Volkswagen T-cross için disk ve balata önerisi

Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhabalar. 2023 model t-cross aracım için ön fren diski, ön fren balatası ve arka fren balatası değişimi yapacağım. Bosch marka için parçacı 6700 lira fiyat verdi ama usta Bosch'u çok tavsiye etmem trw bakalım dedi. (oysa ben Bosch'u iyi bilirdim). Her neyse Trw de ortalama 9 bin lira parça fiyatı çıkıyor.

Volkswagen grubu araç kullanan veya bu işten anlayan arkadaşlara sorum şu ki Bosch işimi görür mü? Standart yıllık 10 bin km ve genelde şehir içi kullanan bir sürücüyüm. Yoksa TRW al mutlaka hocam mi dersiniz? Çünkü yorumlara bakıyorum Bosch da güzel gibi.

Bu arada 30 bin kmde araç. 30 bin km aracin ön diski eskir mi? usta diyor eskimiş. ben de eskimemiştir sadece balata değişimi yaptırayım diyorum.

Son düzenleme:
Bosch kötü değildir sanmam. Ben i20 için 4 disk 4 balata değiştirdim. Diskler bosch, balatalar trw idi. 3 sene oldu şükür sıkıntı yok.Bosch ve trw bu işte iyiler diye biliyorum. Trw bir tık daha iyi olabilir hatta. Bosch az da yumuşak olduğu için konfor ve sessizlik odaklı, trw az daha sert ve fren hissi daha yüksek.

Trw vw için ürün tedarikçisi diye biliyorum.

Değişince ötmeler olacaktır. Ötmeye takılmayın. Yeni balatalar aspestsiz demir tozu ile üretiliyor o sebep ötmeler olur dedi kime sorduysam.

Son düzenleme:
Kardeş 2016 model Volkswagen cc kullanıyorum. Aracı yetkili servise götürüyorum. Sanayideki ustalara pek güvenmiyorum açıkçası. Para kazanmak için olmayan sorunlar icat edenler olduğunu youtube videolarından görüyorum. Hepsi böyledir diyemem ama tanıdık ustan yoksa sanayiye pek gitmemekte fayda var. Özel servise de götürmüştüm aracı. Öyle muazzam fark da yok. Bir de daha 2-3 yıllık bir aracın disklerinin bu kadar çabuk erimesi için, hatta fren balatalarının da bu kadar çabuk eskimesi için herhalde gazdan çok frene basıyor olmanız lazım. Ya çok kötü kullanılan bir araç ya da şüpheli bir teşhis. Yok o marka yok bu marka deme, yetkili servise git derim ben. Daha iki gün önce gittim: Frene basınca ses geliyordu. Ön balataların çok iyi, arka balataların değişmesi lazım dediler. Belki sanayide bana da senin reçeteyi verebilirlerdi bilemiyorum/ güvenemiyorum.

normalde 30 bin disk için erken, balata için bişey diyemem şehiriçinde bitebilir. frene basınca arabada titreşim olmuyorsa, direksiyonda vuruntu yoksa diski değişmeyin.

ilksms
Geri