Wamp adlı server programını kullanarak site yapmak istiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan £RC£
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

£RC£

Üye
Öncelikler site çok hoş.Konuya geçelim sevgili üyeler ve yönetim takımı wamp server programını kullanarak joomla ile biir site oluşturmak istiyorum bu konularda hiç bir bilgim bulunmamakta programları indirdim fakat temamı hazırlayıp wamp ı kullanarak nasıl site oluşturacağımı bilemiyorum.Şimdi siteme nasıl isim vereceğim bu ilk merak ettiğim şey yoksa ip olarak mı olacak site adı?Sonramerak ettiğim bir şey de şu www klasörünün içine hazırladığım temamı atıp sitemi çevrim içi mi yapacağım?Nasıl yapacağımı bilmiyorum lütfen yardım edin :scared: :?: :!: :verymad:

Ekli dosyalar

• Joker-TDK-Wallpaper.png
    Joker-TDK-Wallpaper.png
    172.7 KB · Görüntüleme: 690
kuruma geçmeden evvel bir vertabanı oluşturmak için
1- web taayıcının adres satırına localhost yaz. açılans ayfada phpmyadmin e tıkla yeni bir veritabanı oluştur. adı sana kalmış. joomla_db olabilir mesala.
joomla_db adını unutma daha sonraki adımlarda kullanacaksın.

joomla kurulumu

1- joomlanın son sürümünü , www dizinin içine joomlasitem adında bir dizinin içine aç
2- wampın çalıştığından eminsen web tarayıcı aç adres satırına localhost yaz.
3- wamp ın www dizinindeki index.php yi silmediysen ,wampın kendi sayfası açılır . aşağılarda bir yerde liste halinde www dizinindeki alt klasörleri göreceksin. joomlasitem linkine tıklarsan yada direk adres satırından
localhost/joomlasitem yazarsan joomlanın kurulm sihirbazı açılacak ve adım adım kurulumu yapacaksın

aşağıdaki bilgileri sende bir iki adım sonra isteyecektir
veritabanı adı :joomla_db
vertabanı sunucusu :localhost
veritabanı kulanıcıadı : root
veritabanı şifren : burayı boş bırak

BBNET
Geri