Veri tabanı WEB'de hangi dizine eklenmeli ve nedeni?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan osiris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

osiris

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar kafama bi soru takıldı. Web sitelerinde kullandığımız veri tabanı dosyalarını hangi dizine koyasınız?

Web sayfasını hazırladığınız dizine mi?

Alt bir dizine mi?

Ekstradan bir dizin mi hazırlarsınız?

gibi gibi...

Diyelim ki

www.aysar.com benim webdeki klasörüm(ftp'em)

default.asp sayfam var ve veritabanı kullanıyorum

../db/aysar.mbd gibi bir veritabanı oluşturmam bana fayda sağlar mı?

öncelikle başkaları darafından veritabanına zarar verilip verilemeyeceği konusunda meraklarım var.

Dizinini bu şekilde oluşturanlar var çünkü...

Daha önce kullandığım alanda adres çubuğuna veri tabanın tam yolunu yazdığında veri tabanını indirebiliyordum. ki bu bir sıkıntı idi. bir başkasıda bu yolu tahmin edebilirdi. klasör adının db olması kurtarmıyordu.
bu sene yeni geldiğim okulda var olan alanda ise veritabannın yolunu bilsen bile erişim yasaklı olduğu için veritabanını indirtmiyor.
Yani bu iş kullandığın host ile alakalı. Klasör adının önemi yok.

hocam illa veritabanında path güvenliği arıyorsan dosyanı adını abidikgubidik/1299/hoppala.mdb yap

kimsenin aklına gelmez :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

oguz_efe' Alıntı:
Daha önce kullandığım alanda adres çubuğuna veri tabanın tam yolunu yazdığında veri tabanını indirebiliyordum. ki bu bir sıkıntı idi. bir başkasıda bu yolu tahmin edebilirdi. klasör adının db olması kurtarmıyordu.
bu sene yeni geldiğim okulda var olan alanda ise veritabannın yolunu bilsen bile erişim yasaklı olduğu için veritabanını indirtmiyor.
Yani bu iş kullandığın host ile alakalı. Klasör adının önemi yok.

kafamı karıştıram buydu. mantıklı bir açıklama oldu

root a koymam ben. mutlaka alt bir dizinde olur. veritabanlarının olduğu bir dizin. tabiki bu sizinin adıda standart olarak kullanılan db gibisinden olmaz...

BBNET
Geri