Uygulama inceleme komisyonu

Kodla Büyü

bilal57

Site Gezgini
Arkadaşlar bugün ilçe milli eğitimden şube müdürü arayarak bir kişinin play store daki uygulamasını ilçedeki öğretmenlere tanıtmak istediğini söyledi. Bunun için bu uygulamanın inceleme komisyonuna bilişim teknolojileri öğretmeni olarak beni yazdığını iletti. Daha önce böyle bir komisyonda olan var mı arkadaşlar. Nelere dikkat etmem gerekiyor bir matbu evrağı var mı.

Uygulamayı merak ettim hocam. Komisyonda sanırım öğreneceksiniz tam olarak adını ve programcısını. Daha önce pek çok eser incelemesi komisyonu duydum ama yazılım incelemesi yenilikçi geldi bana da. Kolaylılklar.

Normalde edebi eserler için inceleme komisyonları olur. O şube müdürü sanırım izin verme konusunda yükümlülüğü üzerinden atmak için komisyon uydurmuş. İzni komisyon kanalıyla verdirecek ki ileride bir sıkıntı olursa doğrudan onlar sorumlu olmasın. Enteresan.

Normalde edebi eserler için inceleme komisyonları olur. O şube müdürü sanırım izin verme konusunda yükümlülüğü üzerinden atmak için komisyon uydurmuş. İzni komisyon kanalıyla verdirecek ki ileride bir sıkıntı olursa doğrudan onlar sorumlu olmasın. Enteresan.
Büyük ihtimal dediğiniz gibi oldu hocam.

Hocam sizin görev Türkiye'de bir ilk olabilir. Bence uygulama çalışmak için hangi izinleri istiyor, bu izinleri hangi amaçla kullanacak ve uygulamanın amacına uygun mu bu izinler, eğer yapabiliyorsanız kodlarda telefondaki kişisel bilgilere erişip erişilmediğini bunların depolanıp depolanmadığını kontrol edebilirsiniz.

Hocam sizin görev Türkiye'de bir ilk olabilir. Bence uygulama çalışmak için hangi izinleri istiyor, bu izinleri hangi amaçla kullanacak ve uygulamanın amacına uygun mu bu izinler, eğer yapabiliyorsanız kodlarda telefondaki kişisel bilgilere erişip erişilmediğini bunların depolanıp depolanmadığını kontrol edebilirsiniz.tavsiye
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam. Dikkate alacağım.

İleriye dönük oluşabilecek olumsuzlukları da ihtimal olarak ekleyin bence. Mesela şu anda uygulamada reklam ya da uygulama için satın alma bulunmaması sonraki güncellemelerde olmayacağı anlamına gelmiyor. Kendiniİ riske atacak şekilde rapor hazırlamayın. Kişisel veri toplanıyorsa -ki herşey kişisel veri sayılabilir artık- bunun saklanması ve kullanılmasının ne şekilde yapılacağının bilinmediğini de belirtin. Ayrıca hangi versiyonu incelediyseniz mutlaka o versiyon hakkında rapor hazırlayın. Uygulama adıyla değil, uygulama adı-versiyon şeklinde. Aklıma gelenler bunlar. Ben olsam akla gelen tüm olumsuzlukları ihtimal bile olsa yazardım.

İleriye dönük oluşabilecek olumsuzlukları da ihtimal olarak ekleyin bence. Mesela şu anda uygulamada reklam ya da uygulama için satın alma bulunmaması sonraki güncellemelerde olmayacağı anlamına gelmiyor. Kendiniİ riske atacak şekilde rapor hazırlamayın. Kişisel veri toplanıyorsa -ki herşey kişisel veri sayılabilir artık- bunun saklanması ve kullanılmasının ne şekilde yapılacağının bilinmediğini de belirtin. Ayrıca hangi versiyonu incelediyseniz mutlaka o versiyon hakkında rapor hazırlayın. Uygulama adıyla değil, uygulama adı-versiyon şeklinde. Aklıma gelenler bunlar. Ben olsam akla gelen tüm olumsuzlukları ihtimal bile olsa yazardım.
Teşekkür ederim hocam. Dikkat edeceğim.

sebebi Google'ın yeni uygulamasından kaynaklı. play store'a uygulama yüklerken şöyle bir seçenek geliyor

Screenshot 2025-11-15 at 14.46.36.webp

ilksms
Geri