Vestel Promega güç birden gelip gidiyor

Kodla Büyü

gokhan35

Üye
Merhaba arkadaşlar, bilgisayar sınıfımızdaki iki bilgisayarda şöyle bir sorun var:
Bilgisayarı açtığımda yeşil ışık yanıyor, fan çalışıyor fakat 1 saniye içinde güç, aniden kesiliyor.
Sorunun güç kaynağından kaynaklandığını düşünüyorum.
Acaba güç kaynağının tamiri mümkün mü?
Ya da benim yapabileceğim tavsiye ettiğiniz bir şeyler var mıdır?

aynı sorun aynı makinede bende de mevcut, bende güç kaynağından şüphelendim güç kaynağını değiştirdim yine aynı sorun devam etti maalesef, anakartan kaynaklı olabilir

Anakart sorunu hocam, aynısını bende yaşadım güç kaynağını değiştirdim yine durum aynıydı. Ama elindeki sağlam güç kaynaklarından dene, bazen onlardan da olabiliyor.

işin ilginç yanı, uzun süre bilgisayarı açmadığımda, bazen ilk denemede açılıyor. fakat herhangi bir nedenle bilgisayar kapanırsa tekrar açmak mümkün olmuyor. :roll:

bide bugün bi tamirciye bu durumu anlatmıştım. o da bazen kasadaki statik elektrik yüklenmesinin böyle bi soruna neden olabileceğini söyledi. bunun için kasadaki bütün kabloları (monitör, klavye, mouse, güç kablosu vb.) söktükten sonra güç düğmesine 20-25 sn basılı tutmamı, bunun statik elektriği deşarj ettiğini söyledi. ne kadar doğrudur bilemiyorum. yarın deneyip görelim. :)

BBNET
Geri