Tucson mu Qashqai mi

Kodla Büyü

mayhem

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bir arkadaşım için sıfır Tucson prime plus ile Qashqai skypck arasında kaldık arkadaşlar. Fiyatlar arasında 15k fark var 2385(qashqai) 2400 (tucson). 2 çocuk var ufak. Astradan geçilecek. Ne önerirsiniz. Yakıt çokmu farkeder? Teşekkürler.

Bugün karar verilmesi gerek arkadaşlar aşırı kararsız kaldık. Adaptif hız sabitleme ve 360 kamera ve kablosuz şarj yok tucsonda. Şanzıman ve yakıtta eksileri.
Ama tucson daha üst düzey bi arabaymış gibi geliyor. Daha geniş yaşam alanı ve bagaj. Daha önce kullanan varmı ikisinide tecrübe edebilen?

Not: Tucson açılabilir cam tavanlı. 2. elde tucson daha kıymetli.

Son düzenleme:
1766052728714.webp

1766052758474.webp

Gemini'nin cevabı..

7dct şanzıman çok yoğun trafikte saçmalıyor kuru kavrama hyundai yokus vs varsa daha da kararsız, qq 1.3 tce termostat devir daim dikkat edin reno mercedes ortak motor cvt daha stabil . Hayırlı olsun .

nissan'ın dünya çapında fabrikalarını kapatmaya gittiğini, küçülmeye gittiğini unutmayın, ama ille de nissan alacam derseniz e power hybrit modellerine bakın derim 1 depoyla 1200 km gören var..
hyundainin benzinlisi çok yakar, dizel ya da hybritine bakın derim..

Bence başka araba bak öğretmenim. Ben Subaru Forester kullanıcısıyım belki de o nedenle başka araba pek beğenmiyorum. Eğer çok fazla boyut farketmezse HRV düşünebilirsin. Honda hibrit teknolojisinde daha iyi.

Bu yaz haziranda babama sıfır Qashqai aldım. 7 bin km kullandım. Arabanın motoru iyi, malzeme kalitesi çok kötü. Tucson genel olarak iyi yalnız son modellerde kronik sıkıntıları var dendi. Bende Honda Hrv aldım eylül de, çok iyi. Açıkcası ikisinide tavsiye etmiyorum.

BENCE Tucson/sportage bir tık daha iyi; bi seçenek daha austral de olabilir qashqai ile motor şanzıman aynı ama bir tık daha kaliteli deniyor.

niye Honda Hrv düşünülmüyor? Ben 2 hafta önce sıfır aldım çok şükür. Yakıt 4/5 litre yakıyor..Hibrit..Arka koltık mesafesi efsane. Konfor görünüş şahane...

e-power çok kronikli ve yeni bir teknoloji; keza hyundai-kia grubunun 1.6 dizelleri de kronklidir-100 bin üzerinde sandık motor değişimine kadar gidiyor iş. AND çetin var youtube da onu takip edin. En azından kroniği bol motorlar-markalar hakkında fikir verir.

nissan'ın dünya çapında fabrikalarını kapatmaya gittiğini, küçülmeye gittiğini unutmayın, ama ille de nissan alacam derseniz e power hybrit modellerine bakın derim 1 depoyla 1200 km gören var..
hyundainin benzinlisi çok yakar, dizel ya da hybritine bakın derim..

Arkadaşım için baktık hocalarım. Tucson güncellenmiş 180 bg de karar kıldık arkadaşlar. Bende dedim başka bakalım ama ben çok baktım bu ikisi arasında kaldım dediği için onun tercihleri arasından sordum. Herkese teşekkür ederim. HRV biraz ufak gibi hocam 2 çocukla daha geniş olsun istedi. Sportage ise daha pahalı geldi.

Zaten bende şu üç şey bitti
1- benzinli araç
2- dizel araç
3- tüplü araç
3- suv olmayan araç

Bundan sonra hibrit ve elektirkli suv takılacam.

Şimdilik aracım hibrit honda hrv....ilerisi için elektirikli olur herhalde

Son düzenleme:
Tusconda kronik sanzıman arızası var diyormus ustalar ıkı arkadasımda var aynı hata onlarda kronıkmıs belli bir kmden sonra tıtreme ses kavramada sanırım sorun cıkıyormus

Tusconda kronik sanzıman arızası var diyormus ustalar ıkı arkadasımda var aynı hata onlarda kronıkmıs belli bir kmden sonra tıtreme ses kavramada sanırım sorun cıkıyormus
Hocam vag grubu dsg sinde de kronik sorun vardıki bence güzel bir şanzıman. Eğer çözülebiliyorsa ki buda çözümlü bildiğim kadarıyla 20-30 masrafı neyse onu da araba maliyetine eklemek lazım. Belki de yapmaz zaten. Demek isteidiğim kronik sorun var diye araçlardan uzaklaşmak bana mantıklı gelmiyor. Eğer iyi bir arabaysa.

Sadece yakıt olarak düşünmeyin onlarca avantajı var içten yanmalılara göre.
Hocam hak verdiğim konular var elektrikliler için fakat ben hala ısınamadım bu araçlara.
2,5 milyonlardan bahsediyoruz. Lüx bir araçtan bahsediyoruz ama eziyetli bir hizmet aynı zamanda.
Şarj problemi. Ben benzinimi 2 dk da doldurur giderim, yoluma bakarım. Bu paraları verebiliyorsam eğer km de 1 tl yada 2 tl yakıt bizim yaptığımız km ler için bana çok farklı gelmiyor açıkçası.
Kullanan arkadaşlar var. Sitede kullananlar var mesela ortak 2 tane istasyon kurmuş site. Şarj etmesi gerekiyor, aa bi bakıyorsun komşular doldurmuş. Sabah işe gideceksin, mecbur git minimum yarım saat hızlı şarj tak. Onunda hangisinde kampanya var telefonuna 10 tane ayrı uygulamalarını yükle, sonra git onu bul bekle. Birde güvenliğe imza falan atmak zorundalar kimin ne zaman şarj ettiğini ne kadar ödeme yapması gerektiği için. Yada gece komşun gelecek ya şu aracını çekte biz takalım, yada sen gideceksin komşu çek aracını takmam lazım. Hızlı şarj sırasında aşırı ısınmalarda cabası.
Diyelim ki bireysel kendi otoparkına taktıracaksın. Mesela bizim sitede taktıran çok ben şimdi taktırmak istesem site üst sınırına ulaşıldığı için başvucam 2 sene içerisinde yük artırma süreleri varmış. Bekle dur bakalım. Taktıranlarda bir sürü para yatırıyormuş bu istasyonun projesi, izni cartı curtu için. Mecbur normal ev hattı çektirmem lazım.
Uzun yollardaki ucuz şarj sıraları var birde.
Yıl başından sonraki elektrik zammıyla beraber belli bir sınırı geçince 2 kat ödeme olayını saymıyorum bile :)
Genelde AVM lerde olduğu için benim şehrimde en azından, git ye iç alışveriş çoluk çocuk 1 saatte olsa şarjı beklerken bir sürü masrafta cabası.
Vergisi bence ucuz değil, dışarda hızlı şarj ucuz değil, ilerdeki pil problemleri, ustası vs. belirsiz konuları hala var.
Yazılım arızaları, bazı modellerdeki şarj problemleri, fabrikayla arkadaş oluyorlar yerli bazı modeller. Sıkıntısız istiyorsan Elon Muska para kazandırman lazım.
Menzil problemleri var. Şehir içi kullanmak daha mantıklı olabilir belki. Soğukta pilin daha az menzilde çalışması.
Son olarak bu kendim için tabi, altımda kocaman bir pille yolculuk yapmak istemiyorum. Belki bir zararı yoktur ama ileride mutlaka yeni araştırmalar çıkacaktır bununla alakalı. Ama beni rahatsız ediyor. Yıldırım düşmesi sonucu arızalananlar, yananlar vs vs.

Bunların yanında artıları yok mu, var tabi ki. Aynı paralara içten yanmalarda en fullerinde bile olan tüm ekstra özellikler çoğu suv elektrikli de fazlasıyla var.
Ses yok çalışıp çalışmadığı belli değil, gerçi kimisi motor sesini daha çok seviyor bunu artı olarak yazmamak lazım.
Şaft tüneli yok, yada motor vs. yer problemi yok.
Performans olarak çok daha iyi.
Yıllık bakım olayı gibi yağ değiş vs. yok.
İlerideki atık pil durumunu saymazsak, atmosfere diğerleri gibi verdiği bir zarar yok.

İşte tüm bunları düşündüğümde ben bir arabaya bu kadar para vereyim ve bu kadar eziyet çıkarayımkendime. Ben biraz keyif adamı olduğum için olabilir. Kimisi eziyet sever :)
Deseler ki şuan ödediğin verginin 10 da 1 ini öde. Teşvik edersin yani. Hızlı şarjı şuankinin 5 te 1 fiyata satarlarsa. Araba fiyatları da şuankinin yarısı olursa. İçten yanmalılara göre 2 kat daha fazla menzil, kendi kendine sınırsız şarj gibi avantajları olur, o zaman alırım işte.

Yazdıklarımın içerisinde yanlış bildiğim ve yorumladığım kısımlar olabilir, her dediğim doğru demiyorum. Varsa bilen arkadaşlar düzeltebilir, bizde öğreniriz. Ama genel olarak düşüncelerim bunlar. Belki ileride değişebilir bu durum. Alan herkese saygı duyarım fakat hala nasıl kullanıyorsunuz şu içten yanmalıları vs. gibi söylemlerde garip geliyor bana.

Son düzenleme:
Yaklaşık 9 yıl Tucson DCT sürmüş ve bu yıl elektrikli araca geçmiş birisi olarak katkıda bulunmak istiyorum.
DSG, DCT, EDC gibi çift kavramalı şanzımanlarda baskı-balata vardır yani manueller gibi aşınır ve beri periyorlarla değiştirilmesi gerekir.
Dolayısıyla bu tür araçların sürüşü, tork konvertörlü ya da CVT otomatik vitesli araçları gibi olmamalı. Öyle sürenlerde sorunlar çıkıyor doğal olarak.

Son düzenleme:
nıssan isim yapmış olsada tucsonun verdiği konforu rahatlığı veremez ikisinin arasında da güvenlik olarak çok bir fark yoktur tucson bir tık öndedir sınıfı üst sınıf çünkü.
sıfır alacaksanız tucson daha iyi

Hocam hak verdiğim konular var elektrikliler için fakat ben hala ısınamadım bu araçlara.
2,5 milyonlardan bahsediyoruz. Lüx bir araçtan bahsediyoruz ama eziyetli bir hizmet aynı zamanda.
Şarj problemi. Ben benzinimi 2 dk da doldurur giderim, yoluma bakarım. Bu paraları verebiliyorsam eğer km de 1 tl yada 2 tl yakıt bizim yaptığımız km ler için bana çok farklı gelmiyor açıkçası.
Kullanan arkadaşlar var. Sitede kullananlar var mesela ortak 2 tane istasyon kurmuş site. Şarj etmesi gerekiyor, aa bi bakıyorsun komşular doldurmuş. Sabah işe gideceksin, mecbur git minimum yarım saat hızlı şarj tak. Onunda hangisinde kampanya var telefonuna 10 tane ayrı uygulamalarını yükle, sonra git onu bul bekle. Birde güvenliğe imza falan atmak zorundalar kimin ne zaman şarj ettiğini ne kadar ödeme yapması gerektiği için. Yada gece komşun gelecek ya şu aracını çekte biz takalım, yada sen gideceksin komşu çek aracını takmam lazım. Hızlı şarj sırasında aşırı ısınmalarda cabası.
Diyelim ki bireysel kendi otoparkına taktıracaksın. Mesela bizim sitede taktıran çok ben şimdi taktırmak istesem site üst sınırına ulaşıldığı için başvucam 2 sene içerisinde yük artırma süreleri varmış. Bekle dur bakalım. Taktıranlarda bir sürü para yatırıyormuş bu istasyonun projesi, izni cartı curtu için. Mecbur normal ev hattı çektirmem lazım.
Uzun yollardaki ucuz şarj sıraları var birde.
Yıl başından sonraki elektrik zammıyla beraber belli bir sınırı geçince 2 kat ödeme olayını saymıyorum bile :)
Genelde AVM lerde olduğu için benim şehrimde en azından, git ye iç alışveriş çoluk çocuk 1 saatte olsa şarjı beklerken bir sürü masrafta cabası.
Vergisi bence ucuz değil, dışarda hızlı şarj ucuz değil, ilerdeki pil problemleri, ustası vs. belirsiz konuları hala var.
Yazılım arızaları, bazı modellerdeki şarj problemleri, fabrikayla arkadaş oluyorlar yerli bazı modeller. Sıkıntısız istiyorsan Elon Muska para kazandırman lazım.
Menzil problemleri var. Şehir içi kullanmak daha mantıklı olabilir belki. Soğukta pilin daha az menzilde çalışması.
Son olarak bu kendim için tabi, altımda kocaman bir pille yolculuk yapmak istemiyorum. Belki bir zararı yoktur ama ileride mutlaka yeni araştırmalar çıkacaktır bununla alakalı. Ama beni rahatsız ediyor. Yıldırım düşmesi sonucu arızalananlar, yananlar vs vs.

Bunların yanında artıları yok mu, var tabi ki. Aynı paralara içten yanmalarda en fullerinde bile olan tüm ekstra özellikler çoğu suv elektrikli de fazlasıyla var.
Ses yok çalışıp çalışmadığı belli değil, gerçi kimisi motor sesini daha çok seviyor bunu artı olarak yazmamak lazım.
Şaft tüneli yok, yada motor vs. yer problemi yok.
Performans olarak çok daha iyi.
Yıllık bakım olayı gibi yağ değiş vs. yok.
İlerideki atık pil durumunu saymazsak, atmosfere diğerleri gibi verdiği bir zarar yok.

İşte tüm bunları düşündüğümde ben bir arabaya bu kadar para vereyim ve bu kadar eziyet çıkarayımkendime. Ben biraz keyif adamı olduğum için olabilir. Kimisi eziyet sever :)
Deseler ki şuan ödediğin verginin 10 da 1 ini öde. Teşvik edersin yani. Hızlı şarjı şuankinin 5 te 1 fiyata satarlarsa. Araba fiyatları da şuankinin yarısı olursa. İçten yanmalılara göre 2 kat daha fazla menzil, kendi kendine sınırsız şarj gibi avantajları olur, o zaman alırım işte.

Yazdıklarımın içerisinde yanlış bildiğim ve yorumladığım kısımlar olabilir, her dediğim doğru demiyorum. Varsa bilen arkadaşlar düzeltebilir, bizde öğreniriz. Ama genel olarak düşüncelerim bunlar. Belki ileride değişebilir bu durum. Alan herkese saygı duyarım fakat hala nasıl kullanıyorsunuz şu içten yanmalıları vs. gibi söylemlerde garip geliyor bana.
Aynen katılıyorum, elektrikli araçlar için halen erken.
Ne zaman 5 dakika da 400 500km menzile ulaşılır o zaman vaktidir.

Aksi sinir stres anksiyete sebebi uzun yolda.

ilksms
Geri