Uzmanlık sorusu-ekders

Kodla Büyü

sarı_sarı

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Günaydın arkadaşlar, ekders ile ilgili bir sorum var.
halk eğitimde kadrolu öğretmenim ve bir lisede btr yim. Hafta içi maaş karşılığımda kurs görevim var ve
btr olduğumdan 18 saat ekders yazılıyor.
hafta sonu 10 saatlik kursum var. 10 saate +1 saat kuralı hafta sonu kursum için geçerli midir?

10+1 hazırlık ve planlamadan gelen ekders ücreti örgün eğitimde geçerli. hem de ya da okulda verilen kurslar yaygın eğitim kapsamında olduğundan 10+1 ücreti ödenmez diye düşünüyorum.

Ders Dışı Hazırlık ve Plânlama Görevi

Madde 11- (Değişik: 15/4/1999-99/12775 B.K.K.) Kapsama dahil okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenlere, ders niteliğinde yönetim görevi ile ek ders görevi dışında "Ders Dışı Hazırlık ve Plânlama Görevi" karşılığı olarak haftada;

a) Müdür ve müdür başyardımcılarına;

1) Tam gün tam yıl eğitim yapılan okul ve kurumlarda 15 saat,

2) Yatılı ve pansiyonlu okullar, her türdeki Anadolu liseleri, fen liseleri, kız ve erkek teknik öğretim okul ve kurumları ile özel eğitim okul ve kurumlarında 10 saat,

3) Diğer örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 5 saat,

b) Müdür yardımcılarına;

1) Her türdeki Anadolu ve fen liselerinde 5 saat,

2) Okul öncesi eğitim kurumları hariç, diğer örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 3 saat,

c) Her türdeki Anadolu ve fen liselerinin;

1) Yabancı dil dersi ve yabancı dil dersi dışındaki dersleri yabancı dille okutan öğretmenlerine aylık ve zorunlu ücret karşılığı okuttukları her 2 saat için 1 saat,

2) Anadolu güzel sanatlar liselerinin fonetik (müzik), plastik sanatlar (resim-heykel), drama (sahne ve gösteri) öğretmenleri ile fen liselerinin fizik, kimya, biyoloji, fen bilgisi ve matematik öğretmenlerine aylık ve ücretle okuttukları her 4 saat için 1 saat,

3) Diğer genel bilgi ve meslek dersi öğretmenlerine aylık ve ücretle okuttukları her 7 saat için, atölye ve lâboratuvar öğretmenlerine ise aylık ve ücretle okuttukları her 11 saat için 1 saat,

4) Rehber öğretmenlerine 3 saat,

d) Yabancı dil ağırlıklı öğretim yapan liselerin, yabancı dil ağırlıklı öğretim yapılan sınıflarını okutan yabancı dil dersi öğretmenlerine, Anadolu lisesi yabancı dil dersi öğretmenleri gibi,

e) (c) bendinde sayılanların dışında kalan okul ve kurumların fizik, kimya, biyoloji ve fen bilgisi öğretmenleri ile bilgisayar, bilgisayar koordinatörü, daktilografi, büro makineleri, büro makineleri bakım ve onarımı öğretmenlerine her 7 saat için 1 saat,

f) Bunların dışında kalan;

1) Anaokullarında ve kız teknik öğretim okul ve kurumları bünyesindeki uygulama sınıflarında görevli olanlar hariç okul öncesi öğretmenlerine, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri ile sınıf öğretmenlerine aylık ve ücret karşılığı okuttukları her 10 saat için 1 saat,

2) Atölye ve lâboratuvar öğretmenleri ile anaokullarında ve kız teknik öğretim okulları bünyesindeki uygulama sınıflarında görevli okul öncesi öğretmenlerine aylık ve ücret karşılığı okuttukları her 12 saat için 1 saat,

3) Rehberlik ve araştırma merkezleri ile halk eğitim merkezi ve akşam sanat okulları rehber öğretmenlerine 3 saat,

daha öğretim yılı süresince ek ders ücreti ödenir.

Bu madde uyarınca, ders dışı hazırlık ve plânlama görevi karşılığı ek ders saatlerinin hesabında küsurlar dikkate alınmaz ve durumları birden fazla özelliğe uyanlara yapılacak aynı nitelikteki ödemede sadece miktarı fazla olan dikkate alınır.
18 saatlik görevlendirme olduğu için ek kurs için hazırlık alınmıyor sanırım panp. 18'in içinde dahil çünkü.

denizlerb' Alıntı:
10+1 hazırlık ve planlamadan gelen ekders ücreti örgün eğitimde geçerli. hem de ya da okulda verilen kurslar yaygın eğitim kapsamında olduğundan 10+1 ücreti ödenmez diye düşünüyorum.
örgün yaydın ayrımı yok hocam. İlgili yönetmelik maddesinin hepsini üstteki mesajıma ekledim zaten.

omd' Alıntı:
denizlerb' Alıntı:
örgün yaydın ayrımı yok hocam. İlgili yönetmelik maddesinin hepsini üstteki mesajıma ekledim zaten.
evet hocam yönetmelikte açıkça belirtmişsiniz. ben daha önceleri hem de çok kurs verdim. hazırlık ve planlama ücreti ödememişlerdir. hatta yazın bile kurs verdim. kurs saati kadar ücret yazıyorlardı. ordan yola çıkarak yazdım. demek ki öğretmenliğimin ilk yıllarında epeyce kazıklanmışım.

omd' Alıntı:
18 saatlik görevlendirme olduğu için ek kurs için hazırlık alınmıyor sanırım panp. 18'in içinde dahil çünkü.

tamam pamp hafta içi kurs değerlendirme dışı ama hafta sonu btr değilim ki?

Hangimiz kazıklanmadık ki :) Tecrübe yediğimiz kazıkların bileşkesidir :mrgreen:

sarı_sarı' Alıntı:
omd' Alıntı:

ORda iç dış ayrım yapılmıyor pamp. Hafta sonu kursundan önce zaten toplam 3 saat hazırlık almış sayıyorlar. Üçten fazla almak için anadolu veya fen lisesinde olmak lazım yönetmeliğe göre.

omd' Alıntı:
sarı_sarı' Alıntı:
omd' Alıntı:

ORda iç dış ayrım yapılmıyor pamp. Hafta sonu kursundan önce zaten toplam 3 saat hazırlık almış sayıyorlar. Üçten fazla almak için anadolu veya fen lisesinde olmak lazım yönetmeliğe göre.

Pamp ben anlamadım ya. Buraya göre haftasonu kursları ayrı gibi bir ibare yok ki.

nasıl yani? şimdi ben btr değilim 28 saatim var, hafta içi veya sonu 10 saatlik kurs açsam +1 saat hazırlık mı almam gerekiyor? ama daha önce açtığım kurslarda vermemişlerdi. vay adiler vay... nasıl talep edebiliriz? bunu bilmeyen veya bilmek istemeyen HEM idarecileri var...

BBNET
Geri