Verso (7 koltuk) kullanıcıları yorum isteği

Kodla Büyü

mtprogrammer

Aktif Üye
Uzun süredir VW Polo kullanıcısıyım. Uzun vadede geniş bir araca terfi düşüncem var. 7 koltuk benim için şart. Yaptığım araştırmalarda Toyota Verso'yu buldum. Ancak çevremde bu aracı kullanan yok. Toyota Verso kullanan arkadaşlar aşağıdaki sorularımı cevaplayabilirler mi?

1- Araç gerçekten geniş mi? Kullanışlılığı nasıl? Son iki sıra koltukları işinizi görüyor mu? (Çok cüsseli olmayan kişiler için uygun mu?)
2- Aksesuar kalitesi nasıl? Plastik iç aksamlar kaliteli mi? Kapılarda cepler var mı?
3- (Benzinli kullanıcılar için) Yakıt nasıl? Şehir içi/şehir dışı yorumlayabilir misiniz?
4- (Benzinli kullanıcılar için) Aracın çekişi nasıl? Motor 7 kişilik kapasiteye göre yeterli mi? Klima açınca gözle görülür bir olumsuz etki var mı? İlk hızlanış nasıl?
5- Bagaj yeterli oluyor mu?

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

1 yıldır kullanıyorum.
1. Araç gerçekten geniş. Fakat 7 koltuk olunca hiç bagaj kalmıyor. Arka koltuklar kızaklı isten bagajı Genişlet ister koltuk arasını.
2.kapılarda cepler var. Plastik aksam idare eder.
3. Yakıt bence iyi. 22 krş civarı. En son şehir içi klima açık 25 kuruş yaktı. Uzun yolda gayet iyi.
4. Klima çekişi hiç etkilemiyor gibi desem yeri.
5. Bagaj 7 koltuk açılınca yok gibi. Ama kapalı olunca yeterli genişlikte.
6. Ful olan elegans alırsan sunruflu. Ve çıtalı. Daha şık duruyor.

1.6 motor benzinli babamda vardı araç hantal onu söyleyeyim rampalarda honda ile toz toplatırım o kadar yani.. sağlam araba ama arka koltuklarında konfor sıfır... uzun yolculuklar için rahatsız edici.. değerinden kaybetmeyen araçlardan birtanesi..

mtprogrammer' Alıntı:
Uzun süredir VW Polo kullanıcısıyım. Uzun vadede geniş bir araca terfi düşüncem var. 7 koltuk benim için şart. Yaptığım araştırmalarda Toyota Verso'yu buldum. Ancak çevremde bu aracı kullanan yok. Toyota Verso kullanan arkadaşlar aşağıdaki sorularımı cevaplayabilirler mi?

1- Araç gerçekten geniş mi? Kullanışlılığı nasıl? Son iki sıra koltukları işinizi görüyor mu? (Çok cüsseli olmayan kişiler için uygun mu?)
2- Aksesuar kalitesi nasıl? Plastik iç aksamlar kaliteli mi? Kapılarda cepler var mı?
3- (Benzinli kullanıcılar için) Yakıt nasıl? Şehir içi/şehir dışı yorumlayabilir misiniz?
4- (Benzinli kullanıcılar için) Aracın çekişi nasıl? Motor 7 kişilik kapasiteye göre yeterli mi? Klima açınca gözle görülür bir olumsuz etki var mı? İlk hızlanış nasıl?
5- Bagaj yeterli oluyor mu?

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

1-Son 2 koltukta 1.60 ve daha kısa olanlar rahatça oturabilir. 1.90 lık 100 kilo biride oturabilir ancak orta sıra koltukların çok öne itilmesi gerekir çok sıkışık olur. Yani arka sıradaki 2 koltuğa ufak tefek kişiler, gençler çocuklar rahat oturabilir.

2-bendeki en boşu tüm kapılarda cep var. önde 3 torpido var. koltuk arkası masalar var tüm koltuklarda bardaklık vb var. ortada arkada çakmaklık çıkışları var. bebekler için normal isofix var hatta isofix top tether var. uzun yola göre ve aileye göre tasarlanmış, düşünülmüş. her yerde hava yastıkları (benimki boş olanı 9 tane) esp tcs çift yönlü dijital klima 6lı cd çalar gibi vb gibi ilk aklıma gelen özellikleri var. döşemesi göğsü plastikği kaliteside normal corolla sedanla aynı.

3- 100 km de Benzinde ve gazda 10- litre şehir içi 7- litre şehir dışı (gazdada/ benzindede aynı) harcıyor. Kışın bu söylediğimden 1 litre fazla harcıyor.

4- 2010 ve sonrası modellerde çekiş gücünde daha iyi. genel olarak tüm modellerde klimanın açık yada kapalı olduğunu hissetmezsiniz. Gaza bastıkça hızlanıyor ancak sedanlara göre düşük çekişi, sebebi sanırım 1500 kg lık boş ağırlığı. İlk hızlanması düşük. atak bir araba değil. (1.6 benzinlisi) Uzun yola giderken çok rahat gider çok çok kötü değil Ancak dağa çıkarken veya ilk hızlanmada depar attırmak istiyorsanız dizelini alın mutlaka onlar harika 420'ye kadar torklu motor seçenekleri var.

5-Hocam bagaj müthiş. bir ara içine arkaya 5 tane kocaman bisiklet üst üste koymuştum. tüm koltuklar yatınca arkası 2500 lt den fazla oluyor. 5 kişi otururken orta koltuklar ileri geri hareketli olduğu için arka bagaj değişken büyüklükte. çok çok büyük endişe etmeyin. Arkadaki iki koltuk ayrı ayrı açılabiliyor. yani 6 kişi kullandığınızda isterseniz bağajın bir tarafında yolcu varken diğer tarafı kapatıp bagaj olarak kullanabilirsiniz. ancak 7 kişi kullanacaksanız. 15-20 cm lik yani yaklaşık 1 karışlık bagaj kalıyor ki bu da bir işe yaramıyor. 7 kişilik kullanımda bagaj için tavana port bagaj alırsanız iyi olur. Eskiden sedan kullanıyordum bagaya bir bebek arabası 1 çanta atınca doluyordu. buna 5 yolcuyla beraber 5 de bebek arabası koyabilirim bagajına.

tavsiye:yeni model dolusunun dizellerini alabiliyorsan hiçbir eksik yanı yok severek kullanacağına eminim.. Benzinli alacaksanda 2010 üstü al. üstünde lpg takılmış olanını alma yada alacaksan kaliteli bir lpg takılmış olsun. Tavsiyem kendin brc taktır.

bende 7 kişilik nissan kullanıyorum.
3.sıra koltuklar sadece çocuklar için konforlu, yolu seyretmek mümkün değil hareket alanı az.
(bir tabletle saatlerce yolculuk yapılabiliyor :P)
3.sıra açılınca bagaj polo bagajı kadar kalır.

yenersonmez' Alıntı:
bende 7 kişilik nissan kullanıyorum.
3.sıra koltuklar sadece çocuklar için konforlu, yolu seyretmek mümkün değil hareket alanı az.
(bir tabletle saatlerce yolculuk yapılabiliyor :P)
3.sıra açılınca bagaj polo bagajı kadar kalır.
:)

Hocam 2 keredir bu tip araçlara biniyorum (mpv)
İlk aracım scenic idi, şimdi ki aracım 1.6 dizel ford c-max 2011 tit x + op yeni kasalardan, c max almadan önce versoya da baktım, araştırdım ama özellik, kalite, vb.. şeylere göre c max benim için ağır bastı, ben gayet memnunum,(2 senedir kullanıyorum) bakmadıysan 7 kişilik c max lara bakmanı tavsiye ederim, karar sizin..

Öncelikle, sorumu okuyan ve değerli yorumlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Cevap yazmak için tüm yorumları görmek istedim.

@mebbis hocam, sizdeki dizel mi, benzinli mi? Modelini ve hangi serisi olduğunu yazabilir misiniz acaba?

@kaybil hocam, aracın rampada kendini toparlaması açısından mı hantal, yoksa ilk hızlanma açısından mı? Burada, benim için güç daha önemli, belirtmeliyim.

@mevzuat hocam, aracınız kaç model?

@cyberhills hocam, güvenlik olarak okuduğum kadarıyla çok güvenli bir araç. Taksi olarak da çokça kullanılıyor.

@yenersonmez hocam, aracınız XTRAIL mi?

@yusufpb hocam, okuduğum yorumlarda Ford'un hantal olduğunu söyleyenler oldu. Verso ile mukayese imkanınız oldu mu? Fiyat farkı da var sanırım Verso ile.

mtprogrammer' Alıntı:
Öncelikle, sorumu okuyan ve değerli yorumlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

@mebbis hocam, sizdeki dizel mi, benzinli mi? Modelini ve hangi serisi olduğunu yazabilir misiniz acaba?

@kaybil hocam, aracın rampada kendini toparlaması açısından mı hantal, yoksa ilk hızlanma açısından mı? Burada, benim için güç daha önemli, belirtmeliyim.

@mevzuat hocam, aracınız kaç model?

@cyberhills hocam, güvenlik olarak okuduğum kadarıyla çok güvenli bir araç. Taksi olarak da çokça kullanılıyor.

@yenersonmez hocam, aracınız XTRAIL mi?

@yusufpb hocam, okuduğum yorumlarda Ford'un hantal olduğunu söyleyenler oldu. Verso ile mukayese imkanınız oldu mu? Fiyat farkı da var sanırım Verso ile.

2014 X-Trail

Verso ve cmax benim de ilgimi ceken araclar. Her ne kadar su siralar ev alma planlarim olsa da takipte olayim ben de.

Mobil gönderidir.

mtprogrammer' Alıntı:

Hocam bende versolara bakınca onunda hantal olduğunu söylediler. Şimdi kime göre verso hantal kime göre c max hantal ?? Araç 115 bg 320 tork öyle hantal falan değil. Devir 1750 görünce turbo devreye girince !! Ben motoruna ve kalitesine, özelliklerine ve şıklığa göre inceledim versodan değilde c max tan yana kullandım. Karar sizin bana göre c max > scenic > verso sıralama yaparım !!

yusufpb' Alıntı:
mtprogrammer' Alıntı:

Hocam bende versolara bakınca onunda hantal olduğunu söylediler. Şimdi kime göre verso hantal kime göre c max hantal ?? Araç 115 bg 320 tork öyle hantal falan değil. Devir 1750 görünce turbo devreye girince !! Ben motoruna ve kalitesine, özelliklerine ve şıklığa göre inceledim versodan değilde c max tan yana kullandım. Karar sizin bana göre c max > scenic > verso sıralama yaparım !!

hocam benzinli versoyla dizel c-max ı mı kıyasladınız. ikiside dizelmi?

Hocam benim kıyaslamam benzinli verso ile dizel c-max kıyaslamasıdır, ben zaten verso alsam benzinli alır, tüplü kullanırdım..

yusufpb' Alıntı:
Hocam benim kıyaslamam benzinli verso ile dizel c-max kıyaslamasıdır, ben zaten verso alsam benzinli alır, tüplü kullanırdım..

Doğal olarak benzinli verso dizel cmax a göre hantal olur. Dizel versolarda sorunmu var neden benzinlisine yönelirdiniz? Ben şuan benzinli verso kullanıyorum ancak ileride dizel verso almayı düşünüyordum.

BBNET
Geri