Uygulama engelleme yazılımı hazırlıyorum

Kodla Büyü

volkankoc

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar

Bilgisayarda bir uygulama engelleme yazılımı hazırlıyorum. Bu yazılım ile başka herhangi bir yazılıma ihtiyaç duymadan uygulamaları engellemiş olacağım.
Program nasıl çalışıyor

Program seçili uygulamaları engellemiyor sebebi ise şu binlerce exe ve dosya türü var engellemek ile sonu gelmez. Ben farklı bir tür çalışma üzerinde çalışıyorum. Beyaz liste olarak yani sadece izin verdiklerim çalışıyor diğerleri kapanıyor. Örneğin flash dreamweaver c# gibi sadece ihtiyaç olanlar çalışacak.

Program servis olarak hazırladım sorun yok kendini kontrol eden diğer bir dosyası daha var kapatılsa dahi tekrar açılıyor ve bir kaç güvenlik daha

Bir noktada takıldım yardımlarınızı bekliyorum. Windowsta normal olarak çalışan servis dosyaları var svchost vs gibi bunların bazıları kendi kendine açılıp kapanıyor. Program bunları sezemiyor onlarıda kapatıyor doğal olarak sistem çökmesi yaşanıyor. Acaba bu tespit konusunda fikirlerinizi alabilirmiyim.
Benim mantığım program çalıştığında aktif olan servisleri alıyor bunun dışında windows ve program files adreslerinden gelen uygulamalara izin veriyorum diğer türlü gelenleri kapatıyorum.

Sizin önerilerinizi bekliyorum

tam cevabı mıdır bilemiyorum hocam ama kullanıcı adı "system" olanları tamamen izin listesine alsanız, kullanıcı adı "örnek" olanlar arasından filtreleme işlemi yapsanız sanırım çökme olayınız son bulur.

erdcan' Alıntı:
tam cevabı mıdır bilemiyorum hocam ama kullanıcı adı "system" olanları tamamen izin listesine alsanız, kullanıcı adı "örnek" olanlar arasından filtreleme işlemi yapsanız sanırım çökme olayınız son bulur.

Bu aklıma hiç gelmemişti güzel bir yöntem hemen deniyorum. Bir an önce bitirip burada paylaşmak istiyorum tüm arkadaşlar ile.

vlk4n' Alıntı:
Benim mantığım program çalıştığında aktif olan servisleri alıyor bunun dışında windows ve program files adreslerinden gelen uygulamalara izin veriyorum diğer türlü gelenleri kapatıyorum.

Zararlı bir yazılım windows klasörüne veya program files klasörüne yerleşirse otomatik olarak ona da izin verilmiş olmayacak mı?

zararlı yazılımın kullanıcısı "system" olacaksa evet ona da izin verilmiş olacaktır tabi ki güvenlik yazılımı buna izin verirse.

biltek99' Alıntı:
vlk4n' Alıntı:

Zararlı bir yazılım windows klasörüne veya program files klasörüne yerleşirse otomatik olarak ona da izin verilmiş olmayacak mı?

Hocam haklısınız ama benim amacım şuanda viruslere yada zararlı yazılımlara karşı bir program değil. Bunu yapmamdaki amaç bilgisayar sınıflarının sadece amacına yönelik kullanılması. Öğretmen sırtını döndüğünde yada bilgisayarda birşey hazırlarken yada farklı farklı durumlarda öğrencilerin oyun film vb gibi uygulamaları açmasını engellemek.

Zararlı yazılım konusunda usb belleklerden bulaşan virüslere karşı bir yazılım üzerinde çalışıyorum. Bir firmadan bayağı büyüklükte bir virüs veritabanı elde ettim. İlk yazılımı bitirdikten sonra diğerine başlamayı düşünüyorum.
Bu arada ortak yazılım geliştirme işinede açığım sonuçta bu yazılımları burada paylaşacağız bizler için faydalı olanları yazmak gerek

BBNET
Geri