Uzmanlık Başöğretmenlik Klavuzu

Kodla Büyü
arkadaşlar merhabalar. Uzman öğretmenlik süresinde ben de 2 ayrı gün çıkıyor. Kariyer basamakları modülünde 14/03/2026 gözüküyor, kişisel bilgiler modülünün içerisindeki Hizmet Süreleri bölümünde yer alan "Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenliğe Esas Hizmet Süresi" alanında da 15/03/2026 gözüküyor. hangisini baz almalıyım. Teşekkürler

arkadaşlar merhabalar. Uzman öğretmenlik süresinde ben de 2 ayrı gün çıkıyor. Kariyer basamakları modülünde 14/03/2026 gözüküyor, kişisel bilgiler modülünün içerisindeki Hizmet Süreleri bölümünde yer alan "Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenliğe Esas Hizmet Süresi" alanında da 15/03/2026 gözüküyor. hangisini baz almalıyım. Teşekkürler
benim de aynı süreler sizin gibi.kişisel bilgilerde muhtemel tarih olarak 15 i gösteriyor. kariyer basamaklarında 14

Muhtemelen artık gün yüzünden farklı hesaplamalar çıkıyor.
Kariyer basamakları modülüne göre işlem yapılıyor.

Arkadaşlar merhabalar 10 yılım 13 Mart'ta doluyor uzmanlık tazminatı bu maaşa yetişmez büyük ihtimalle ama Nisan da çift uzmanlık tazminatı mı yatar. Kılavuzda sertifikanın düzenlendiği tarihi takip eden ay başından itibaren ünvanları için öngörülen eğitim öğretim tazminatı ödenir yazıyor ay başından kasıt ayın 1'i mi ne anlama geliyor anlamadım.

Arkadaşlar merhabalar 10 yılım 13 Mart'ta doluyor uzmanlık tazminatı bu maaşa yetişmez büyük ihtimalle ama Nisan da çift uzmanlık tazminatı mı yatar. Kılavuzda sertifikanın düzenlendiği tarihi takip eden ay başından itibaren ünvanları için öngörülen eğitim öğretim tazminatı ödenir yazıyor ay başından kasıt ayın 1'i mi ne anlama geliyor anlamadım.

Memurlar için "ay başı" ifadesi ayın 15'i demektir. 15 Mart'tan itibaren tazminatı hak ediyorsunuz.

Son düzenleme:
13 martta dolacaksa süre yetişmeyebilir. Önce müdür onaylayacak, sonra 3 iş günü içerisinde ilçe onaylayacak, daha sonra 5 iş günü içerisinde il onaylayacak. Sertifika edevlete düştükten sonra maaşları yapan memura verilecek. Öğretmen maaşını 15'inde alıyor fakat maaşlar 15'inden daha önce hesaplanıp bildiriliyor benim bildiğim. İlçe ve ili arayarak işlemleri hızlandırmayı deneyebilirsiniz.

13 martta dolacaksa süre yetişmeyebilir. Önce müdür onaylayacak, sonra 3 iş günü içerisinde ilçe onaylayacak, daha sonra 5 iş günü içerisinde il onaylayacak. Sertifika edevlete düştükten sonra maaşları yapan memura verilecek. Öğretmen maaşını 15'inde alıyor fakat maaşlar 15'inden daha önce hesaplanıp bildiriliyor benim bildiğim. İlçe ve ili arayarak işlemleri hızlandırmayı deneyebilirsiniz.

Yetişmeyecek. Bir sonraki ay farkını alacak.

07/02/2026 tarihinde uzman oldum. ama şubat ayı maaşında yetişmedi, şimdi mart ayında geriye dönük alamayacağımı söylüyor ilçe milli eğitim. Bu doğru mu arkadaşlar? Eğer geriye dönük tazminatımı alabiliyorsam hangi yolu takip etmem gerekir?

07/02/2026 tarihinde uzman oldum. ama şubat ayı maaşında yetişmedi, şimdi mart ayında geriye dönük alamayacağımı söylüyor ilçe milli eğitim. Bu doğru mu arkadaşlar? Eğer geriye dönük tazminatımı alabiliyorsam hangi yolu takip etmem gerekir?

Mart ayı maaşı ile farkı yatmazsa dilekçe ile talep edin. Siz 15 Şubat itibarıyla ile hak etmişsiniz zaten.

Memurlar için aybaşı, ayın 15'idir:

Madde 1 – Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı
Kuvvetleri Personel Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ile 2914 sayılı
Yükseköğretim personel Kanunu hükümlerine göre almakta bulunan Devlet memurları ile
diğer kamu görevlilerinin (sözleşmeli statüdeki personel dahil) aylık veya sözleşme ücretleri,
ilki 15 Ekim 1987 tarihinde olmak üzere her ayın 15'inde ödenir.
Aylıklarla birlikte ödenen zam ve tazminatlar, ödenekler, tayın bedeli, yakacak
yardımı ile aylıklara ilişkin hükümler dairesinde ödenmesi öngörülen sair hakedişler hakkında
da yukarıdaki şekilde işlem yapılır.
Devlet memurları ile diğer kamu görevlilerine ilişkin kanunlarda yer alan "aybaşı"
ibareleri "ayın 15'i" olarak uygulanır.

ilksms
Geri