Tutar mı tutmaz mı?

Kodla Büyü

emrahsahan

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Öğretmenlerin sınav kağıtlarını hazırlayacakları, soruları seçerek sınav kağıtlarına ekleyecekleri ve veritabanına kaydedecekleri ve pdf olarak çıktılarını alabilecekleri (özellikle matematik,geometri ve fizik dersleri için) bir site tutar mı?Fikirlerinizi istiyorum.

emrahsahan' Alıntı:
Öğretmenlerin sınav kağıtlarını hazırlayacakları, soruları seçerek sınav kağıtlarına ekleyecekleri ve veritabanına kaydedecekleri ve pdf olarak çıktılarını alabilecekleri (özellikle matematik,geometri ve fizik dersleri için) bir site tutar mı?Fikirlerinizi istiyorum.

Veritabanını sağlam tutmanız lazım hocam, güncel sürekli yenilenen sorular olmalı, bunun yanına derse göre zümre, plan, okul evraklarını da alabilecekleri bir sistem yaparsan iş yaparr..

veritabanını mssql de hazırladım ama çevremden bazı öğretmenler tutmaz dediler :)Bi de size sorayım dedim.

emrahsahan' Alıntı:
veritabanını mssql de hazırladım ama çevremden bazı öğretmenler tutmaz dediler :)Bi de size sorayım dedim.

Hocam herşeyde olduğu gibi bu tip yorumlar hep olacaktır. Sürekli karşı çıkarlar.
Bence tutar...

Tutmaz hocam... Zahmete girme... Zaten hali hazırda kayseriarge için Alpay Hoca'nın geliştirdiği bir proje var. Seninkine talep olmaz... O açıdan ahrcadığın vakte değeceğini düşünmüyorum. Bu proje tutarsa zaten türkiye geneline yayılır yakın zamanda.

http://sorubank.kayseriarge.org/

dediğiniz gibi bir site tutar lakin kullanıcılarının çoğunun öğretmen olması siteyi değersiz kılar çünkü öğretmen milleti web için bir değer teşkil etmemektedir.

Tutar hocam. Öğrencilerde sorulardan çalışabilir ve konu seçip kendilerini deneyecekleri bir sistem olursa tadından yenmez hatta :)

Tüm bunların yanında, hazır zümre veşök tutanakları yapılıp öğretmenlere okul adı, toplantıya katılan kişilerin isimleri yazdırılıp pdf şeklinde çıktı verilirse mükemmel olur... Geliştirilebilir.... Bence tutar...

hocam vatana millete faydam olsun diyorsan yapmaya değer ama bu siteyi yapayım hem faydam olsun hem de gelir elde edeyim diyorsan çok daha kısa sürede tamamlayabileceğin ve getirisi yüksek birçok alternatif var....

Kupon ve sepetim gibi bir sistem düşünüyorum. Yönetim panelinde ders konu test ekleme-silme-düzenleme işlemlerini hallettim.Yeni ve farklı bir şeyler üretmek istiyorum aslında. MEB'in bu son tek tip şablon olayından sonra okul siteleri için de her an getirebilirler tek tip şablonu.

hocam tek tek soru eklemekle olacak iş değil bence. binlerce soru ekleyecek zamanın yoktur...
yaptığın web uygulaması bir hamlede -en azından- onlarca soruyu kaydetsin. bence tutar iyi bir sistem kodlarsan...

Tek bir ders üzerine yoğunlaşıp soru kategorisini de geniş tutarsan neden olmasın hocam. :alkis:

tecrübene dayanarak söylüyorum.
ilk şart sorular çok kaliteli olmalı
ikinci ücretli olmalı be ücretini hak etmeli . beleş olunca bir yere kadar :(

Arkadaşımda 30 GB lık matematik ve Geometri soruları var.Kitap işleri ile uğraşıyordu.Telif hakları için izin alırız dedi.Aslında hazır olan soruları ekran kırpma aracı ile eklemeyi düşünüyorum.Öğretmen kategorilenmiş olan soruların idlerini sepete ekle mantığıyla oluşturduğu sınav kağıdına ekleyecek.

hocam güzel fikir, tutmaz diye bir şey yok. Tanıtımını iyi yaparsan elbette tutar. Örneklerinin olması, senin yapacağının tutmayacağı anlamına gelmez.
Onların önüne geçecek şeyler eklemelisin. Soru sayısı öncelikle önemli, bu site için.

ücretsiz olması kaliteyi düşürüyor. Arkadaşlara katılıyorum. Ama direk ücret olması da site kullanıcı sayısını kısa sürede beklenene sayıya ulaştıramayabilir. O yüzden:

Puan sistemi düşünülebilir.
* Kullanıcılar soru ekleyebilmeli, her soru için 5 puan verilir. ( böylece soru sayısı arttrılmış olunur.)
* Bir sınav kağıdında kullanılan her soru için 1 puan düşülebilir.
* Soru hazırlamaya erinenler için; parayla puan satılabilir.
* Tanıtım için ilk 1000 üyeye +100 puan olabilir.
*Yeni üyeliğe 50 puan
*Arkadaşını davet et 10 puan gibi...

Telif hakkı ve sorumluluk, soruyu ekleyene aittir gibi bir kullanım sözleşmesinde belirtilir.

şuan uğraştığım başka bir proje var, boşta olsam yardım ederdim.

Kolay gelsin.

emrahsahan' Alıntı:
Aslında hazır olan soruları ekran kırpma aracı ile eklemeyi düşünüyorum.
soruları tamamen görsel olarak eklemek, kullanışlı olmaz.

sadece çizim ve görsel kısmını resim olarak ekleyip. Soru kısmı metinsel olmalı. Böylece baskı kalitesi güzel olur, istediğin gibi düzenleyebilirsin. CSS ile kontrolün kolaylaşır. Ayrıca host kapasitesini ve bandwithini verimli kullanmış olursun.

BBNET
Geri