wake on line ile ET'yı açamama

Kodla Büyü

gokozturk

Site Gezgini
Bu gün ET'nın bios ayarlarına girip baktım wake on line'ı aktif hale getirebilmek için. bios ayarlarında öyle bir şey yoktu
PXE ve PME diye bir şey vardı onları etkin hale getirdim. daha sonra Netsupport mangeri(NSM) yükledim(client olarak)
başka bir bilgisayarda yüklemiş olduğum NSM ile bu ET'yi gördüm ve NSM ile kapattım ama bir türlü NSM ile geri açamadım acaba nerede yanlış yaptım

Wake on lan özelliğini kullanabilmek için tahtaların kablo ile ağa bağlı olması gerekmektedir.
Bahsettiğiniz PXE ve PME özellikleri Power Managament Setup menüsünde miydi?

WOL biraz sıkıntılı çalışan bir durumdur. Aynı ağda farklı subnetler olduğunda çalışmaz. Tüm ayarlarınız doğru olsa bile %100 verimle çalışmayabilir.

hocam bende hepsini ayarladım ama ögrenciler fişi çekip telf sarj aleti taktıkları için geri takmadıkları için hiçbirzaman tamamını açamadım :)

Vestelin akilli tahtalarinin ethernetleri iyi değil. Bazen wake on lan calismiyor...Vestel özel olarak urettirmis. Mac adreslerine wireshark programı ile bakarsaniz üreticisi Vestel olarak gözüküyor. Bu ethernetlerin wake on lan özellikleri iyi değil. Biostan ve windowstan ayarlarını yapıp kapattığınznda Wake On Lan ile akıllı tahtayı açabiliyorsunuz. Ancak fişi çıkarıp tekrar taktığınızda veya elektrik düğmesini kapatıp geri açtığınızda açmıyor. Açabilmek için windows u açıp kapatıyorsunuz. Wake on lan özelliği tekrar çalışmaya başlıyor.... Biliyorsunuzdur, ethernet mac adreslerinin ilk bölümü üretici kodu oluyor... Böylece mac adresinden tahtanın vestel olup olmadığı anlaşılabiliyor...

Bu sorunun nedeni güç ayarlarıyla da ilgili olabilir....Ancak akıllı tahtaların bios ayarları çok ayrıntılı değil...

Ancak Vestel promegalarin(2005-2006 üretimi BT sinifinda Intel anakartlari var. Intel pro 100 mbit ethernet) Intel ethernetleri super. Wake on lan in calismadigini görmedim.. Keşke vestel özel ethernet ürettirmeseymiş....

BBNET
Geri