Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hakkımızın yendiğini düşünüyorum bunca yıllık emeğimizin hiç fakülte bitirmemiş insanlarla ilkokul seviyesindeki bir devlet işçisinden az aldığımızı görünce maalesef tatmin etmiyor.
Ayrıca şu ekonomik koşullarda tüikin açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırına bakınca resmen aldatıldığımızı düşünüyorum.
Hakkımıda helal etmiyorum. Zehir zıkkım olsun.
insanlar ceblerinden arttırdıkları paralarla okula giden geleceğimiz çocuklara 100 tl harçlık veriyor o çocukta kuru ekmek tosta 100 tl veriyor. başka bir dünya da ise meclis lokantasında 20 tl ye et yendiğini görünce ki iyi ki cehennem var diyorum.
Şükür Allah'a edilir. Peki o Allah'ın kulu böyle yapınca şükür etmek mi lazım yoksa şikayet etmek mi? Nasıl memnun olalım? sizce memnun olmak akıl karı mıdır?
Komşum ilkokul mezunu şehir hastanesinde şirkete bağlı temizlik personeliydi asgari ücret alıyordu. Seçimlerden önce işçi olarak devlet kadrosuna alındı şuan 80 bin TL den fazla maaşı var. Hastanede ki hemşirelerden çok alıyoruz bizi sevmiyorlar diyor kendi ağzıyla. Adaletsizlikleri onaylayarak destekleyenler temizlikçinin maaşı mı düşürülsün diye söylemde bulunabilir hayır düşürülmesin o hemşirenin ya da devletin diğer lisans mezunu çalışanlarının maaşı artırılsın. Söyleyeceklerim bu kadar.
Maaşın yetip yetmemesinden çok eğitim seviyesi ve maaş farkları çok rahatsız ediyor beni. Okumayacak kişilere sırf okulda milletin başına bela olmasın diye diploma verip mezun ediyoruz okullar olarak. Gidip 20-30 şınav çekip uzman çavuş ya da polis oluyor ve bizden çok maaş alıyor. O meslekleri küçümsemek için söylemiyorum ama yüksek öğrenime devam etmenin bir artı tarafı kalmıyor bu şekilde. Üniversite okumanın, öğretmenlik okumanın hiç bir kıymetinin olmaması beni en çok üzen nokta.
Son yıllarda bir çok şeyde yaşanan bozulma süreci devlet çalışanlarının maaş skalasında en üst seviyede yaşanmıştır. Aynı bozulma süreci 40 yıl tavandan prim yatıran emekli ile tabandan 10 yıl prim yatırıp banka kredisi çekerek sgk dan emekli olan aynı maaşı alan emeklilerde de yaşanmıştır.