Vali oğlunun sınava girdiği okula girdi

Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Kastamonu Valisi'nin yasak olmasına rağmen oğlunun sınava girdiği okula girdiği öğrenildi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, oğlunun Lisans Yerleştirme Sınavı'na İstanbul'daki bir okulda girdiğini belirterek, oğlunu eşiyle dışarda bekledikleri sırada davet üzerine müdür odasında çay içip dışarı çıktıklarını söyledi.

Vali Bektaş, oğlunu sabah LYS'ye gireceği İstanbul'daki okula götürdüklerini, eşi ile kendisinin de dışarda beklediğini kaydetti.

Daha sonra kendilerinin dışarda beklediğini öğrenen okul müdürünün yanlarına gelerek, kendisini ve eşini çay içmeye davet ettiğini dile getiren Bektaş, şöyle devam etti:

''Ancak kendisine kahvaltı yapmadığımızı söyleyerek teşekkür ettik ve oradan ayrıldık. Daha sonra okula tekrar geldik. Müdür bey kapıya geldi bizi odasına çaya davet etti ve ben ve eşim gidip odasında çay içip ayrıldık. Okul müdürünün çay davetini kıramadık. Odasında çay içip indik. Hiçbir şekilde veliler de rahatsızlık belirtmediler. Okul binasında oğlumla da karşılaşmadık. Oradaki tüm çalışanlar da gözetmenler de zaten şahitlerdir.''

http://www.memurlar.net/haber/245813/

blue123' Alıntı:
müdür artık terfi eder... :puhaha: :puhaha:
bunda ne var olur mu hocam! eğer girilmeyecek ise kimse girmeyecek... bugün vali girer, yarın vali yardımcısı, emniyet müdürü, polis, imam derken bakmışsın herkes içerde...

zaten 1 sene önce sınavı kazandırmak istediklerine bütün soruları alenen dağıttılar ... hem KPSS de hem YGS de...

Bu sınavlarda her türlü kolpa mevcuttur herkesin ayağının bu kadar kaygan olduğu bu ortamda o okul müdürü (günahını almıyayım) ne işler çevirdi acaba gene sıkıntıyı o sınıfta görev yapan öğretmen çekmiştir.

Tabi Vali beyin sorumluluk bilincne sahip olsa orada bir vali olduğunu zaten kimse bilmemeliydi.

Baba ve vali olan oğlu arasında geçen bir hikaye vardı.
Vali hazretleri çocuğunu düşünmüş onu anladık da öncelikle diğer vatandaşlarının çocuklarını düşünmeli tedbirli davranarak oraya hiç gitmemeli şaibe söylentilerine yol açmamalı idi.
Vali müdürün odasına girdik çay içtik derken, okul müdürü yusuf yusuf :D durumunu kurtarmak vali efendi hiçbir şekilde odama girmedi çay içmedi diyor. Vali mi yalan söylüyor müdür mü ? :puhaha:
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20774508.asp

habbe' Alıntı:
Eee ne var bunda?

Nasıl ne varya saçma saçma konuşmayın. Ben geçen yıl ygsye girdim sonrada lys için fen sınavına gittim. O anlık unutkanlık vatandaş kimliğimi unutmuşum. Yanımda ehliyet vardı, öğretmen kimliği vardı olabilecek ne kadar kimlik varsa hepsi vardı sırf vatandaşlık kimliği yok diye binaya bile sokmadılar. (sanki ehliyette yada öğretmen kimliğinde aradıkları tüm bilgiler yokmuş gibi) Kural kuraldır dedik itiraz etmeden geri döndüm. Bu kurallar A kişisine Bkişisine göre değişiyorsa ve buna bir öğretmen çıkıp ne var bunda diyorsa ülkenin kuralsızlığını gösterir.

girer hocam yasaklar üstlere çalışmaz, torpil değil yani, o il de zaten asayişten sorumlu vali olduğu için girer,
sorun yok yani...

Internet' Alıntı:
girer hocam yasaklar üstlere çalışmaz, torpil değil yani, o il de zaten asayişten sorumlu vali olduğu için girer,
sorun yok yani...

sınav istanbulda, vali kastamonu valisi

Vali Bey Bu sene DynED için iflahımızı kesmişti, birilerinin ahı mı tuttu acaba :)

Şahsi fikrim, herhangi bir şaibe için gitmediğidir. Ama ne olursa olsun kurallar herkes için eşit işlemeli.

tenten' Alıntı:
zilal' Alıntı:
buradaki çoğu kişi, okul müdürü olsa valiyi çay içmeye davet ederdi.
Başkasını nasıl bilirsiniz? Kendiniz gibi misali.
şuana kadar gördüğüm okullarda ilçe mem geldiğinde bile herkes saygı duruşuna geçiyo..
çoğu kişi diye o yüzden dedim. kendim olsam davet etmezdim. herkes eşit olmalı.

o kadar normal olmuş ki kurallara uymamak, vali'nin içeriye davet edilmemesi anormal geliyor bazı arkadaşlara.
Meb ve birçok devlet kurumunda işte bu kurallara uymamak ,iş yapmayana gereginden fazla tolerans göstermek,yöneticilerin yetkiyi ya kullanmaması yada haddinden fazla kullanması işlerin tıkıt tıkır yürümesini engelleyen şeyler.İş yapamayan müdür yardımcısının görevini formatör öğretmene yada diğer idareciye yıkmak.iş yapamayana kanunda yer alan cezayı vermemek/verememek...öf neyse konuyu başka yere bağlamadan bitireyim.

Vali içeri giremez.Kurallar herkes için geçerli.Şaibeye yol açacak bir durum.Sonuçta önemli bir sınav.Kesinlikle doğru bulmuyorum.İyi o zaman mevkisi olan herkes elini kolunu sallayıp girsin.Olan her zaman vatandaşa olsun.Yazıklar olsun böyle insanlara.Bir türlü insanlığı öğrenmediler.

merak ettim şimdi. biz sınavlarda görev alınca ALYANSI bile çıkarttırıyorlar binaya girerken acaba kapıdaki görevliler valinin üzerini aradımı :) muhtemelen var olan cep telefonuna el koydular mı? ayrıca burda sorumlu vali değil onu davet eden okul müdürüdür. vali sadece davete iştirak etmiştir...

eğer yasaksa kimse giremez valide olsa başbakanda olsa. Girersen böyle şaibeli durum ortaya çıkabilir işte. Tabikii gidip çay içmiştir ama yasaksa yasaktır ve kim olursa olsun bu kurala uymalı. Uymazsa adaletten bahsedemezsiniz. Normal bir veli de bende çay içmek istiyorum deseydi ne olcaktı :)

BaRBaRYaN' Alıntı:
merak ettim şimdi. biz sınavlarda görev alınca ALYANSI bile çıkarttırıyorlar binaya girerken acaba kapıdaki görevliler valinin üzerini aradımı :) muhtemelen var olan cep telefonuna el koydular mı? ayrıca burda sorumlu vali değil onu davet eden okul müdürüdür. vali sadece davete iştirak etmiştir...

Merakınıza katılmakla birlikte valinin de suçlu olduğu kanısındayım... Müdüre haddini bildirmeli ve kurallara uymalıydı... Ama o kadar normalki artık, kuralsızlık ülkesi olduk... Vali girer, öteki geçer (yapmışlardır vs demiyorum ama girilmeyecekse kimse girmeyecek) ama senin benim çocuğum sınavdan 1 hafta gönderilen sorular belli iken sınava girişte donuna kadar aranır...

Aklımda yer eden bişey vardı, bir başbakanın eşi başbakanlık uçağıyla başbakanın gideceği yere kadar gitmişti de tahsil etmişlerdi bir ülkede. Veya futbol maçına bilet verildi diye sıkıntı yaşamıştı başbakanın biri yine başka bir ülkede... Sorsan onlar kafir bizler müslüman, ama onlarda adalet herkese eşit bizde zengine/makam sahibine büyük eşit...

Demeden edemeyeceğim bize herşey reva...

BBNET
Geri