WEB SİTESİ YAPIM ÜCRETİ

Kodla Büyü

oznur23

Site Gezgini
Arkadaşlar orta düzeyde bir web sitesinin yapım ücreti ne kadar olur fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

bir okul sitesi için söylüyorum bütün olması gereken sayfalar olacaksa minimum 400 TL her hafta sayfa güncellemesi sayfa başına sadece yazı olacaksa 75TL resim animasyon video vs eklenecekse 150 tl her güncellenecek sayfa başına.

oznur23' Alıntı:
Arkadaşlar orta düzeyde bir web sitesinin yapım ücreti ne kadar olur fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
ne tür bir site? hangi modüller var? özelliklerini bilmeden bir yorum yapamayız ki...

400 - 600 arasında full dinamik bir site yatırabilirsiniz. Hocam html ile hiç ugraşmazsınız bunu yapan bir çok firma var. bence onlarla görüşün. Sizede birşeyler kalır mutlaka :)

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
ne tür bir site? hangi modüller var? özelliklerini bilmeden bir yorum yapamayız ki...
Hocam görselliğin ön planda olduğu fakat veri tabanı olmayan bir site bu arada görüşlerini belirten hocalarıma teşekkür ediyorum.

oznur23' Alıntı:
Rüzgara Karşı'' Alıntı:
Hocam görselliğin ön planda olduğu fakat veri tabanı olmayan bir site bu arada görüşlerini belirten hocalarıma teşekkür ediyorum.
müşteriye 400-500 civarı bir teklif ver bence. kabul ederse iyi. veritabanı yoksa kompleks site değildir zaten. temayı senin yaptığını bile anlamayabilir. 100 ytl 'ye hazır tema kurup veren bile çıkar.

500 TL html veya cms sistemler, 1000 TL .net veya php siteler... Ama bu ücretler kişiye göre, uğraşıya göre değişir. Kısacası fiyatı siz belirlersiniz. Aynı siteye birisi 400 TL isterken diğeri 1000 TL isteyebilir.

Hocam bilgilenmek amaçlı bir tasarım şirketine orta ölçekli esnafa, web sayfası yaptırmak istiyoruz kaç lira diye sorumuştum. oda vizyonum, misyonum, şirketimizin tanıtımı iletişim vb. bir siteyi 250 TL ye yaparız demişti. tabi muhtemelen hazır şablon kullanıyorlar.

.net ile full dinamik bir site yapımı orta ölçekli ise 500-1000 tl arasında değişmektedir.

örnekler ve iletişim için aktiftasarim.net adresine bakabilirsiniz.

arkadaşlar bu söylediğiniz fiyatların içinde 250-500tl falan içinde host alan adı masrafları dahil mi?
birde 80-90 tl ayrı alan adı masrafımı alıyosunuz

sarix' Alıntı:
arkadaşlar bu söylediğiniz fiyatların içinde 250-500tl falan içinde host alan adı masrafları dahil mi?
birde 80-90 tl ayrı alan adı masrafımı alıyosunuz
Genelikle ilk yılı fiyata dahil olur.

peki bu sitelerin güncellenmesi nasıl oluyo cms sistemlerle bile yapsanız siteyi güncellemyi firma sahibi yapamaz gibime geliyo güncellemeden para alıyomusunuz.

hocam HTML siteyi 300 liraya da yaparsın 1000 lirayada. bu biraz sana birazda alıcısına bağlıdır. aynı siteyi farklı 2 şablonla farklı 2 fiyata da yapabilirsin.
.
ben baştan konuşuyorum. site HTML site ise site BİTTİ dedikten sonra her güncelleme için para alıyorum. dinamik bir site ise ilk 1-2 safta güncellemeleri ben yapıyorum. nasıl yapıldığını gösteriyorum gerisine karışmıyorum. ekstra bir güncelleme istiyorlarsa bende extra ücret istiyorum.

BaRBaRYaN35' Alıntı:
hocam HTML siteyi 300 liraya da yaparsın 1000 lirayada. bu biraz sana birazda alıcısına bağlıdır. aynı siteyi farklı 2 şablonla farklı 2 fiyata da yapabilirsin.
.
ben baştan konuşuyorum. site HTML site ise site BİTTİ dedikten sonra her güncelleme için para alıyorum. dinamik bir site ise ilk 1-2 safta güncellemeleri ben yapıyorum. nasıl yapıldığını gösteriyorum gerisine karışmıyorum. ekstra bir güncelleme istiyorlarsa bende extra ücret istiyorum.

Ayrıca html siteyi yaptıran devamlı güncelleme istiyecektir en iyisi birazcıkta olsa dinamik olması sizin içinde rahat olur

firmalar nerden biliyo da tercih ediyo html yada dinamik siteyi
yani web sitesi yaptırmak isteyen ucuz olunca html mi olsun paahalı isterse dinamik sitemi olsun diyonuz

MAHREC' Alıntı:
BaRBaRYaN35' Alıntı:
.

Ayrıca html siteyi yaptıran devamlı güncelleme istiyecektir en iyisi birazcıkta olsa dinamik olması sizin içinde rahat olur

hocam zaten siteyi HTML bile isteseler o şekilde yapmıyorum. sayfaları değiştirebilecekleri basit bir admin paneli ile veriyorum. sonrasında benim içinde uğraşma derdi olmuyor :D

sarix' Alıntı:
yani web sitesi yaptırmak isteyen ucuz olunca html mi olsun paahalı isterse dinamik sitemi olsun diyonuz

hayır hocam. firmayla konuşup isteklerini dinliyorsunuz, sonra siz anlatmaya başlıyorsunuz. "HTML site isterseniz bedeli budur ve bunları yapabilir şunları yapamazsınız. dinamik site isterseniz maliyeti şu olur, şunları yapabilirsiniz bunları yapamazsınız." şeklinde bir konuşma ile orta yolu bluyorsunuz bir şekilde :D

Hocam fiyatı doğal olarak sizin istekleriniz belirler.Net bir fiyat aralığı belirlemek gerekirse 500-2000 tl arasıdır. Çok basit bir tasarım için bu fiyat biraz daha aşağı gelir.

Tam da işime yarayan bir başlık.
Ben de bu konuyla ilgili fikirlerinizi almak istiyordum.
Ben de Joomla ile bir tasarım yapıp, gerekli modüller, temalar ve pluginler derken bir site hazırlayacağım.
Aklımdan geçen fiyat 1000 lira. Sonuçta CMS sistem deyip geçmemek lazım. yine ortada bir emek var.
sizlerin de fikirlerini almak istedim. Bu tarz bir site için nasıl bir fiyat?
Bu tarz derken içerik olarak küçük bir portal tarzı site diyebiliriz.

hocam joomla veya diğer cms lerle yapılmış bir siteyi 250 liraya yapan da var. 1000 liraya yapanda. kim ne kopartabilirse birde tasarımdan başka kim hangi ek hizmeti veriyorsa ona göre bu fiyatı belirler.
ayrıca MÜŞTERİnizin bilgisayar bilgisi ile de alakalı bir konu bu. müşteriniz CMSnin ne olduğunu JOOMLA nın ne olduğunu bilmiyorsa onun için bunun neyle yapıldığından çok İŞLEVLERİNİN bir önemi vardır. istediği işlevleri yapıyorsa istersen wordpress ile hazırla...

wes' Alıntı:
Tam da işime yarayan bir başlık.
Ben de bu konuyla ilgili fikirlerinizi almak istiyordum.
Ben de Joomla ile bir tasarım yapıp, gerekli modüller, temalar ve pluginler derken bir site hazırlayacağım.
Aklımdan geçen fiyat 1000 lira. Sonuçta CMS sistem deyip geçmemek lazım. yine ortada bir emek var.
sizlerin de fikirlerini almak istedim. Bu tarz bir site için nasıl bir fiyat?
Bu tarz derken içerik olarak küçük bir portal tarzı site diyebiliriz.
birkaç saatlik bir iş için çok fazla hocam. ama kim ne koparabilirse mantığı var birçok kişide :)

Sayın hocam fiyat sizin isteklerinize ve yapacak kurumun iş kalitesi ve hizmet kalitesine göre değişir.
1- Orjinal ve hoş bir tasarım, kullanışlı ve kaliteli bir yazılımla yaptırmak isterseniz, aradığınızda ulaşabildiğiniz, işlerinizi hızlı ve kaliteli yapabilen 2-3 yıl sonra aynı adreste bulmak istediğiniz kişi yada kurumlara site yaptırmak istiyorsanız minimum 1000 tl ortalama 1500 tl yi bulur.
2- Bizim için orjinal tasarım çokta önemli değil hoş görünsün yeter, biz asp den php den anlamayız güvenli olsun istediklerimiz yapılsın, estra bir özelliğe gerek yok yönetim paneli olsun biz içerikleri girelim. Öğrencilier, öğretmenler, veliler okulla ilgili bilgilere ulaşabilsin. diyorsanız 500-1000 tl arası değişir.
Web sitesi genel anlamda emek işi. bilgisayar öğretmenine, bir öğrenciye yada bir veliye belki ücretsizde yaptırtabilirsiniz. çok güzel örnekleri olsa da genle anlamda bu tür çalışmalardan sonuç alınamıyor. 3-5 ay devam ediyor, güncelleme, siteyi yapan kişiye ulaşama nedeni ile çok sayıda okul sitesi ya birkaç yıllık bilgilerle duruyor yada eski ismin yönetim bilgileri dahi bilinmediği için sürekli yeni isimlerle site kuran çok okul var.

Okul kurumsal ciddi bir müessesedir. web sitesi okulun tüm dünyaya açlan kapısıdır. okul reklamı, okul içi ve dışı iletişim en kolay, en ucuz en hızlı sağlayan araçtır. BU nedenle basit bir broşür için reklamcıya, matbaaya binlerce lira döken kurumlar web sitesi konusunda 3-5 yüz lira için olumsuz bakabilmekte.
Benim burada anlayamadığım BT öğretmeni arkadaşların bile web sitesi işini ucuz bir meslek olarak görmeleri. 3 yüz beş yüz liraya yapılır daha fazlasına gerek yok denmesi.

Bir okul sitesinin kurulması yapılandırılması minimum 3 günü alır. Başlık, banner lar, slaytlar, resimler vb görsel araçların bir biri ile uyumlu, hoş bir şekilde yerleştirilmesi başlı başına bir iş. Yazılım yapmak, hazır sistemde olsa güncellemeleri, güvenlik açıkları, uyumlu ve işlevsel eklentiler bulmak ayarlamak başlı başına beceri istiyor.

Web işini ticari yapan kişi hafta 1 web sitesi bitirse. Satandart bir okul sitesini 1000 liraya yapsa aylık 4000 tl gelir elde eder.
Yazılım ve tasarım işi emek ağırlıklı iş olduğu için gider gösterememekten dolayı Bu paranın 1/3 ünü devlet vergi olarak keser. SGK, telefon, kira vb düşünüldüğünde 4000 liradan elde 2000 TL bile kalmaz.

Web sitesini okul BT öğretmenide yapsa bunun bir bedelinin, değerinin olduğu bilinmeli.
Piyasada kebapçısı, bidoncusu, devlet memuru azcık joomla yada Html öğrenip photoshop ta iki görsel rötuşladımı bende web sitesi yaparım edebiyatı yapıyor.
Web sitesi yaptırtacak kişilerin ağırlıklı reklam yönünü düşünmesi bizim gibi arkadaşların işi hafife alması yada önemini anlatataması nedeni ile hem webmaster mesleği küçük görülüyor, nihayetinde BT öğretmenliği de sıkıntı yaşıyor. Son yıllarda sağ tıklamayı, paintte boyamayı, wordde yazı tipi değiştirmeyi sınıf öğretmeni de anlatır BT öğretmenine gerek yok, Hatta BT dersini kökten kaldırmak gerek, zaten her öğrencinin evinde bilgisayar var düşe kalka öğreniyor mantalitesinde olan yöneticiler, idariciler az değil.

Sonuç olarak basit 3-5 sayfalık bir html site için yüksek paralar ödenmesi değil. Tasarımı, yazılımı ve kullanışlılığı ile kurumlara yakışır sitelerin kurulması, kullanılması ve kullandırtılması. Web sitelerinin sadece haber ve etkinliklerin duyurulduğu derme çatma yapılar değil, velinin okulla ilgili bir çok bilgiye ulaşabildiği, işlemini yaptırabildiği, öğretmenlerin, öğrencilerin, idarenin okul işleyişi ile ilgili bilgilere erişebildiği bir platform olmalı. Web sitesi işide BT dersi gibi ciddi bir iştir. İmkan varsa kurumda bir eleman tahsisi yada bu işi profesyonel yapan kişilere emanet edilmeli. B

sarix' Alıntı:

Site yapılacak kişi sitenin güncellenmesini istiyorsa yani güncellenebilir bir site isteniyorsa "dinamik site", firma tanıtım siteleri gibi yapıldığı şekilde kalan ve yayına devam fakat bir yönetim paneli olmayıp güncellenmeyen siteler "statik site" olarak adlandırılır. Bu ihtiyaçlar gözönüne alınarak site türü belirlenir.

Yapılacak sitenin fiyatı ise gereksinimlere göre değişir. Örneğin içeriğe, alt sayfa sayısına, tasarımın özgünlüğüne vs... Dolayısıyla fiyat değişir. 300-1000 TL arası gibi. HTML + CSS ile oluşturulan site ve tasarımları en uygun fiyata yapılır. Fakat dinamik sitelerin fiyatı ise daha yüksektir. Çünkü daha çok emek harcanır. Özellikle tasarımı ve bununla birlikte yönetim paneli olup güncelleneceği için kodlaması yapılacağı için fiyat yükselir. Fakat dinamik si,teler içinde fiyatı aşağı çekmek mümkün. Bunun için hazır cms sistemler kullanılır. Örneğin, wordpress, joomla vs. Böylece ssitem alt yapısı hazır olduğundan sadece tema veya tasarım giydirilir. Onun dışında arama motoru optimizasyonu, site içi optimizasyonlar, grafiksel düzenlemelerle vs. bu iş halledilir.

Ayrıca site fiyatını belirlerken hosting ve domain dahil mi değil mi o da hesaba katılır.
Umarım aydınlatıcı olmuştur.

İş kalitesi kadar müşteriler hizmet kalitesine de bakıyor. Aradığında telefonlara cevap verebilecek firmalar arıyor.
Kodlaması çok iyi olan zaten kendi yönetim panelini oluşturup kodlarına hakim olduğu kendi sistemleri ile çalışıyor. Kodlaması iyi olmayan ya da hiç bilmeyen kişiler yani biraz hazırcı kişiler, gelişmiş yönetim paneli, kod optimizasyonu, güvenlik vs konularda çok bilgisi olmayan kişiler CMS lere yöneliyor. Bu kişiler müşterinin özel bir isteğinde akla karayı seçebiliyor. kılıfa uyduracak eklenti bulmaya çalışıyor, yada müşterinin isteğini kem küm bildiği eklentilere doğru çekmeye çalışıyor. İstisnalar olabilir ancak bu tür durumlar söz konusu malesef.

Çok kişinin başta dikkat etmediği ancak en büyük problem ucuz iş yapan bir kişinin yada ufak firmanın sürekliliğini devam ettirememesi. bir anda e-posta problemi yaşanıyor web işini takip eden kişi askerde, işi kapatmış başka bir ile gitmiş vs. adam yana yakıla yardım alabileceği birini arıyor. Yurt dışından müşteri mail göndermiş alamıyoruz. Müşteri İletişim formundan mail gönderdim diyor kaç ay oldu dönmediniz diyor vs.

vesselam Web işi göründüğü gibi basit değil aslında. Okulun iç ve dış görünümü için yüklü paralar harcanıyor, okul insanlara hoş görünsün diye. okulun 365 gün 24 saat hizmet birimi olan sanal ofisi, web sitesi de aslında ciddiyetle ele alınıp, tasarımı, programlaması, işlevselliği masaya yatırılıp belli bir bütçe ayrılması gereken bir kalem.

BBNET
Geri