Ders Dışı Hazırlık ve Plânlama Görevi
Madde 11- (Değişik: 15/4/1999-99/12775 B.K.K.) Kapsama dahil okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenlere, ders niteliğinde yönetim görevi ile ek ders görevi dışında "Ders Dışı Hazırlık ve Plânlama Görevi" karşılığı olarak haftada;
a) Müdür ve müdür başyardımcılarına;
1) Tam gün tam yıl eğitim yapılan okul ve kurumlarda 15 saat,
2) Yatılı ve pansiyonlu okullar, her türdeki Anadolu liseleri, fen liseleri, kız ve erkek teknik öğretim okul ve kurumları ile özel eğitim okul ve kurumlarında 10 saat,
3) Diğer örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 5 saat,
b) Müdür yardımcılarına;
1) Her türdeki Anadolu ve fen liselerinde 5 saat,
2) Okul öncesi eğitim kurumları hariç, diğer örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 3 saat,
c) Her türdeki Anadolu ve fen liselerinin;
1) Yabancı dil dersi ve yabancı dil dersi dışındaki dersleri yabancı dille okutan öğretmenlerine aylık ve zorunlu ücret karşılığı okuttukları her 2 saat için 1 saat,
2) Anadolu güzel sanatlar liselerinin fonetik (müzik), plastik sanatlar (resim-heykel), drama (sahne ve gösteri) öğretmenleri ile fen liselerinin fizik, kimya, biyoloji, fen bilgisi ve matematik öğretmenlerine aylık ve ücretle okuttukları her 4 saat için 1 saat,
3) Diğer genel bilgi ve meslek dersi öğretmenlerine aylık ve ücretle okuttukları her 7 saat için, atölye ve lâboratuvar öğretmenlerine ise aylık ve ücretle okuttukları her 11 saat için 1 saat,
4) Rehber öğretmenlerine 3 saat,
d) Yabancı dil ağırlıklı öğretim yapan liselerin, yabancı dil ağırlıklı öğretim yapılan sınıflarını okutan yabancı dil dersi öğretmenlerine, Anadolu lisesi yabancı dil dersi öğretmenleri gibi,
e) (c) bendinde sayılanların dışında kalan okul ve kurumların fizik, kimya, biyoloji ve fen bilgisi öğretmenleri ile bilgisayar, bilgisayar koordinatörü, daktilografi, büro makineleri, büro makineleri bakım ve onarımı öğretmenlerine her 7 saat için 1 saat,
f) Bunların dışında kalan;
1) Anaokullarında ve kız teknik öğretim okul ve kurumları bünyesindeki uygulama sınıflarında görevli olanlar hariç okul öncesi öğretmenlerine, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri ile sınıf öğretmenlerine aylık ve ücret karşılığı okuttukları her 10 saat için 1 saat,
2) Atölye ve lâboratuvar öğretmenleri ile anaokullarında ve kız teknik öğretim okulları bünyesindeki uygulama sınıflarında görevli okul öncesi öğretmenlerine aylık ve ücret karşılığı okuttukları her 12 saat için 1 saat,
3) Rehberlik ve araştırma merkezleri ile halk eğitim merkezi ve akşam sanat okulları rehber öğretmenlerine 3 saat,
daha öğretim yılı süresince ek ders ücreti ödenir.
Bu madde uyarınca, ders dışı hazırlık ve plânlama görevi karşılığı ek ders saatlerinin hesabında küsurlar dikkate alınmaz ve durumları birden fazla özelliğe uyanlara yapılacak aynı nitelikteki ödemede sadece miktarı fazla olan dikkate alınır.