pisagorean' Alıntı:Olayın terörist leşinin geçişi sırasında mı olduğu yoksa 30 Ağustos'ta asılan bayrağın kaldırılması mı olduğu tam belli değil haberde. Asker böyle birşey yapmaz ben buna inanmak istemiyorum. Ordumuz hala asil ve gururlu onca karalamaya rağmen tabii tayyip iyice ele geçirmediyse...
the_korsan' Alıntı:pisagorean' Alıntı:Olayın terörist leşinin geçişi sırasında mı olduğu yoksa 30 Ağustos'ta asılan bayrağın kaldırılması mı olduğu tam belli değil haberde. Asker böyle birşey yapmaz ben buna inanmak istemiyorum. Ordumuz hala asil ve gururlu onca karalamaya rağmen tabii tayyip iyice ele geçirmediyse...
rütbesi ne olursa olsun hiçbir askerin terörist geçişi sırasında böyle birşey yapacağına ihtimal veremiyorum, olayı doğrulayan yalanlayan bir açıklama yok sanırım, ben rastlamadım ama işin aslı çıkana kadar benim gözümde 30 ağustos sonrası kaldırılmasından ibaret, bende @pisagorean gibi aksini düşünmek istemiyorum.
hocam belki haklı olabilirsin ama bana göre hiç bir neden bayrağın kaldırılmasından önemli değil bayrağın kaldırılması o şerefsizleri sevindirip morallendirirken türk halkını endişeye sevkeder başını öne eğer.sahininces' Alıntı:arkadaşlar bu ilçede tek bilişim tekn. öğretmeni olan ve çatışma günü de burada olan biri olarak konuşuyorum. Sizin batıda tahmin dahi edemediğiniz şeyler burada provakasyon konusu olabiliyor. orada zaten pkk ölüleri askeri araçla taşınıyordu. bayrağın içeri alınması orada toplanan halkın daha fazla gaza gelip provakasyona sebep olmaması için olabilir. İlçe zaten şu an çok gergin, Olası bir provakasyon olayların daha da büyümesine askerin ve polisin zordurumda kalmasına sebep olabilir. Herşeyi Askerin zafiyetinden falan düşünmeyin, Ben biraz farklı bakış açısıyla düşünün derim. Ayrıca ilçemizde asker ve polis oldukça güçlü. yani onların yapabileceği şeylerden korkulduğu için falan değil, sadece tedbir amaçlı...
Hocam doğrudur size inanıyorum, leşlerin askeri araçla taşınması da yine bizim askerimizin büyüklüğüdür. Orda ölürler örgüt arkasına bakmadan kaçar leşi askere kalır. Getirir yakınlarını sorar soruşturur teslim eder. Yani olay büyük ihtimalle böyledir böyle gerçekleşir diye düşünüyorum. Yani o bayrak için öldürdüğü teröristi provakasyon olmasın diye geçerken de indirmez diye düşünüyorum. Bunun savunulacak bir tarafı yok benim mantığım almıyo. Eğer orada o bayrak provakasyon olmasın diye kaldırıldıysa bunun savunulacak bir tarafı yok başka türlüyse onu bilemem 30 Ağustostan sonra balkondaki bayrağın kaldırılması gibi birşeyse sorun yok.sahininces' Alıntı:arkadaşlar bu ilçede tek bilişim tekn. öğretmeni olan ve çatışma günü de burada olan biri olarak konuşuyorum. Sizin batıda tahmin dahi edemediğiniz şeyler burada provakasyon konusu olabiliyor. orada zaten pkk ölüleri askeri araçla taşınıyordu. bayrağın içeri alınması orada toplanan halkın daha fazla gaza gelip provakasyona sebep olmaması için olabilir. İlçe zaten şu an çok gergin, Olası bir provakasyon olayların daha da büyümesine askerin ve polisin zordurumda kalmasına sebep olabilir. Herşeyi Askerin zafiyetinden falan düşünmeyin, Ben biraz farklı bakış açısıyla düşünün derim. Ayrıca ilçemizde asker ve polis oldukça güçlü. yani onların yapabileceği şeylerden korkulduğu için falan değil, sadece tedbir amaçlı...
allah kolaylık versin yardımcınız olsun askerede polisede sizede insanın kendi ülkesinin topraklarında belki az belki çok endişeli birazda ürkerek yaşaması gerçekten onur kırıcı ve zorsahininces' Alıntı:Hocam zaten olayların bu raddeye gelmesi hükümetin yanlış politikası ve asker ve polisin elindeki yetkilerin kısıtlanmasından. Hükümetin yanlış politikaları sayesinde halkda büyük bir pkk sempatizanlığı hakim. Haberleri takip ettiyseniz; Adamın evine roket isabet etmiş, mermi isabet etmiş konuşmanın gidişatında sanki askeri polisi sorumlu tutuyo. Evimize pkk ya ateş ederken mermi yağdırdılar, roketin hangi taraftan geldiğini göremedik(sanki asker roket kullanıyo da) yani polis asker devletin her türlü birimi burada onlara göre baş düşman. ama çoğu maaşını devletten alıyo...
Geçem hafta bizim okula da dağdan gelmişler öğretmen sormuşlar, bakalım bekliyoruz bir daha ne zaman gelecekler diye..![]()