Turbo araçlar lpg ?

Kodla Büyü

marvelous

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar honda aracım var yenileyeceğim. Genelde araçlar turbolu. Bu araçlara lpg uygulanmıyor deniyor. Alıp kullananlar yorum yapabilir mi ? Hondadan memnunum lakin 10 yaşına girdi. Dİzel mi alsam atmosferiğe devam mı etsem ? 1,2 tsi 1,4 t 1,4 tsi araçlar var aklımda ama . Yoksa 1,6 atmosferiğe devam mı etsem? Yıllık 10000 km yapıyorum ortalama.

turbolarla LPG çoğunlukla daha narin-ve sıkıntılı..bi kaç yıl önce fiat bravo 1.4 Tjet turbolu araç alacaktım fiyatları çok uygundu;alamdan brc bölge baş bayine mail attım;kendisi Telden dönüş yaptı 1 araçta denedik çok sıkıntı çıkardı ve söktük dedi...LPG uyumu pek yok tarzı şeyler söyledi..
ama 1.2TSI larda LPG gerekmez bence zaten az yakıyo araçlar özellikle ACT teknolojili 1.2 TSI Şehir içinde 5,5 - 6 litre yakıt tüketiyor...LPG ye bulaşmaya değmez..

spider23' Alıntı:
turbolarla LPG çoğunlukla daha narin-ve sıkıntılı..bi kaç yıl önce fiat bravo 1.4 Tjet turbolu araç alacaktım fiyatları çok uygundu;alamdan brc bölge baş bayine mail attım;kendisi Telden dönüş yaptı 1 araçta denedik çok sıkıntı çıkardı ve söktük dedi...LPG uyumu pek yok tarzı şeyler söyledi..
ama 1.2TSI larda LPG gerekmez bence zaten az yakıyo araçlar özellikle ACT teknolojili 1.2 TSI Şehir içinde 5,5 - 6 litre yakıt tüketiyor...LPG ye bulaşmaya değmez..
Teşekkürler hocam.

Turbo araçlar için yüksek ısılarda subaplara hasar vermeyen farklı bir yağlama sistemine sahip lpg tercih edilmeli. insignia için tercih edilen marka prins. Sıkıntı yaşayanlar klasik düzen lpg taktiranlar...

Bende 1.4T otomatik astra var 2013 model. ortalama 8-8.5 lt yakıt tüketimi. 35 kuruş civarı bazen 40 kuruş. Bir türlü lpg taktırmaya cesaret edemiyorum subaplardan ötürü. Aylık 1000km civarı yapıyorum değer mi değmez mi bilemiyorum.

ahmetismet' Alıntı:
Bende 1.4T otomatik astra var 2013 model. ortalama 8-8.5 lt yakıt tüketimi. 35 kuruş civarı bazen 40 kuruş. Bir türlü lpg taktırmaya cesaret edemiyorum subaplardan ötürü. Aylık 1000km civarı yapıyorum değer mi değmez mi bilemiyorum.
En iyisi turbolu araç alıp benzinde binmek gibi görünüyor.

İbiza 1.0 ecotsi dsg alıyorum inşallah lpg den kurtuluyorum :)

<<ZenFone2>>

ilk başta çekinerek taktırdım ve iyikide taktırmışım corsa d 1.2 turbo değil uzun yolda 13.5 kuruş şehirde 21 kuruş yakıyor. siboplara zarar verir mi vermez mi felan düşünmeyin (ben alırkende çok rastladım böyle yorumlara ordan burdan edinilen bilgiler mesela lpg taktırdım suboplarım eridi diyen biri çıkarmı bu forumda ) bence zaten sıkıntı olunca dönüşümcü takmıyor o riski almazlar 1500-2000 tl için uğraşmazlar sizinle. Bana göre tek sıkıntısı kapalı otopark sorunu.

turboya gelince her markanın turbo için ayrı setleri var ama aracın türü de öenmli siz tek tek sormalısınız bence.

sugibi' Alıntı:
Turbo araçlar için yüksek ısılarda subaplara hasar vermeyen farklı bir yağlama sistemine sahip lpg tercih edilmeli. insignia için tercih edilen marka prins. Sıkıntı yaşayanlar klasik düzen lpg taktiranlar...
Astra 1,4 t uyumlu mu

Bu hafta ciddi ciddi araştırdım. AstraJTeam üzerinden linkteki firmayı buldum. Youtube sayfalarında astra dahil bir sürü turbo araca lpg uyguladıkları test videoları var. Yol gözümde büyümese gidip konuşacağım. Bir de taktırdıktan sonraki işler sıkıntı, yok sızdırmazlık yaptır yok muyene yaptır, ruhsata işlet bir sürü iş.
https://www.youtube.com/channel/UCZ2OSPCdlHdvRPW-M3RxUug

ahmetismet' Alıntı:
Bu hafta ciddi ciddi araştırdım. AstraJTeam üzerinden linkteki firmayı buldum. Youtube sayfalarında astra dahil bir sürü turbo araca lpg uyguladıkları test videoları var. Yol gözümde büyümese gidip konuşacağım. Bir de taktırdıktan sonraki işler sıkıntı, yok sızdırmazlık yaptır yok muyene yaptır, ruhsata işlet bir sürü iş.
https://www.youtube.com/channel/UCZ2OSPCdlHdvRPW-M3RxUug
Hocam performans mı yakıt mı hangisini tercih edersek artık.

BBNET
Geri