veraset intikal hakkında

Kodla Büyü
veraset ilamını ister mahkeme ister noter aracılığıyla yapın, noter hemen yapar. evin ya da arsanın olduğu belediyeye gidip vergisini ödeyiniz. zaten rahmetli kişi üzerindeki vergiler ödenmeden emekli maaşı bağlanmıyor

Önce tapu ya gidin adınıza devir işlemi olacak. Sonra tapu ile belediyeye gidip beyan verin. Eğer beyanı geciktirirseniz cezası var.

babam 2009 yılında vefat etmişti. üzerimize almadık ancak vergilerini yatırıyorduk son 2 sene yatırmadım. artık üzerimize alalım dedik ceza gelirse ne kadar gelir

babam 2009 yılında vefat etmişti. üzerimize almadık ancak vergilerini yatırıyorduk son 2 sene yatırmadım. artık üzerimize alalım dedik ceza gelirse ne kadar gelir
Eğer veraset intikali yapmadıysanız bir de bunun cezası var hocam bilginiz olsun. Biz de bilmiyorduk bir yıl sonra yaptık intikal işini ve geciktiğimiz için ceza ödedik.

Ceza kardeş başına çıkıyor tek çocuksanız az çıkar ama fazla ise o zaman katlanarak gidiyor. Bu bir ev için geçerli eğer birden fazla ev arsa varsa o zaman ceza daha da artıyor. Tarlalar 10 tane olsa da tek tarla üstünden ceza ödeniyor. Biz 3 kardeşiz. 5250 tl ceza ödedik. Beyanname vermedik diye. Tapuyu alsanız bile belediyeye beyan vermek zorundasınız. 2. derece usulsüzlük cezası olarak kesiyorlar.

Veraset ilamı,kişi vefat ettikten en geç 6 ay içinde verilmeli.Bu sürenin dışına çıkılınca ceza kaçınılmaz.Hep ihmal ettiğimiz işler bunlar.

Öncelikle başınız sağ olsun. Hocam aynı durum başımıza geldi. Veraset İlamını noterden daha önce çıkardığınızı varsayarak yazıyorum.

Belediyeye gidip borcu yoktur kağıdı alıyorsunuz. Bunun için geçmiş vergileri veya borçları varsa ödetiyorlar orada. Daha sonra tapuya gidiyorsunuz. Veraset ilamı içindeki herkesin payını tapuda üzerine geçiriyorlar. Tapuya sadece birinizin gitmesi yeterli.

Veraset intikal yaptık önce belediyeye sonra tapuya gidecegiz degilmi sadece bu belgeyle gitsem olurmu diğer kardeşler gelmesine gerek varmi

BBNET
Geri