Uzaktan Eğitim Oğuz Temizhan'ın Konuşması

Kodla Büyü

compteach06

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bugün uyum seminerinde yine bizi sormuş bir arkadaşımız.Oğuz Temizhan'da soruyu cevapladı.Ama ben bişey anlamadım.Çalışmalarda yine sona gelindiğini çok yakında iyi haberler vereceklerini söyledi..Benim anlamadığım nokta formatör arkadaşlar ek ders alamıyor o sorunu çözeceğiz dedi.Bizim sorun mu yanlış dile getiriliyor veya başka bişey mi kastetti bilmiyorum.Çünkü formatörlüğün tek cazip tarafı full ek ders verilmesi.Orta ve büyük okullarda mutlaka bilişim teknolojileri formatörü olması gerektiğini bu sene görevlendirme yapılmamasının sebebi olarak da çalışmaların bitmek üzere olduğunu söyledi.6 aylık görevlendirmeler yerine kalıcı çözüm gelecekmiş.Ek ders yönetmeliğinde değişiklik yapılacakmış onla ilgili bi sorun varmış.İzleyen arkadaşlar varsa onlarda paylaşımlarda bulunabilirler mi ?
Arkadaşlar video daha yüklenmemiş...

Soru : bilişim tek. Öğretmenleri şu anda norm fazlası durumunda. Valilikler formator gorevlendirmelerini yapmıyor. Yapıldığı söylenen çalışmalar ne zaman sonuclanacaktir.

Cevap olarak konu başlığını açan arkadaşin söyledikleri gibiydi.

Çalışmalar devam ediyormuş. muş muş muş. Artık bu yalanı yemiyor bilişimciler.

Benim verdiği cevaptan anladığım formatörlüğü kadrolu hale getirmeye çalışıyorlarmış. Çünkü en azından orta büyüklükteki bütün okullara en az bir norm verilecek dedi.

Ek ders konusunu bende tam anlamadım ama sanırım onuda başka sorulara bağladı. Eğitici formatörleri görevlendirdik ama okul formatörlerinde sıkıntılar devam ediyor, bazı işleri yürütüyorlar ama ek ders alamıyorlar gibisinden bişeyler söyledi. Benim anladığım kadrosu liselerde olup fatih projesi ile okuluna ekipman kurulan ve şu anda fiili olarak bu okullarda çalışan öğretmenleri kastetti. Çünkü o durumda olan ve şu anda formatörün yapması gereken işleri yapıp resmi görevlendirme olmadığı için ücret alamayan ve bu konuda mesaj atan arkadaşlarda var.

Ama tabiki "çalışmalarda sona gelinmek üzere" cümlesi son 2 yılda en çok duyduğumuz cümle olunca pek şaşırmıyoruz artık.

Merhaba arkadaşlar. Ben de bugünkü seminerde görevlendirildim. Teknik yardım için seminerde idim. Oğuz Temizhan kısaca, çok yakında BT öğretmenlerinin çektiği sıkıntı bitecek dedi. Biraz daha sabretmelerini söyledi. Bakalım, hayırlısıyla sıkıntılarımızdan kurtuluruz inşaalah.

ne çalışmaymış arkadaş. bu kadar uğraşın ardından umarım dah fare doğurmaz

hocam çile bitecekmiş ama neye göre, kime göre. Şimdi alırsan yaz tatilini, verirsen 8-17 mesaiyi çile bitmiş mi, olacak. Yav bir açıklayın hangi düzenlemeleri yapmayı düşünüyorsunuz niyetiniz nedir bilelim.

KöfteHoRr' Alıntı:
Benim verdiği cevaptan anladığım formatörlüğü kadrolu hale getirmeye çalışıyorlarmış. Çünkü en azından orta büyüklükteki bütün okullara en az bir norm verilecek dedi.

Ek ders konusunu bende tam anlamadım ama sanırım onuda başka sorulara bağladı. Eğitici formatörleri görevlendirdik ama okul formatörlerinde sıkıntılar devam ediyor, bazı işleri yürütüyorlar ama ek ders alamıyorlar gibisinden bişeyler söyledi. Benim anladığım kadrosu liselerde olup fatih projesi ile okuluna ekipman kurulan ve şu anda fiili olarak bu okullarda çalışan öğretmenleri kastetti. Çünkü o durumda olan ve şu anda formatörün yapması gereken işleri yapıp resmi görevlendirme olmadığı için ücret alamayan ve bu konuda mesaj atan arkadaşlarda var.

ben hocamın dediği durumdayım bizde seminer olmadığı için okulda değiliz. İşleride okul açılınca artık zaruri yapacağız. sürekli formatör olduğumuz için görev gelmesede aynı işleri yapmamızı doğal olarak bekliyorlar...

tarikbilge' Alıntı:
Söz konusu yayının videosu : http://www.eba.gov.tr/video/izle/029eaf3bb6542fe7b47ab85cac769903074ef09a5a751

2010 yılında 29400 adet bilişim sınıfı varmış.

Yine müjde verilmiş, "fatih projesi ile orta ve büyük boyutlu her okula en az bir BT formatör öğretmeni planları varmış"
bu müjdemi yani şimdi. herkes saat 12 de evine giderken biz sabah 7 akşam 6 mesai yapacaz ve bunun adı müde mi oluyor. ne hale geldik ya sevindiğimiz şeye bak.

compteach06' Alıntı:
Orta ve büyük okullarda mutlaka bilişim teknolojileri formatörü olması gerektiğini bu sene görevlendirme yapılmamasının sebebi olarak da çalışmaların bitmek üzere olduğunu söyledi.
Bence temizhan kandırmış herkesi görevlendirmelerin olmamasının sebebi tüm görevlerdirmelerin iptal edilme yazısı . Hep aynı şeyler bu adam degilmiydi müjdem var dersler zorunlu olacak diyen hani nerde

BBNET
Geri