Veyon yüklerken anahtar sorunu

Kodla Büyü

3crazyali3

Üye
Değerli öğretmen arkadaşlarım,
Netsupport school deneme sürümü bitince program arayışına girdim ve venoy programını gördüm, kurulumunu tüm talimatlarına harfiyen uyarak tamamladım fakat öğrenci bilgisayarına geçtiğim de kilit ismi yazdığım zaman "anahtar adı geçersiz karakterler içeriyor" hatası alıyorum (geçersiz olmadığı halde). 123, Ege, teacher vb denedim.. Sonra genel kısmından anahtar doğrulama yanındaki "Sına" butonuna bastığım zaman "kimlik doğrulama bu bilgisayar da düzgün ayarlanmamış" şeklinde uyarı aldım. Nasıl çözebilirim, yol gösterebilir misiniz. Aldığım hataları ekte paylaşıyorum.

https://www.hizliresim.com/91q6ldx

https://www.hizliresim.com/3236t0r

anahtar adı kısmında sadece belirlediğiniz anahtar adı olsun. Anahtarı içe aktara tıkladıktan sonra gelen ekranda Anahtar adı basında "pc-" gibi işaretler varsa silin sadece yönetici bilgisayarda belirlediğiniz ad kalsın. Ben bu şekilde çözüme ulaşmıştım.

hocalarım basit bir çözüm var aslında aynı hata ile karşılaşıp şu şekilde çözdüm;
master olan pc de (anahtarı oluşturduğunuz) C:\ProgramData içinden veyon klasörünü kopyalayın daha sonra kontrol edeceğiniz cihazlara kurulum ve ayarları yapın işlemler bittikten sonra aynı yolu açın (C:\ProgramData) ve veyon klasörünü yapıştırın. anahtarlar direkt olarak doğru şekilde çalışacaktır. ben veyonu uzun süredir kullanıyorum ve karşılaştığım tek sorun bu anahtar olayı idi. bu basit çözümle sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Ben de anahtar çifti oluşturup ayarları yapıp master dan programı açmaya çalışırken bu hata geliyo ve program açılmıyo henüz öğrenci bilgisayarlarına anahtarları yüklemedim neden kaynaklı olabilir
IMG_2460.webp

Hocam veyon ayarlar bölümünde anahtarınızı admin kullanıcısına tanımlamanız gerekiyor.

Ben de anahtar çifti oluşturup ayarları yapıp master dan programı açmaya çalışırken bu hata geliyo ve program açılmıyo henüz öğrenci bilgisayarlarına anahtarları yüklemedim neden kaynaklı olabilir
Ekli dosyayı görüntüle 78261

Hocam bu sorunu anahtar çiftlerinden private olanının erişim gurubunu bilgisayarlarınız hangi markaysa onu seçerek(bizimkiler hp ), public olanın erişim grubunu root seçerek giderdim ben

Hocam bu sorunu anahtar çiftlerinden private olanının erişim gurubunu bilgisayarlarınız hangi markaysa onu seçerek(bizimkiler hp ), public olanın erişim grubunu root seçerek giderdim ben
Peki ventoyu çalıştırdınız mı hocam? Bir türlü çalıştıramadım. Detaylı olarak kurulumları nasıl yaptınız yazar mısınız? Birde cross platform olarak geçiyor veyon. Hem windows hem Pardus olan makineleri aynı anda görebiliyor mu? Yapabilen oldu mu?

Son düzenleme:
Evet öğrenci bilgisayarından görüntü alabildim.Üstteki çözüm, anahtar çiftlerinin ikisi de root olarak ayarlandığında veyon master programını açmaya çalışırken gelen hatayı gidermek için..Eğer siz configurator da o ayarları yapıp hala veyon master programını açamıyorsanız size tavsiyem synaptic paket yükleyicideki veyonla ilgili tüm paketleri kaldırıp veyonun sayfasından linux debian12 versiyonun kurulumunu yapın.(pardus için).

Evet öğrenci bilgisayarından görüntü alabildim.Üstteki çözüm, anahtar çiftlerinin ikisi de root olarak ayarlandığında veyon master programını açmaya çalışırken gelen hatayı gidermek için..Eğer siz configurator da o ayarları yapıp hala veyon master programını açamıyorsanız size tavsiyem synaptic paket yükleyicideki veyonla ilgili tüm paketleri kaldırıp veyonun sayfasından linux debian12 versiyonun kurulumunu yapın.(pardus için).
pardus için: bu dediklerinizi denedim fakat çözüm olmadı. sonunda açmayı başardım fakat bu seferde uzaktaki bilgisayara bağlanmayı başaramadı uygulama. uzaktaki bilgisayarın açılış ve kapanışlarını görüyor.

Benim yazdıklarım programı açamayanlar için çözümdü ve siz de açmayı başarabilmişsiniz.
Sizin sorununuz için tavsiyem öğrenci bilgisayarlarında paketkeri kaldırıp veyon sayfasından yükleyin.configurasyon ayarlarına dikkat ederek.iyi günler.

Hocam evet ben de ikisini de hp olarak değiştirdim fakat öğrenci bilgisayarlarına anahtarları aktardığım halde bağlantı sağlayamıyorum bir haftadır bununla uğraşıyorum siz verimli kullanabiliyor musunuz işletim sistemim pardus

Peki ventoyu çalıştırdınız mı hocam? Bir türlü çalıştıramadım. Detaylı olarak kurulumları nasıl yaptınız yazar mısınız? Birde cross platform olarak geçiyor veyon. Hem windows hem Pardus olan makineleri aynı anda görebiliyor mu? Yapabilen oldu mu?
Cross platform olarak ben de çalıştıramadım. (Sunucu windows ,client Pardus) Anahtar yükledim. Ancak clientleri göremiyorum.

hocam tek tek soldaki menülerin fotolarını atarsanız eksik yer varsa bakabilirim
2 bilgisayar tanımladım hocam ikisi görünüyo fakat bağlanamıyorum ana bilgisayardan dediklerinizi de atarım yaptığım ayarları ,ip adreslerini elle belirlemedim adreslerine bakıp kendi bilgisayarıma onları yazdım statik ip vermek gerekiyor mu bilemedim kafam çok karıştı🤦🏻‍♀️

Ekli dosyalar

• IMG_2497.webp
    IMG_2497.webp
    174.4 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG_2498.webp
    IMG_2498.webp
    73.8 KB · Görüntüleme: 100
hocam tek tek soldaki menülerin fotolarını atarsanız eksik yer varsa bakabilirim
Bir de anahtarları öğrenci bilgisayarına aktardığımda hp yani benim bilgisayar adım root olarak değişiyo halbuki ben kendi bilgisayarımda anahtar oluşturma kısmında erişim grubunu ayarlarken root u hp olarak değiştirip açabildim veyon masterı bir

Ekli dosyalar

• IMG_2500.webp
    IMG_2500.webp
    214.8 KB · Görüntüleme: 91
  • IMG_2501.webp
    IMG_2501.webp
    207.2 KB · Görüntüleme: 84
  • IMG_2502.webp
    IMG_2502.webp
    234.7 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_2503.webp
    IMG_2503.webp
    188.8 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_2504.webp
    IMG_2504.webp
    218.4 KB · Görüntüleme: 71
  • IMG_2505.webp
    IMG_2505.webp
    210.1 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_2506.webp
    IMG_2506.webp
    206.2 KB · Görüntüleme: 90
hocam bu bilgisayarda anahtar çifti olusturdunuz dimi. ayrıca bir de öğrenci pclerinde kurdugunuz veyonun görüntülerini de atar mısınız. Burda teknik bir sorun gözükmüyor. Ana bilgisayar değilde öğrenci bilgisayarlarıyla ilgili olabilir. IP otomatik mi orayı da çekip yollarsanız daha rahat çözümlemeye çalısırız

2 bilgisayar tanımladım hocam ikisi görünüyo fakat bağlanamıyorum ana bilgisayardan dediklerinizi de atarım yaptığım ayarları ,ip adreslerini elle belirlemedim adreslerine bakıp kendi bilgisayarıma onları yazdım statik ip vermek gerekiyor mu bilemedim kafam çok karıştı🤦🏻‍♀️
hocam benim ipler otomatik. Statik daha sağlıklı olabilir. Anahtar çiftleri bende admin erişim grubu olarak ayarlı hocam her 2 taraftada

hocam bu bilgisayarda anahtar çifti olusturdunuz dimi. ayrıca bir de öğrenci pclerinde kurdugunuz veyonun görüntülerini de atar mısınız. Burda teknik bir sorun gözükmüyor. Ana bilgisayar değilde öğrenci bilgisayarlarıyla ilgili olabilir. IP otomatik mi orayı da çekip yollarsanız daha rahat çözümlemeye çalısırız
Hocam ipler otomatik, statik de denedim yine bağlanamıyor ama pclerin açık mı kapalı mı olduğunu ana bilgisayardan görüyorum okadar.

Ekli dosyalar

• IMG_2558.webp
    IMG_2558.webp
    101.8 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_2560.webp
    IMG_2560.webp
    109.4 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_2561.webp
    IMG_2561.webp
    127.7 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG_2562.webp
    IMG_2562.webp
    182.3 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_2563.webp
    IMG_2563.webp
    106.3 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_2564.webp
    IMG_2564.webp
    121.2 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_2565.webp
    IMG_2565.webp
    144.7 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_2566.webp
    IMG_2566.webp
    231.9 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_2567.webp
    IMG_2567.webp
    173.2 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_2570.webp
    IMG_2570.webp
    125.2 KB · Görüntüleme: 65
Anahtar çifti oluşturup öğrenci pclerine yükledim hocam

BBNET
Geri