TTKB alanı ikiye ayırmış: “Bilişim Tek.” ile “Bilgisayar ve Ö.T.”

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Bilişim alanı olmayan çok programlı liselere de genel kültür öğretmeni olarak atanabilir sanırım.
Mümkün. Yeni açılmış ve imam hatip dışında bölümü olmayan bir çpal gördüm. 15 saat bilişim dersi var ve bilişim normu vermişler.

Spor liselerinde seçmeli ders olarak seçildiyse spor liselerine de atanabiliyoruz. Aynı şekilde halk eğitimlere de atanabiliyoruz.
Ben geçen idarecilik için sormuştum, emin olmamıştım. Güzel sanatlar ve spor için.

Bulunduğum ilde spor lisesine bilişim normu verilmiş.

Güzel sanatlar için emin değilim ama aynı mantıkla o da olabilir bence.

Önceden meslek liselerindeki alanlarda ders tamamlama vb. görevlendirme ile çalışma imkanı yasal olarak vardı. Bu ayrım ile onu tamamen kaldırmışlar. Büyük bir haksızlık var. Lisede matematik, edebiyat vb. alanlara atananlar ortaokullardaki matematik, türkçe gibi kadrolara atanamazken bu karar ile meslek bilgisayar bölümleri ortaokullara atanmaya devam edebilir görünüyor. Madem ayrıldı meslek liseliler meslek liseleri dışına çıkmamalı. Diğer alanlar BÖTE için ayrılmalıdır. Dava konusu olur bu durum.
Kesinlikle haklısın hocam. Bu ayrım en başından beri var olmalıydı. Ortaokulda çalışan Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin aleyhine bir durum olmuş. Zaten Türkiye genelinde çok sayıda norm fazlası durumu söz konusu.

Yıllar önce branş ismi değiştiğinde hemen tebliğ edilmişti ve mebbis güncellenmişti. Şimdiye kadar ses yok. Sizce ne zaman tebliğ edilir ve mebbise yansır?

Branşların ayrılması durumunda da Böteliler halk eğitimde kadrolu olarak çalışabilecek mi? Onla ilgili bir farklılık var mı?

Kurs Alanı "Bilişim Teknolojileri" seçince Kurs Tipi "Genel" ile "Mesleki ve Teknik" diye çıkıyor.

Acaba şu ana kadar "Mesleki ve Teknik" olarak gözüken kursları vermek için teknik öğretmen olup olmamasına bakılıyor muydu?

Kurs Alanı "Bilişim Teknolojileri" seçince Kurs Tipi "Genel" ile "Mesleki ve Teknik" diye çıkıyor.

Acaba şu ana kadar "Mesleki ve Teknik" olarak gözüken kursları vermek için teknik öğretmen olup olmamasına bakılıyor muydu?
Bakılmıyor ama kadro ve atama branşı anlamında mesleki ve teknik ibaresinin geçmesi biraz kafamı karıştırdı. Bizim halk eğitimlerdeki normumuzu etkiler mi bu durum diye de düşünmedim değil

Bakılmıyor ama kadro ve atama branşı anlamında mesleki ve teknik ibaresinin geçmesi biraz kafamı karıştırdı. Bizim halk eğitimlerdeki normumuzu etkiler mi bu durum diye de düşünmedim değil
karıştırmasın hocam meslek liseleriyle diğerlerini ayırmışlar. Değişen hiçbir şey yok bence. İşin adını koymuşlar.

Ben ortaya bir bomba daha bırakayım.

Özel eğitim meslek liselerinde kim çalışacak?

Teknik öğretmenler MTEGM'ye bağlı kurumlara atanacak deseler, bu sefer de bu okullar Özel Eğitim ve Rehberlik müdürlüğüne bağlı mesela.

Ben ortaya bir bomba daha bırakayım.

Özel eğitim meslek liselerinde kim çalışacak?

Teknik öğretmenler MTEGM'ye bağlı kurumlara atanacak deseler, bu sefer de bu okullar Özel Eğitim ve Rehberlik müdürlüğüne bağlı mesela.
Atanmak için nereye bağlı olduğu değil hocam o okulda hangi branşın normu olduğu önemli. O tür okullarda bakanlık hangi branşa norm açarsa o branştan atama yapılır
Şimdi branşlar ayrıldığı için hangi okullara hangi branş normu verilecek bakanlık bunu ayarlıyor. O yüzden bilişim atamalarını durdurdular şu anda. Branşlar ve normlar belli olunca atamalar yapılacak

Muhtemelen Personel Genel Müdürlüğü de bu tür konularda muallakta kaldı ve bünüzden Bilişim/Bilgisayar norm kadro fazlası tayinlerini dün durdurmak zorunda kaldı.

Bunula ilgili yazı kaynak varmı acaba

Resmi yazı yok. Şu var sadece:

“Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 15.04.2025 tarihli e postasında "bilişim teknolojileri" alanı için tüm kurum türlerinde işlem tesis edilmemesi gerekmektedir denildiğinden işlem yapılamamıştır.”

İsimler ayrıldığına göre gidilebilecek okullarda ayrılmış olmuyor mu? Hangi okula hangi branş atanabilecek onun düzenlenmesi gerekmez mi?
Çizelgede Bilişim Tek. girebileceği ortak ders olması örneğin bir bilişim dersi için ortaokula 2 farklı branşın atanabileceğini düşünmüyorum bunun bir örneği var mı?
Örneğin çizelgeye göre Muh. Finans öğretmeni Pazarlama alanı, Lojistik alanı bazı derslere girebiliyor ama Pazarlama veya Lojistik öğrt. olarak atanamıyor

İsimler ayrıldığına göre gidilebilecek okullarda ayrılmış olmuyor mu? Hangi okula hangi branş atanabilecek onun düzenlenmesi gerekmez mi?
Çizelgede Bilişim Tek. girebileceği ortak ders olması örneğin bir bilişim dersi için ortaokula 2 farklı branşın atanabileceğini düşünmüyorum bunun bir örneği var mı?
Örneğin çizelgeye göre Muh. Finans öğretmeni Pazarlama alanı, Lojistik alanı bazı derslere girebiliyor ama Pazarlama veya Lojistik öğrt. olarak atanamıyor

Teknik öğretmen dediğimiz ilk alan (Bilişim), diğer alanın (Bilgisayar) tüm derslerine girebiliyor. Bu yüzden kesin ayrım yapmak mümkün olmayabilir.

Böteyi önce bilişim teknolojilerinden ayırdılar umarım sonraki adım tamamen kapanıp bize branş değişikliği hakkı vermek olur.
Neredeyse herkesin norm fazlası olduğu veya olacağı bir alan için eninde sonunda bir çözüm üretmeleri gerekiyor. Bu şekilde ne millete faydası var ne de bize. İnşallah hayırlı bir çözüm bulunur.

Edebiyat öğretmeni ortaokulda Türkçe dersine girebilmeye yeterlidir. Ancak ortaokula atanamazlar. Lise matematik öğretmenleri de aynı şekilde ortaokulda ders anlayabilecek düzeydedir. Onlardaki durumda aynı.

Bizim branşta sıkıntı ise teknik öğretmenlerin ortaokula derse girebilmeleridir. Teknik eğitim mezunu arkadaşların ortaokula atamaları kapatıldığında sorun ortadan kalkacaktır.

Bu yapılmadığı sürece branş içi huzur gelmeyecektir.

Belki hocamın üstte yazdığı Edebiyat ve Türkçe ayrımının ya da Matematik (Ortaöğretim) ve İlköğretim Matematik gibi olur. Gerektiğinde derse girere ama atanamaz …
Sanki böyle bir durumun hazırlığı gibi görünüyor. Bu durumda normlar güncellenirse, tef öğretmenlerinde norm fazlalığı, böte öğretmenlerinde norm açıkları oluşur.

9 sayılı çizelge;
Ortak Alanlar
Madde 8 - (1) Yabancı Dil, Rehberlik, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ile Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi
alanları ilköğretim ve ortaöğretimde ortak alanlardır.

Böte ile ilgili bir bilgi yok.

Durum
Konu kilitlenmiştir.
BBNET
Geri