Vw Polo, Opel Corsa, Fiat Punto (Bayan için hangisi)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dorian
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

dorian

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bizim hanıma araç almayı düşünüyoruz. Bir türlü karar veremedik.
Siz değerli insanlara da danışmak istedim. Polo mu Corsa mı Punto mu? Benzinli mi dizel mi?
Polo 1.2TDI sıkıntılı diyorlar. Corsa 1.2 benzinli yaramaz diyorlar. Punto elinde kalır satılmaz diyen var. :?
Hanımın 2 yıllık ehliyeti var. İkinci el bakıyoruz, 2011 üstü :shock:

POLO iyi diye biliyorum
ama TDI hakkında fazla bir bilgim yok .

Hepsi güzel araç bunların eşiniz hangisi beğenirse onu alsın yoksa işin bir de dırdır sıkıntısı çekme hocam

1.2 motorların gücüne bakmak lazım. Kaç beygir kaç tork. Corsa benzinli 1.2 zayıf mesela. Lpg taktıramazsınız. Benzinli bileceksiniz. 1.4 motor bu sınıflar için ideal. Haa ibiza gibi clio 4 gibi motor koyarlarsa tamam. Onun dışında pek 1.2ye yaklaşmamak lazım.

bende opel corsa 1.4 tam otomatik benzin/Lpg var..Şehir içi için konforlu rahat bir araç..Görüş açısı biraz sıkıntılı..fiyatı uygun..parçası uygun..kullanımı rahat...Polo Dizel çok ses çıkarıyor ve içeri çok ses alıyor..Ama konfor olarak ve estetik olarak benim daha çok hoşuma gidiyor..Ama otomatikleri baya pahalı..DSG şansıman gayet iyi..

kesinlikle polo ama dizel/benzinli olayı size kalmış yıllık km ve eldeki bütçeye göre.
Not: dizel polo b sınıfındaki sesli dizel motorlardan birine sahip olabilir ama yalıtımıda yukarıdaki seçenekler arasında en iyi olandır öyle içeri aman aman ses almaz. (bu arada kimse polemiğe girmesin yukarıda bahsedilenlerin tamamının dizel versiyonlarına bindim) hatta galerici arkadaşım vardı hep derdi bu pololar dışarıdan çok sesli ama içerde ses mes yok diye tabi burada bahsettiği 2009 a kadar üretilen 1.4 3 silindirli tdi lar bilen bilir harbi seslidir motorları.
Not2: illa dizel diyorsanız ve bütçe yeterliyse 1.6 tdi tavsiye ederim hem 1.2den daha sessizdir hemde o kasayı uçurur.

polonun trend versiyonu çok boş hocam comfort önerilir. Bende kia ceed ile fiestaya da bir göz atın derim.

Bu araçların segment haricinde hiçbir alakası yoktur.Biri vw biri opel diğeri bunlarla alakasız fiatın aracıdır.
Sıralama doğru yapılmış polo>>>corsa>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>punto

Ayrıca motor için araba alacaksanız sıralamayı tersine çevirebilirsiniz zira puntonun motoru ödüllü bir motordur.
Fakat şahsen ben tavsiye etmem.Bu arada Fiat Linea kullanıcısıyım memnun değilim.
Şimdiden kazasız belasız sürüşler dilerim.

Bende polo 1.2 tdi var. İki yıl önce sıfır aldığım arabam şu anda 50bin kmde. Ablama da aynı dönemde polo 1.2 benzinli almıştık. Benzinli dizele göre baya zayıf kalıyor. Ama bir bayan için benzinli de yeterli olabilir. Ama benim tavsiyem dizel polo. Ceylan gibi sekersin şehir içinde :)

Listeden Puntoyu eliyoruz.
Kalıyor POLO veya CORSA.
Polo 1.2 TDI nasıl acaba? kullanımı, performansı, satışı. Dizel motorda 1.2 :|
2015 modelde üretmemiş ya da doğuş oto daha getirmedi.

i20 de düşünülebilir. 1.2 benzinli kullanıyorum, gayet de memnunum. Kullanımı da son derece rahat.

türkiyedeki vw hayranlığına bakacak olursak polo alman gerek.ama dizel araba bayan için sıkıntı olur.aslında bayan dizel araba için sıkıntı olur.kontağı çevirip harekete kalkar devire dikkat etmez vs..bu arada 1.2 corsaya tüp takılmaz diyen arkadaşların sorusu varsa cevaplayabilirm.3 ay oldu tüp takalı sıkıntı yaşamadım daha

BBNET
Geri