Ventoy imajlarını arçelik faz 3 fortmat sırasında görmüyor

Kodla Büyü
İyi günler. Uzun zamandır ventoy ile hazırladığım usb ye bir çok imaj atıp kullanıyordum. Geçenlerde usb çöktü ve formatladım ventoy u tekrar kurdum imajları attım. Ancak arçelik faz 3 tahtaya imaj atarken boot ekranında usb çıkıyor seçiyorum. Ventoy arayüzü geliyor. Pardus imajı seçiyorum. Pardus u Kur seçtikten sonra böyle bir hata veriyor. Çözümü bulamadım. Ventoyu gpt ile de kurdum mbr ile de sonuç aynı. exfat olarak da kurdum NTFS olarak da hep sonuç aynı. Nerde hata yapıyorum?
1000187741.webp

Son düzenleme:
İyi günler. Uzun zamandır ventoy ile hazırladığım usb ye bir çok imaj atıp kullanıyordum. Geçenlerde usb çöktü ve formatladım ventoy u tekrar kurdum imajları attım. Ancak arçelik faz 3 tahtaya imaj atarken boot ekranında usb çıkıyor seçiyorum. Ventoy arayüzü geliyor. Pardus imajı seçiyorum. Pardus u Kur seçtikten sonra böyle bir hata veriyor. Çözümü bulamadım. Ventoyu gpt ile de kurdum mbr ile de sonuç aynı. exfat olarak da kurdum NTFS olarak da hep sonuç aynı. Nerde hata yapıyorum? Ekli dosyayı görüntüle 80381
ventoy kurulumu flash belleği 2 parçaya bölüyor hocam ve bazen bilgisayarlarda tek part olarak görünüyor. ventoyu kendi yazılımıyla tekrar formatlamanız gerekiyor diye hatırlıyorum.(format seçeneği olması lazım) bunu denediniz mi?

Kullandığınız iso ile alakalı sıkıntı olabilir. Resimden anladığım kadarıyla clonezilla ile hazırlanmış bir imaj atıyorsunuz. Orijinal pardus iso dosyası ile format atmayı deneyin. bakalım çalışacak mı?

Hiç kullanmadım.

Orjinal Pardus iso da Clonezilla ile hazırlanmış gibi görünüyor.

Bizzat tecrübe ettim.Arçelik tahtalara bu sorunu yaşıyorsanız eğer USB belleğinizi değiştiriniz, sorununuz çözülecektir.Genellikle USB2.0 da pek problem görmedim.USB 3.0 da sorun yaşadım.

md5 sağlam. securty boot kapalı. aynen kurulum sihirbazı geçtikten sonraki mavi temalı kısımda geliyor bu yazı. ama usb 3.0 kullanıyorum ancak aynı usb ile 2 yıldır yaklaşık 50 tahtayı formatladım sıkıntı olmamıştı.

sorunu çözdünüz mü hocam ben de merak ediyorum ,benim de başıma gelmişti ,pardus kurulmayınca ben de win11 ile formatlamıştım

ilksms
Geri