evet güzel program, mobil uygulaması da güzel ama ekran görüntümü yansıtıp bir program aracılığıyla matematik sorusu çözdüğümde kasıyor. microsoft teams bu konuda daha iyi sanki ?bu ara zoom moda.. bence etkin güzel bir program.hocam güzel anlatmış
O da bilmiyor hocam. O programa uyar gibime geliyor. Askında sadece anlatma ise en kolayı intagram olurben de araştırıyorum hocam. arkadaşınız nasıl ders anlatacak?
hocam sınıflarımın mevcudu 5'lerde yaklaşık 50, 6'larda yaklaşık 40. 10'arlı bölmem mümkün değil maalesefen kolay en kestirme yol şu an skype hocalarım. zoom da tabi önemli bir alternatif.
Skype ile şu an 50 kişiye kadar görüntülü görüşme ve toplantı mümkün. Teorik olarak 50 iyi olsa da, uygulamada bunu 8-10 kişi ile sınırlamanızı ve sınıfınızı gruplara ayırmanızı tavsiye ederim. İnternet bant genişliğiniz daha ötesini kaldırmaz.
Skype kullanırken dilerseniz multimedya (ses ve görüntü dahil) sunumlar dahi mümkün. power point, word, excel gibi uygulamaları ise çok rahatlıkla ekran paylaşma şeklinde öğrencilere sunum gibi gösterebiliyorsunuz.
Akıllı kitap uygulamalarının ta kullanımında herhangi bir sorun oluşmuyor.
Bizim testlerimizde 4. nesil ve 8. nesil i5 işlemcili 8 gb ram ve nvdia 2 gb dedicated grafik kartlı iki ayrı laptop ve 25mpbs download, 5 mpbs upload kapasiteye sahip wifi kullanıldı.
evet bunu yapmayı düşünüyordum. yoksa sesler birbirine girecek. zoom'da bütün katılımcıların seslerini kapatabiliyor yönetici. el kaldırma eylemi var, elini kaldıranın sesini açacağım, o da sorusunu soracak.Hocam zoom ile test yapma fırsatı bulamadım. Yalnız ister zoom, ister skype olsun:
Sayıyı çoğaltarak devam edecek hocalarım için basit bir tüyo:
katılımcı öğrenciler kameralarını ve mikrofonlarını dinleyici durumda iken kapatsınlar. Chat bölümüne soru sormak isteyen öğrenci "sorum var" şeklinde yazsın. siz de izin verdiğiniz öğrencinin adını seslendirdiğinizde öğrenci mikrofonu ve kamerasını açsın. sonra yine kapatsın.
bu şekilde şartları zorlayabilirsiniz. bu tür bir eğitimde katılımcıların kurallara ciddiyetle uymaları verimliliği artırır.
Son bir uyarı: Wireless internet bağlantınız var ise, sinyalin kaynağına yakın olun![]()
Gorusme basladiktan sonra manage participants - mute allKatılımcıların Sesi nereden kapatılıyor.
Ayrıca şu süreçte lisansı için önermesem mi diye düşündüm ama microsoft team de olabilir. hem kurulum hem de kulanım olarak veli ve öğrencilere hitap edebileceğini düşünoyurm...ben üye değilim ama BTE derneği yönetim kurulu başkanı burcu hocamız bugün twitterdan paylaşmıştı. vedubox diye bir program. kendisini referans gösterip biz 3 senedir kullanıyoruz dedi. güzel paylaşımları oluyor. koskoca öğretmen yalan söyleyecek değil yabencce hem programı kullanın hem de takip edin güzel paylaşımları oluyor... @BurcuYILMAZ
kulanımıyla ilgili açıklama var mı hocam?Cisco Webex Teams...
Dur bi "Konuyu izle" butonuna tıklayım.