ubak 2008 exper pcdeki sorunlar

Kodla Büyü

ctacesy

Seçkin Üye
Seçkin Üye
kasaba ilkokulunda 2 tane ubak 2008 exper pcdeki sorunlar
1- pcler power tuşu ile açılmıyor ama güç kaynağına güç kablosunu takınca kendiliğinden açılıyor
2- pcler açılmasına rağmen ekrana hiç görüntü gelmiyor

ramlarda sıkıntı yok başka bilgisayarlarda denedim, sorun ne olabilir hocalarım?

aklıma gelen tek şey güç kaynağı, onu deneyemedim henüz

Re: lütfen yardım!

hasari' Alıntı:
Bilgisayarın ağ kablosunu çıkarır power düğmesine basarsan açılır yada Ramlerden birini sökersen gene açılır fakat asıl sorun hem güç kaynağı hemde anakart üzerindeki kondensatörler onları değiştirmedikçe sonun çözülmez.
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/laboratuvardaki-bilgisayarlar-acilmiyor-t117053-15.html
ag kablosunu çıkarmadan bilgisayar açılmıyordu ben de harici ethernet kartı ile sorunu çözdüm.:D

eses' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Bilgisayarın ağ kablosunu çıkarır power düğmesine basarsan açılır yada Ramlerden birini sökersen gene açılır fakat asıl sorun hem güç kaynağı hemde anakart üzerindeki kondensatörler onları değiştirmedikçe sonun çözülmez.
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/laboratuvardaki-bilgisayarlar-acilmiyor-t117053-15.html
ag kablosunu çıkarmadan bilgisayar açılmıyordu ben de harici ethernet kartı ile sorunu çözdüm.:D
Çözmüş gibi görünür ama çözülmez. :)

hasari' Alıntı:
eses' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Çözmüş gibi görünür ama çözülmez. :)
:+1:
:mrgreen:

bir süre sonra anakart problemi yaşıyor aynı bilgisayarlar. anakart üzerindeki 3 tane mavi kondansator şişiyor ve çalışmaz hale geliyor. elektronikçi tanıdığınız varsa veya elinizden o iş geliyorsa hallediliyor. geçen yıl 7. bu yıl 5 bilgisayarımda aynı sorun oldu. geçen yılkileri yaptırdık okul olduğumuz için biraz fazla para istediler. sonuçta kondansator çok ucuz bir parça ama anlaşacağınız yere bakar.

BBNET
Geri