Ufak Bir Kaza Geçirdim

Kodla Büyü

girdap08

Süper Üye
Süper Üye
Yandaki aracın sıkıştırması neticesinde kaldırma çıktım.

Olay anında sadece arka lastikteki sıyrıkları gördüm, olayın şokuyla ön kapı ve altındaki eziği olayı görenler, eşim ve ben dahi kimse fark etmedi Eve gelince gördük. Dolayısıyla ortada tutanak filan yok.

http://img507.imageshack.us/slideshow/w ... d=phax.jpg

Bunun bana maliyeti ne olur? (Lancer 2011 - 1.6 invite)
Kasko karşılar mı?
Kasko karşılarsa hangi adımlar izlemeliyim?

Servisin çıkaracağı maliyet için 2 tane yetkili servise resimleri gönderdim dönüş bekliyorum.

geçmiş olsun hocam,
bence, evet kasko karşılar, gidersiniz yaptırırsınız anlaşmalı bir yerde, poliçenizinle birlikte bikaç belge daha, yaptırdığınız yerde dosyanız açılır, yapan yer ile kasko şirketi irtibat kurar ve masrafı onlardan alır, siz olayın dışında olursunuz, kaza anında tutanak vs olmasada olur, ve hasar çok görünmüyor auto king ile anlaşmanız varsa orasıda halleder gibi, açıklamaya bence ile başladım cam değişimi yapmıştım kaskodan bu şekilde olmuştu oradan biliyorum...
not: bugün çiçek abbas minibüslerinden bi tanesi ışıkta diğer şeride geçerken sağ arkaya sürttü bu vesile ile ilk hasarda meydana gelmiş oldu bende de, daha kötülerinden korusun Allah...

EynelMefer' Alıntı:
geçmiş olsun hocam,
bence, evet kasko karşılar, gidersiniz yaptırırsınız anlaşmalı bir yerde, poliçenizinle birlikte bikaç belge daha, yaptırdığınız yerde dosyanız açılır, yapan yer ile kasko şirketi irtibat kurar ve masrafı onlardan alır, siz olayın dışında olursunuz, kaza anında tutanak vs olmasada olur, ve hasar çok görünmüyor auto king ile anlaşmanız varsa orasıda halleder gibi, açıklamaya bence ile başladım cam değişimi yapmıştım kaskodan bu şekilde olmuştu oradan biliyorum...
not: bugün çiçek abbas minibüslerinden bi tanesi ışıkta diğer şeride geçerken sağ arkaya sürttü bu vesile ile ilk hasarda meydana gelmiş oldu bende de, daha kötülerinden korusun Allah...

Amin, teşekkürler. Size de geçmiş olsun.

geçmiş olsun hocam..KArşı taraf suçluysa onun kaskosundan -trafik sigortasından yaptırabilirsiniz;hem kaskonuz bozulmaz hemde cebinizden para çıkmaz..Çok sıkıntı yaratacak bir kaza değil ama kapıyı komple boyarlarsa kapınız boyalı olacak orj. gidecek..Mini onarım paketi varsa mini onarım haklarınızı kullanın o şekidle tamir edilir muhtemelen;yok derlerse üsütne biraz para verin auto king halleder hemde kaskonuz bozulmaz :+1: malum kasko bozulursa %30 hasarsızlıktan olursunuz..dikkat edin..

Hocam kasko karşılar neden karşılamasın ki? kaskonuz delinmiş olması bedeli ile karşılarlar ama, onlarda mutlu olur seneye indirimi kaybettiğiniz için. Kasko anlaşmasını bir okuyun geçen yıla kadar mini onarım adı altında bazı tamirlerden ücret alınmadığını, kaskonun delinmediğini biliyorum ancak geçen yıl o kalktı dediler bir bakın bence. ayrıca çok ciddi birşey değil gibi duruyor bir vakumluk işi var, boya yaptırmak isterseniz ayrı tabi(yırtık olmaması iyi).geçmiş olsun, 2 gün öncede ben çarptım, karşı tarafın tampon benim ise çizik bile yok. Bir süredir sadaka aklımdaydı bir uyarı oldu, Allah daha beterinden korusun cümlemizi.

Yetkili servislerin bana vereceği yaklaşık hasar tutarına göre P.tesi iletişime geçeceğim kasko ile. Korktuğum şey, "Hasarı eve gelince fark ettiğimiz için olay yerinde tutanak filan tutulmadı" bu yüzden firma sorun çıkartır mı onu merak ediyorum.

girdap08' Alıntı:
Yetkili servislerin bana vereceği yaklaşık hasar tutarına göre P.tesi iletişime geçeceğim kasko ile. Korktuğum şey, "Hasarı eve gelince fark ettiğimiz için olay yerinde tutanak filan tutulmadı" bu yüzden firma sorun çıkartır mı onu merak ediyorum.

hocam kasko şirketi her durumda masrafınızı karşılar merak etmeyin, olayı olduğu gibi anlatan hasar beyanı doldurur verirsiniz olur biter. Hasarı o an fark etmemiş olabilirsiniz bu gayet normal zaten exper gelir bakar o karar verir hasara. İllede olmaz derlerse eğer kaza sonrası tekrardan kaldırıma çıkmak kaydıyla olduğunu beyan edersin. Kasko bu işi ne bile bile çarpsan bile ödemek zorunda alkol olmayacak ama. Ben bir kere pota direği, bir kere kaldırım, bir kere duvara sürttüm hepsini de ödedi kasko.

azizerkut' Alıntı:
girdap08' Alıntı:

hocam kasko şirketi her durumda masrafınızı karşılar merak etmeyin, olayı olduğu gibi anlatan hasar beyanı doldurur verirsiniz olur biter. Hasarı o an fark etmemiş olabilirsiniz bu gayet normal zaten exper gelir bakar o karar verir hasara. İllede olmaz derlerse eğer kaza sonrası tekrardan kaldırıma çıkmak kaydıyla olduğunu beyan edersin. Kasko bu işi ne bile bile çarpsan bile ödemek zorunda alkol olmayacak ama. Ben bir kere pota direği, bir kere kaldırım, bir kere duvara sürttüm hepsini de ödedi kasko.

Soracaklarım size çok basit gibi gelebilir o yüzden kusuruma bakmayın, ilk kazam ve ilk arabam çünkü:

1: Ortada olay anında hazırlanmış bir tutanak yoksa benim alkolsüz olduğumu nasıl anlayacaklar (Bunun arkasına sığınırlar mı?)
2: Exper hasara olay yerinde bakmaz mı? Sonradan bildirimde bulunmam sorun teşkil etmez mi?
3: EynelMefer arkadaşın anlatmış olduğu şekilde biz herhangi bir şekilde kasko firmasıyla muhatap olmuyoruz, bu şekilde bir işleyiş var mı?

Geçmiş olsun hocam.

Mini onarımdan yararlanabilirsen iyi olur kaskonuz da delinmemiş olur.

Trafik sigortasından tutanak olmadığı için yararlanamazsınız diye biliyorum.

Bildiğim kadarıyla yanıtlayayım
1-Tutanak olmaması sorun olmaz.
2-Sorun teşkil etmemesi lazım.
3-Arkadaşımızın dediği şekilde işliyor hemen hemen. Kasko firmasının anlaşması olan bir yerde yaptırmanız gerekiyor bildiğim kadarıyla. Hangi servisle anlaşması varsa oraya yaptırmalısınız. Yetkili servisle anlaşması olan bir kasko firmasıdır inşallah.

Tekrar geçmiş olsun

DotCom' Alıntı:
Geçmiş olsun hocam.

Mini onarımdan yararlanabilirsen iyi olur kaskonuz da delinmemiş olur.

Trafik sigortasından tutanak olmadığı için yararlanamazsınız diye biliyorum.

Bildiğim kadarıyla yanıtlayayım
1-Tutanak olmaması sorun olmaz.
2-Sorun teşkil etmemesi lazım.
3-Arkadaşımızın dediği şekilde işliyor hemen hemen. Kasko firmasının anlaşması olan bir yerde yaptırmanız gerekiyor bildiğim kadarıyla. Hangi servisle anlaşması varsa oraya yaptırmalısınız. Yetkili servisle anlaşması olan bir kasko firmasıdır inşallah.

Tekrar geçmiş olsun

Teşekkürler hocam.
- Anlaşmalı servisler opsiyonunu seçseydim indirim alıyordum. Onu seçmeyerek daha yüksek bedel üzerinden poliçem hazırlandı. Bu durumda yetkili servislerde yapılması sorun teşkil etmez diye düşünüyorum.

Kaskomu aviva'dan online olarak hazırlamıştım. Bütün opsiyonlar dahil, hiç bir muafiyet dahil değildi : https://artiksirasende.avivasigorta.com.tr/default.aspx

EynelMefer' Alıntı:
auto king te mini onarım olmaz bu, yani kasko deldirmemek gibi bi şans yok, malesef...

üzerine bir miktar yaklaşık 100-150 gibi bi ödeme yaparsanız yardımcı oluyorlar..
Daha 1 ay önce başıma geldi eşim komple arka sağ kapıyı sağlam bi çizdirdi;hatta sağ arka çamurluğa kadar da çizik devam ediyordu...
Kaskoyu deldirtmemek için auto king'e gittim 4 tane mini onarım hakkım vardı tümünü kullanıp üzerine 150 lira ödeme yaptım;auto king de onarttım ki kapı da göçük vardı....
haa ben hiç uğraşmam yetkili servise bırakırım denilebilir bu durumda kasko delinir; şayet öncesinde kaza-bela yoksa tabi.. eee bu durumda da en az %30 zarar yazar bu arada bende de mitsubishi var ki sigorta acentelerinin en gıcık olduğu araba modellerindendir; dolayısıyla priminizin artmaması için bu kadarlık hasarda bence kaskoyu deldirtmeyin..

kasko sistemi tümden değişti zaten seneye nasıl hesap çıkaracaklar muamma, demek istediğim kaskoyu deldirmeden mini hasarla bu işi halledemezsiniz göçük var...

Aviva'nın auto king anlaşması yok zaten.
Kasko sorun çıkarmadan, yetkili serviste yaptırabilirsem bana yeterli.

İlk arabam ve kaskolayalı 1 buçuk ay ancak oldu. İnternetten %35 indirimle yaptırdığım halde 1500 tl'ye geldi. Seneye 2000 TL'nin altında olmaz bu durumda herhalde.

Geçmiş olsun hocam ben de geçen parktan çıkarken farketmedim arkadaşın 2011 civic'in arka tamponu ezdim. Adama mahcup oldum tabi kasko delinmesin diye de kendim karşıladım masrafı. Boya dahil 250 tl verdim. Hatta şu an çok vermişim bile diyorum. Eğer sizin de tamir 200–300ü geçmeyecekse hiç kaskoya haber vermeyin kendiniz yaptırın çünkü onlar işini biliyor misliyle alırlar geri tekrar geçmiş olsun

Parhelion' Alıntı:
Geçmiş olsun hocam ben de geçen parktan çıkarken farketmedim arkadaşın 2011 civic'in arka tamponu ezdim. Adama mahcup oldum tabi kasko delinmesin diye de kendim karşıladım masrafı. Boya dahil 250 tl verdim. Hatta şu an çok vermişim bile diyorum. Eğer sizin de tamir 200–300ü geçmeyecekse hiç kaskoya haber vermeyin kendiniz yaptırın çünkü onlar işini biliyor misliyle alırlar geri tekrar geçmiş olsun

Hocam 500'e kadar bir fiyat verirlerse kaskoyu karıştırmam ama geçer diye düşünüyorum. Çünkü kötü yerde hasar.

Kaskon sorgusuz sualsiz karşılar bu konuda için rahat olsun. Mini onarım kapsamında olursa kaskon delinmez eğer mini onarım kapsamında yapılmazsa kaskon delinmiş olur tek fark bu.
Fiyat olarak servis yaklaşık 300 TL yapar diye tahmin ediyorum.
Eğer kaskonun deldirebilecek kadar bir meblağ olduğunu düşünmüyorsan kendin karşıla. Eğer acil değilse de hemen yaptırma kaskonun bitimine 1 ay kala gidip yaptır. Belli olmaz bu arada başka istenmedik durumlar oluşabilir bu sebeple söylüyorum. Geçmiş olsun, olur böyle şeyler çok kafana takma. :)

hasari' Alıntı:
Kaskon sorgusuz sualsiz karşılar bu konuda için rahat olsun. Mini onarım kapsamında olursa kaskon delinmez eğer mini onarım kapsamında yapılmazsa kaskon delinmiş olur tek fark bu.
Eğer kaskonun deldirebilecek kadar bir meblağ olduğunu düşünmüyorsan kendin karşıla. Eğer acil değilse de hemen yaptırma kaskonun bitimine 1 ay kala gidip yaptır. Belli olmaz bu arada başka istenmedik durumlar oluşabilir bu sebeple söylüyorum. Geçmiş olsun, olur böyle şeyler çok kafana takma. :)

Hasari hocam "kasko delinmesi", bir sonraki poliçede hasarsızlık indirimi alamama durumu değil mi? Ben kasko kapsamında bir işlem gerçekleştirdiğimde poliçe geçerliliğini yitiriyor mu da son ana kadar bekleyeyim?

Poliçe süresince arada olan kapsam kapsamındaki kazaları zaten kasko karşılamıyor mu?

Bu konularda fazla bilgim yok.

girdap08' Alıntı:
hasari' Alıntı:

Hasari hocam "kasko delinmesi", bir sonraki poliçede hasarsızlık indirimi alamama durumu değil mi? Ben kasko kapsamında bir işlem gerçekleştirdiğimde poliçe geçerliliğini yitiriyor mu da son ana kadar bekleyeyim?

Poliçe süresince arada olan kapsam kapsamındaki kazaları zaten kasko karşılamıyor mu?

Kaskon devam eder sadece gelecek sene indirim alamazsın. :)

Son anda yaptır dememin nedeni indirimini bozmana değmiyorsa yaptırma çünkü elden ödediğin sana daha uygun gelecektir. Haa eğer başka bir kazan olursa ve hasar büyükse mecburen bunu kaskodan yaptırırsın kaçarın yok o zaman bu hasarı da yaptırabilirsin çünkü zaten hasarsızlık indirimini bozmuş oluyorsun.

girdap08' Alıntı:
hasari' Alıntı:

Poliçenin son gününe kadar kasko devam eder, Hasari hocanın demek istediği belki başka hasar daha oluşabilir toptan yaptırırsın diyor :) kasko delinmesinden korkmana gerek yok hocam bu arada a firması değilde b firmasından yaptırırsın olur biter zararın çok büyük olmaz.

geçmiş olsun.. kasko için polis cagırıp tutanak tutturmanız gerekirdi.. ama küçükü onarım secenegi olan kasko ise sansıznı deneyin.

Geçmiş olsun Ali,
Ben de arabayı ilk aldığım sıralar bundan yaklaşık 2 yıl kadar önce otopark çıkışı akşam karanlığında dönerken bir araca sürttüm. Arabaya not bırakıp ayrıldık. Eski model bir unoydu diğer araç. Sadece far kırılmıştı onun. Benim arka kapı ve çamurlukta çizgi şeklinde hafif çöküntü vardı. (Hala duruyor) Auto king e gittik mini onarım olmaz dediler. Valla fiyatı hatırlamıyorum ama epey bir fiyat söylediler. Çok göze batmadığı için yaptırmadım. Kullanıyorum böyle.

1- Bu hasar mini onarıma asla girmeyecek, onu aklınızdan çıkartın. Vakumla falan çekilir diyen arkadaşlar ezbere konuşuyor. Marşpiyel ve kapı çekiçklenip boyanacak.
2- Yetkili servise veya bir kaportacıya "beyana dayalı" olarak yaptırabilirsiniz. Bu tür tek taraflı ve ufak hasarlarda böyle yapılıyor. Anlaşmalı servise götürseniz cebinizden para çıkmaz, öbür türlü siz öder, parasını sonra alırsınız.
3- Eksper asla kaza yerinde inceleme yapmaz. Servise gelip aracınıza hasarlı durumdayken bakar.
4- Kaskodan alacağınız hasarsızlık indirimi 500 TL'yi bulmayacaktır. Dolayısıyla kaskonuzu devreye sokun. Yarın öbür gün ikinci bir kaza yaptığınızda, keşke ilkinde de kaskoyu devreye soksaydım diye kafanıza vurmazsınız.
5- Bununla geçmiş olsun. Bir dahaki sefere aracınızın her yerini çok dikkatlice inceleyin. Toz çamur varsa silip öyle bakın, zira çok masum görünen çarpmalarda bile boya kavlayabiliyor.

yataylimit' Alıntı:
1- Bu hasar mini onarıma asla girmeyecek, onu aklınızdan çıkartın. Vakumla falan çekilir diyen arkadaşlar ezbere konuşuyor. Marşpiyel ve kapı çekiçklenip boyanacak.
2- Yetkili servise veya bir kaportacıya "beyana dayalı" olarak yaptırabilirsiniz. Bu tür tek taraflı ve ufak hasarlarda böyle yapılıyor. Anlaşmalı servise götürseniz cebinizden para çıkmaz, öbür türlü siz öder, parasını sonra alırsınız.
3- Eksper asla kaza yerinde inceleme yapmaz. Servise gelip aracınıza hasarlı durumdayken bakar.
4- Kaskodan alacağınız hasarsızlık indirimi 500 TL'yi bulmayacaktır. Dolayısıyla kaskonuzu devreye sokun. Yarın öbür gün ikinci bir kaza yaptığınızda, keşke ilkinde de kaskoyu devreye soksaydım diye kafanıza vurmazsınız.
5- Bununla geçmiş olsun. Bir dahaki sefere aracınızın her yerini çok dikkatlice inceleyin. Toz çamur varsa silip öyle bakın, zira çok masum görünen çarpmalarda bile boya kavlayabiliyor.

Teşekkürler, istediğim cevapların hepsi mevcut.
Yalnız yukarıdaki 2.maddeyle ilgili olarak;
"Ben özellikle, hasar durumunda, hasarı yetkili servislerde yaptırabilmek için, "anlaşmalı servis muafiyetini" özellikle seçmedim" Bu da poliçemin bedelini artırdı. Bu durumda da önce ben ödeme yapıp, sonra mı tahsil etmek durumunda kalırım?

BBNET
Geri