsin. Tahmin sadece. Ama Site yönetici araçlarda çeşitli seçenekler var belki işe yarar.

hocam google indexleme yaparken önce ana sayfaya bakar uzantın htm ise taramaya değer görür birde değerli sitlerin tim sayfalarını tarar değerli olmak içinde tercih edilen olmanız lazım mümkünse diğer okul sitelerine linkinizi koydurun siteye google dan girmeye gayret edin önemli gördüklerinizi an sayfada belirtin birde meta tag oluşturun ama abartmadan. bunları uygulayın siteniz diğerlrinin tozunu attırır.

BBNET
Geri