vista yüklü bilgisayarımın c sürücüsünde 18 gblık program varken 40 gb dolu gösteriyor??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gulogr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

gulogr

Aktif Üye
Arkadaşlar vista home premium yüklü bir laptopum var. geçenlerde iexplorer çalışmadığı içib kurtarma cdsi ile yeniden yükledim. harddiskim iki bölüm. c sürücüsü 80 gb, 18 gblik program yüklü. oysa 40 gblık alan doluymuş gibi gösteriyor. neden olabilir ve nasıl düzeltebilirim sizce? :o

Arkadaşımız Vista üzerine tekrar Vista yüklemiş ve kurulum sırasında yükseltme seçeneğini değil de yeni kurulumu seçmiş. Budurmda eski Vista WİNDWS.OLD adlı klasörde saklanır ve çalışmaz.Dosyalar ve klasörler görüntülenebilir. Sadece orada yer tutar. 18+18=36 Hardiskin yaklaşık 40 Gb'si dolu görünür.

Bunun nedeni şuda olabilir.Laptoplarda yenden yükleme yaparken mesela F9 a basıp yapabiliyorsunuz yani hardiskten yükleme yapıyor.Üretici firma kurtarma cd sini hardiskin bir bölümüne gizliyor.Dolayısıya alanda da almış oluyor muhtemelen nedeni budur

Evet. Örneğin 20 Gb boyutunda bir hardiskiniz var. Vista yüklü. Sistem açıkken tekrar vista yükleyebilmek için en az 7 GB boş alan istiyor. Eski Vistayı saklayabilmek için.
Arkadaş sorununu çözebildi mi aceba yazsa da meraktan kurtulsak.

s_ozberk@hotmail.com' Alıntı:
Arkadaşımız Vista üzerine tekrar Vista yüklemiş ve kurulum sırasında yükseltme seçeneğini değil de yeni kurulumu seçmiş. Budurmda eski Vista WİNDWS.OLD adlı klasörde saklanır ve çalışmaz.Dosyalar ve klasörler görüntülenebilir. Sadece orada yer tutar. 18+18=36 Hardiskin yaklaşık 40 Gb'si dolu görünür.
arkaşaımız doğru söylüyor çünkü aynı şey benim başıma da gelmişti.

hocam bahsettiiniz klasörübulamadım. ayrıca her an internete bağlanamadığım için merakınızı ilk fırsatta gidermeye çalışcam. klasörü bi bulsam.

BBNET
Geri