Vali faturayı öğretmenlere kesti

Kodla Büyü

19siyaHBeyaz03

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://www.kamudanhaber.com/egitim/vali ... 05070.html
şamaroğlanı olmaya devam bakanlık öğretmenleri başarısızlık konusunda hedef göstererek başarısızlıktan kendilerinin hiç suçu yok gibi sıyrıldılar
şimdi uğraş dur kaymakamıyla valisiyle müfettişiyle
tamam gereksiz yere rapor alan var ama bu küçük bir oran dersler sanki sırf rapordan boş geçiyor öğretmen eksiği yok sapan saçma öğretmenelrden istenen angarya iş yok gibi tüm suçu yüklediler yine öğretmenlere......

Yıllardır değişmeyen hikaye, babası oğluna demiş ki :
- Oğlum ben sana vali olamazsın demedim , adam olamazsın dedim :verymad:

Vali hazretlerini beni terfi ettirin diye sinyali vermiş. Yakında daha üst bir koltukta görürüz. Gelecek dönem milli eğitim bakanı adayları listesine eklendi.

Öğretmenlerin aldığı haksız izin ve raporlar eğitimin en en en en en son sorunudur. Gözardı edilebilecek kadar küçük bir sayıda öğretmenin çok çok çok nadir başvurduğu bir yöntemdir.

Sorunları konuşalım, Eyvallah, ama en en en en en son sorundan başlayarak mı bunu yapacak koskoca vali?

Öncelikli sorunları söylese hükümete yalakalık etmemiş, hatta eleştirmiş olacak. O yüzden sanırım en en en en en son sorunu, gözardı edilebilecek, istisna mertebesindeki bir sorunu dillendirmeyi tercih etmiş. Başarılı tercih. Her yalaka böyle başarılı tercihleri ile hatırlanır, hatır sahibi olur.

Elin yalancısıyım, Kaharamanmaraş'ta bir sendikanın toplantısında AKP milletvekilleri " Başbakan az bile söyledi, ne yapıyorsunuz? Başarısızlığın sebebi öğretmenlerdir." demiş..

Maşallah vali değil de sanki ordinaryüs eğitim profesörü. Kendi çalar kendi oynar kör topal bir tespit yapmış. Ne bir veri var, ne somut bir kanıt.

hangi partinin valisi? Partisiyle aynı görüşleri paylaşmış. Eğitimde tek suçlu öğretmen...

hasan' Alıntı:
Elin yalancısıyım, Kaharamanmaraş'ta bir sendikanın toplantısında AKP milletvekilleri " Başbakan az bile söyledi, ne yapıyorsunuz? Başarısızlığın sebebi öğretmenlerdir." demiş..

İnanırım der. Bizimkiler de babalarının partisi oy kaybetmesin diye savunmaya devam eder. Parti babalarının ya.

he vali hee, böyle ... lara gıcık oluyorum. sen git ihale kovala, torpil yapıp adam soktur bir yerlere, ne işin var senin öğretmenle doktorla

şimdiki vali ve kaymakamlar akp nin il başkanları gibi çalışıyor bir kaymakamla başbaşa konuşurken bunu itiraf ediyor biz böyle davranmak zorundayız diyor. madem bu işler böyle yürüyor ülkede valiye ve kaymakama ne gerek var.

kusura bakmayın... benim çiğ kişiliğime verin... ancak bir hatıratmada bulunayım... tekel işcileri hak ararken... 2 yıl çalıştırılmayan fabrika yüzünden... yatarak para alan sülük ilan edildiler... burası alkış kıyametti... terörist ilan edildiler... felan filan.... o zaman aralarında tanıdığım biride vardı... ailesi yaşadıklarını bildiğim için çok üzülmüştüm... sizin onlara bakış açınıza neyse.... geçen sene sonu bu öğretmen eylemi felan olduğunda o adam bana haksız olduğumuzu zaten az çalıştığımızı felan söyledi...

bizim gibi toplumlara müstahak ağalar... bu ara vali beyi sendika olarak baya rahatsız ediyoruz geçen sene bir yazısını iptal ettirdik bir tanesini de geri çekmek zorunda kaldı... geri çektiği yazısı sonra bakan imzalı tekrar geldi neyse örgüt felan bozar bizi değil mi... Diyeceğim o ki zevk almaya bakın...

bunlar yüzünden gerçekten hasta olduğumuzda bile rapor vermemek için diretiyor doktorlar. başın ağrıdan çatlarken okulda ne işin var evde 2 gün yatsan iyileşirsin..

psikolojimiz bozulsa iş ortamında psikolok 1 hafta rapor verse.. tatil yöresinde geçirmesi gerekir diye.. ne olacak o zaman il dışı izinmi almamız gerekecek..

Valiyi duyan görende sanki eğitim öğretim yılı boyunca hiç derse girilmemiş sanacak. Ölüm dışında mazaret izni verilmesin diyormuş sayın vali. Bence çok iyi niyetli buna da gerek yok. Öğretmenin cenazesini belediye kaldırsın. Ders boş geçmemeli.

Bir ilde herhangi bir alanda sorun veya başarısızlık varsa ilk sorumlusu ilin valisidir.
Herşeyi zamanında denetlemek ve önlem almak zorundadır.
Dolayısı ile bir başarısızlık varsa sorumlu öğretmen değil öncelikle validir

ilde valiler ne iş yapar.. yemeklerde, törenlerde, gezilerde, sunumlarda gelir öne oturup izlerler, boş işler emredip yaptırı keyiflerini sürerler..

valiler olmasın, her kurumun il müdürlüğü doğrudan genel müdürlüğüne o da bakanlığa bağlansın.. bakanlığa bağlansın ki vali-kaymakam gibi iş yapmayan kişilere masraf yapılmasın.

BBNET
Geri