VSINIF Uygulaması çalışıyor.

Kodla Büyü

muharremyildiz

Aktif Üye
Mesajlar
244
EBA VSınıf uygulaması çalışıyor. Çalışması için yapılması gerekenler:

Etkileşimli tahtalara yüklenmesi gereken program: EBA internet sitesi Araçlar->Yardımcı Programlar menüsünden ulaşılıyor. İnternet sitelerinde yayınlanan birçok VSINIF Etkileşimli tahta uygulaması eski. Bir sonraki versiyonda Etkileşimli tahtadan da ders başlayabilecekmiş.

Öğretmen Tablet Uygulamaları: Eba Dükkan uygulamasından V-Sınıf Uygulamasını yüklemelisiniz. Önceden internet sitelerinden bu uygulamayı yüklemeye çalışıyorduk. Artık EBA Dükkan uygulamasından indiriliyor.

EBA girişleri için artık Mebbis şifresi kullanıldığı için, öğretmenlerin giriş yapabilmeleri için EBA Mobil uygulamasını da yüklemeleri gerekiyor. Bu uygulamadan öğretmen girişi yapıldığında V-Sınıfta şifre girmeye gerek kalmıyor. Eğer V-Sınıf uygulamasından şifre ile giriş yapamıyorsanız, tabletinizde EBA Mobil uygulaması yüklü olmadığı içindir.

Eğer "Müfredat güncellemesi yapılıyor" mesajını alırsanız bekleyin, bir süre sonra güncelleme tamamlanacak. Eğer eski versiyon V-Sınıf öğretmen uygulaması kullanıyorsanız 12. sınıf konuları gözükmüyor. Şimdilik 12. sınıflara ait sınavlar eklenmemiş.

Öğrencilerin tabletinde (E-Tab5) eski sürüm V-Sınıf bulunuyor(Fabrika ayarlarına döndüyseniz-Rom yüklediyseniz). Eba dükkan uygulamasından V-Sınıf uygulamaya çalışırsanız hata veriyor (Öncelikle eski versiyonu kaldırmalısınız diyor; fakat uygulama kaldırma bölümü yok). İnternete bağlayıp bir süre beklemeniz yeterli, bir süre sonra otomatik olarak güncelleniyor.
 
Son düzenleme:
peki öğrencilerde tablet kaldı mı ? sağlam yada var olan . . hepsi rootlu vs.

akıllı tahta çok güzel ama tablet için aynısını diyemeyeceğim.
 
takip++ ama hocama katılıyorum tabletler mahvoldu öğrencilerin elinde hepsi çöp oldu
 
SINIFÇA TEKNOLOJİ KULLANIMI ZAHMETLİ.

Tabletler gelse bile ben KİMSENİN kullanacağını zannetmiyorum. İşin içine çocuklar ve bilişim kullanımı gelince birçok aksaklık oluyor. Paint'ten bir resim çizin dediğinizde bile her çocuk 3-5 yerde takılıyor, soru soruyor, hepsiyle tek tek ilgilenmeniz lazım. Derken.. Ders bitiyor. Tabletlerde de aynı sorunlar olacak, kimi bağlanmayacak, kimisi hata verecek, kimisi bilmem ne yapacak. Çocuklar sürekli hocam! hocam! diyecek. Ve öğretmenler bakacak ki böyle olmayacak, normal derse devam edecekler. Adım gibi eminim. Ayrıca teknolojik ürünler çocukların dikkatinin tamamını üzerine çekiyor. Böyle olunca çocuklar ekrana bakarken sizin anlattığınız şeyleri duymuyorlar. Hep başıma gelen bir örneği vereyim.

NetSupport'la tüm ekranlara görüntüyü yansıtarak yapacağımız uygulamayı gösteriyorum. Herkes kendi ekranında görüyor, izliyor.
+ Şimdi siz aynısını yapacaksınız, tamam mı? Yapabilir misiniz?
- Eveeeet!
+ Tamam diyerek bilgisayarların kilidini açıp kontrolü çocuklara bırakıyorum.

Ve sınıfta gezmeye başlıyorum. Kimisi boş boş bakıyor ekrana. Niye başlamıyorsun ya da yapmıyorsun dediğimde?
- Ne yapacağız öğretmenim? :)
 
Muharrem hocama teşekkürler, ahmet hocam size de katılıyorum. Ara ara kullanacağız belki faydası olacak ama sonuç hüsrana gidecek gibi...
 
v sınıfla ilgili karşılaşılan sorunlar; sınıfta ki bütün öğrencilerin bağlanmasında sıkıntı oldu (yer yer bazı öğrencileri bile attı), birkaç mb dosya paylaşımı dahi imkan vermedi, öğrencilerin olaya katılması ve öğretmenin hızlı bir şekilde derse entegre etmesi zaman aldı bu da derste zaman kaybına neden oldu... sonuç olarak ben tabletlerin çok da verimli olduğunu düşünmüyorum, ideal de çok farklı hedefler olabilir ancak bunun niteliği nedir ne kadardır ölçmek gerek...
 
Tab 4 öğretmen tabletinde EBA Mobil uygulamasına giriş yapamıyorum hocam. Bu yüzden V sınıfı da kullanamıyorum. Kullanıcı adı ya da şifre hatalı şeklinde dönüş oluyor hep. Kullanıcı adı ve şifre doğru Eba ve Mebbise giriş yapıyorum normal şekilde. Karşılaşan var mı böyle bir durumla?
 
Tab 4 öğretmen tabletinde EBA Mobil uygulamasına giriş yapamıyorum hocam. Bu yüzden V sınıfı da kullanamıyorum. Kullanıcı adı ya da şifre hatalı şeklinde dönüş oluyor hep. Kullanıcı adı ve şifre doğru Eba ve Mebbise giriş yapıyorum normal şekilde. Karşılaşan var mı böyle bir durumla?

Eba Mobil uygulaması yüklü mü hocam? Bizde de bir öğretmenin tabletinde şifre bir türlü kabul etmiyordu. Eba mobil uygulamasını yükleyince düzeldi. Eba dükkan uygulamasında Eba Mobil ve V-Sınıf uygulamaları mevcut.
 
Cevap geç oldu hocam kusura bakma. Eba Mobil uygulaması yüklü Eba Dükkana giriş yapamıyorum. Eba Dükkan açılırken direk ana ekrana dönüyor. Eba Mobilde de hep kullanıcı adı ya da şifre hatalı mesajı veriyor.
 
Geri
Üst