Tubitak Bilim Fuarı

Kodla Büyü

agamuratcelebi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar geçenlerde okul adına tübitak bilim fuarına ön başvuru yaptım kabul olmuş sözleşme göndermemi istiyorlar sizce ne yapayım bu konuda bir bilgisi olan var mı 5000 lira gönderiyorlar en az 25 tane sunum istiyorlar ne dersiniz meslek lisesinde çalışıyorum yararlı olurmu yapan varmı eskiden

esbl.meb.k12.tr adresine girerek haberler bölümünde geriye gidersen 08/05/2013 tarihine geçen sene okulumuzda yaptığımız Tübitek Bilim Fuarını görebilirsin. Eskişehirde Eti Sosyal Bilimler Lisesi olarak zaten proje konusunda ilk sıradayız. Tübitak dışında USOBO projelerimizde var hatta 2005'te kurulmuş bir okul olarak bilim furalarında ödül alan projelerimizi topladığımız Birikimlerimiz-1 kitabımız geçen sene yayımlandı. Öğrenciler ilk başlarda zorlanıyor ama faydalarını her geçen sene görüyorlar mutlaka yapın

Ben geçen sene yaptım hocam bu senede başvurdum yine onaylandı. çok faydalı bir program

Teşekkür ederim hocalarım bir şey daha soracağım onaylandığına göre biz projelere başlayabiliriz demi yai kabul olmuş sözleşme metini imzalayıp gönderdiğimizde işlemler başlayacak değil mi

örnek yapmış olduğunuz projeler var mı örneklerinin resmi veya görebileceğim bir site var mı arkadaşlar eğer dosyada ise örnek dosyayı bana gönderebilir misiniz

hocam biz de ortaokulda yaptık geçen sene fakat ne TUBİTAKtan bir yetkili ne de merak ettiler. Paralar da zaten aylar sonra geldi. Fakat bizler faturaları okul müdürü adına tubitak gideri olarak yazdırmadığımız için de kullanamadık yani paralarımızı alamadık tek katkısı 2 aylık ekzersiz oldu. yani bizler ilçede olduğumuz için uğraştığımıza derslerin gittiğine değmedi

Hocam biz geçen sene yaptık değişiklik oluyor, öğrenciler severek hazırlanıyor.
5000tlnın her kuruşunu faturalandırmanızı istiyorlar, resmi işlemleri biraz uğraştırıcı ama okul için iyi birşey olur. eğer 5000tl tam harcanmazsa harcanmayan kısmı geri istiyorlar. Biz her kuruşunu değerlendirdik, Foreks plastiklerden stand yaptırdık. Kaymakamı davet ettik v.s. şenlik havasında oldu.
fotoğraflara buradan bakabilirsiniz.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 876&type=1

Bize de geçen sene katılmıştık, 20 proje ile katılım sağlandı. Her öğretmene 400tl ye yakın ek ders verildi. Para olayına gelince ihale ile alım falan olacakmış, piyasa araştırması olacakmış (bize söylenen) bundan dolayı okul idaresi parayı kabul etmediler (böyle bir hakkımız varmış). Zaten projelerde mukavva-makas-uhu falan kullanıldığı için paraya da gerek kalmadı. Öte yandan her bir projede 3 öğrenci görev aldı bundan dolayı projelerde 60 öğrenci faal bir şekilde çalıştı. Bu yönden eğlenceli idi. Proje sergileme günü gerçekleştirdik, bu davetimize: kaymakam- mülki amirler - okul müdürleri katıldılar. Bu yıl tekrardan katılmayı düşünüyorum. Bu arada proje konusunda bilgi belge isteyen varsa verebilirim, resimlere ulaşmak için :

http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyal ... e022ed62c2

adresine girebilirsiniz.

Benim merak ettiğim bu parayı nerelerde kullanabiliriz?
Mesela renkli çıktı almak için renkli yazıcı alsak? :oops:

Toner doldursak? Mukavva-Pano-Uhu vb gibi yerlere mi harcanmalı? Sınır ne?

Birde egzersiz-ekders muhabbeti ne? Bunu yaparken birde öyle bişey mi olacak? Bizde ekders muhabbeti yok şuan için...

proje yaparken ek ders veya egzersiz olayı nasıl oluyor hocam? bizim idare hiç böyle bir şeyden bahsetmedi sadece proje konusu belirleyin ve yapın dedi

bir de arkadaşlar bilişimden ne gibi projeler yapılabilir, önerileriniz nelerdir fikir vermesi açısından..

Bİz de geçen yıl yaptık. Ama TUBİTAKTAN HİÇKİMSE GELMEDİ SERGİYE.. Bütün çalışmalar öğrenci ve öğretmenler tarafından son zamana bırakıldığı için 1 ay boyunca dersler gitti sergiyi zamanında yetiştirebilmek için. Ayrıca ortalıkta yüzlerce flaş bellek gezindiği için okuldaki bütün bilgisayar ve etkileşimli tahtaları virüsler sardı :x Hepsini yeniden yüklemek zorunda kaldım. Umarım bir daha yapmayız..

arkadaşlar şimdi öğretmen arkadaşlar proje yaptıklarında ekders alacaklar mı nasıl oluyor bu konuda bir yardım eder misiniz yapan arkadaşlar telefonlarını özelden gönderebilirler mi burda biraz zor oluyor bir iki soru var onları da sorayım

geçen yıl biz de yaptık, yaklaşık 400 tl civarında egzersiz ücreti aldık, egzersiz planı hazırlamıştık, haftalık 3 saat mi 5 saatmiydi hatırlamıyorum, bizim müdür bey başvurmuş, herkes en az bir proje hazırlayacak dediği için mecburiyetten katılmıştım ama çoğu arkadaşın katılmadığını görünce sazanlık yaptığımı anladım, şimdiki aklım olsa katılmazdım, öğrenciler bişey yapmıyor zaten, herşeyiyle biz uğraştık. Her gideri faturalandırıyorsunuz... Tubitaktan yetkili gelmiyor, bizim fuara il milli eğitim müdürü gelmişti...

s_kajmeran' Alıntı:
Benim merak ettiğim bu parayı nerelerde kullanabiliriz?
Mesela renkli çıktı almak için renkli yazıcı alsak? :oops:

Toner doldursak? Mukavva-Pano-Uhu vb gibi yerlere mi harcanmalı? Sınır ne?

Birde egzersiz-ekders muhabbeti ne? Bunu yaparken birde öyle bişey mi olacak? Bizde ekders muhabbeti yok şuan için...

okul demirbaşına kayıtlı olmayan renkli yazıcı var ise o zaman alabilirsiniz. Belirli kuralları var
harcama yapılacak kalemleri belirtmişler, kırtasiye malzemesi, okul sarf malzemesi baskı hizmetleri falan diye.

agamuratcelebi' Alıntı:
arkadaşlar şimdi öğretmen arkadaşlar proje yaptıklarında ekders alacaklar mı nasıl oluyor bu konuda bir yardım eder misiniz yapan arkadaşlar telefonlarını özelden gönderebilirler mi burda biraz zor oluyor bir iki soru var onları da sorayım

ek ders yok hocam m.e.b ile alakalı değil, Tübitak ile alakalı, okul ve öğrenciler adına hayrına yapılan birşey. Verilen para proje için harcanması gerekiyor, Herşeyin faturasını istiyorlar. Fatura kesiminde bile belirli ölçütleri var.
Harcamaları belirli kalemlerde ve okulda demirbaşa kayıtlı olmayan şeylerde yapabiliyorsunuz.

Sözleşmenin gönderileceği adres nedir?

TÜBİTAK Ek hizmet binası
Akay caddesi No:6 Bakanlıklar 06420 ANKARA

diye bir adres buldum doğru mudur?

s_kajmeran' Alıntı:
Sözleşmenin gönderileceği adres nedir?

TÜBİTAK Ek hizmet binası
Akay caddesi No:6 Bakanlıklar 06420 ANKARA

diye bir adres buldum doğru mudur?
Bu adresi Aydın ARGE'den buldum... Klavuzda avans formunun gönderileceği adresten bahsedilmiş, bundan bahsetmemiş ya da benim gözümden kaçtı...

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, bugün bunu gönderelim çıksın aradan :?: :?:

proje yapan öğretmene ekders veriliyor mu egzersiz haftalık 6 saat fuar gününe kadar bir plan hazırlasak olur mu proje koordinatörü para alıyor mu nasıl oluyor

Arkadaşlar ek ders konusunda; biz geçen sene proje ile uğraşırken aramızdan bir arkadaş başka bir ilde yapılan (yanılmıyorsam Malatya'da- bu arada biz K.Maraş Göksun'dan katıldık) tübitak projesine katılan öğretmenlere proje boyunca (yaklaşık 2 ay) belli bir sayıda ek ders verildiğini öğrendi ve onu emsal göstererek milli eğitime başvuruda bulunduk sonuçta aldık. Bu arada bizim katılma durumumuz şöyle oldu: tübitak 1001 pilot okulda proje yapılması için okul seçimi yapıyordu, biz de seçilen 1001 pilot okuldan biri kabul edilmiştik. Siz de eğer bu şekilde katılım sağladıysanız ek dersi alırsınız. Dediğim gibi okul idaresi parayı istemediler. Kolay gelsin.

Hocam proje koordinatörü derken projeden sorumlu öğretmeni mi diyorsunuz, yoksa tubitak ile iletişime geçen kişiyi mi söylüyorsunuz. Benim dediğim projeden sorumlu olan öğretmene ek ders veriliyor

TUBİTAK PROJESİ İÇİN YAPTIKLARINIZI PAYLAŞABİLİRMSİNİZ FİKİR VERMESİ AÇISINDAN FAYDALI OLUR

Tubitak destekleme projesi geçen sene yaptım arkadaşlar bu senede yapacağım inşallah. Ekders ücreti ödenmesi gibi bir durum söz konusu değil. Proje koordinatörü ve öğretmenlerin hiçbirine ekders ödenmez. egzersiz yapılacak bir çalışma değil. bu TBUBİTAK tarafından okula verilen ve öğrencileri bilimsel proje ve projelere yöneltmek araştırmaya sevk etmek amacı ile hazırlanmış bir program. tamamen gönüllük esasına dayanıyor. ödeneği olmayan okullar için değerlendirilebilirse güzel bir destek. çok az bir harcama yapıp biraz faturalandırma ile fuar bitirebilirsiniz. çok abartılı projeler istenmiyor zaten. sadece proje amaç sonuç gibi basit basamaklar isteniyor.

ek ders veriliyor arkadaşlar, önce bir egzersiz planı hazırlıyorsunuz, milli eğitime planlar toplu olarak okul tarafından gönderiliyor, paranız fuardan sonra toplu olarak yatıyor
Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğünü emsal gösterebilirsiniz

BBNET
Geri