triger kayışı

Kodla Büyü

camlıca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
mrb arkadaşlar . arabam reno clio . 120 binde . en son 40 binde değişmiş . ustaya götürdüm . yıl olarak dolmuş ama kilometre olarak süresi dolmamış dedi . ne yapayım değiştireyimmi . kayış parası seti filen fazla değil . usta parası çok

bir gün yolda bırakısa katı katına çıkıyor arkadş yolda kaldı çekici faln derken 1500 tl gitti değiştir bence hocam iyice beklememek lazım

Hocam kayış ve bilya takımı 90 bin kilometre yada 4 yıl şartından sadece biri aranır zira kayış sağlam olsa bilyalar sıkıntı verir bilyalar sağlam olsa kayış zedelenmiş catlamış yada çürümüş olabilir sen hangi ustaya götürdü isen bir daha ona götürme şartlardan biri aranır 4 yılda illa 90 bin yapmadan gelme demek değildir.
aksi bir durumda gireceğin zararı bir sor ustaya onuda karşılayacakmıymıs

hocam serviste değiştirmiştik zamanında 800 lira vermiştik. triger seti komple değişmişti. 4 yıldan dolayı. yoksa kilometre 30bindeydi. ama dışarıdaki ustadan kaça değiştirirler bilmem. yıl ya da kilometre ikisinden birini tutuyosa değiştir. elin memleketinde arızalanırsa masrafın daha fazla olur. bi de kaskonu yaptırmanı tavsiye ederim (şayet yoksa).

2009 model jettamın trigerini kayışını değiştirdim.
Değiştirene kadar araç mı beni taşıdı ben mi onu anlamadım.
Basmaya bile korkar olmuştum.

Trigeri değiştirirken eski kayışı inceledim. her yanı çatlaklarla doluydu.

tirger kayışı değil zincir olan araçlar öneririm..böyle bir endişe-dert-tasa yaşamazsınız :+1:

clio ile triger kayışı kopma sorununu yaşadım 100 km hızda iken koptu ve bir anda neye uğradığımı şaşırdım yaşadığım sıkıntı korku yetti birde üzerine 2000 tl ye yakın masraf oldu. baktırdığımda kilometre olarak yaklaşık 10000 km daha gideri var deniyordu 2000 km bile gitmeden koptu. Sorunu yaşayan biri olarak tavsiyem hiç riske atmayın değiştirin derim.

bende 2009 dizel symbolun trigeri bu hafta değiştirdim 160 parça, 50 işçilik. bu arabaların iyi yönlerinden biri parçasının ucuz işçiliğinin düşük olması. :D

hocam triger seti şakaya gelmez benimki de 35.000 km yapmıştı ama yılını doldurduğu için değiştirmek durumunda kalmıştım. Senin ki yerli araç çok da masrafa nedne olmaz benimki vw idi toplam 490 tl (ek parçalar da değiştirdim antifiriz, buji yağ gibi) ...

sinan36' Alıntı:
spider23' Alıntı:
tirger kayışı değil zincir olan araçlar öneririm..böyle bir endişe-dert-tasa yaşamazsınız :+1:
hocam bu tür araçlar hangileri merak ettim.

mesela mitsubishi Coltta triger zinciri var kayış yok kendi aracım oradan biliyorum...bunun dışında araştırırsanız başka modellerde de kayış yerine zincir olanlara rastlarsınız ama çok yaygın değil tabi..

Fiat albea da zincir olduğunu duymuştum. Ancak albealarda performans düşüklüğü fazla

2004 DİZEL GETZ GLS KAYIŞ MI ZİNCİRLİ Mİ?

---2006 ya kadar kayış varmış! 2006 sonrası zincir takmışlar! :verymad:

yıl dolduysa değiştirmekte fayda var benimde km nin dolmasına 13.000 km vardı ama seneden dolayı değiştirdim. Renoların çok fazla tutmuyo zaten 270 TL bunun yanında devirdaimde değişirse 400 TL gibi bir rakama iş halloluyo içinizde rahat ediyo.
Parmak kadar kayış zaten motoru ona emanet etmişler bir kopsa herşey yerle bir, kesinlikle değiştirmelisiniz!

Arkadaşlar bende arabamı 7 ay önce 2. el olarak almıştım. Şimdi kayışın durumu nedir ne zaman değişmiştir hiçbir bilgim yok. Nasıl öğrenebilirim? Yani siteme kaydeiliyor mu?

boss2' Alıntı:
Arkadaşlar bende arabamı 7 ay önce 2. el olarak almıştım. Şimdi kayışın durumu nedir ne zaman değişmiştir hiçbir bilgim yok. Nasıl öğrenebilirim? Yani siteme kaydeiliyor mu?

hocam bakımları serviste yapılmışşsa olabilir.ancak o da zor bir ihtimal.zira servisler çok pahalı.ama şansınızı deneyin yinede.olmazsa iyi bir ustaya gösterin onlar ordaki civatalardan az çok anlıyorlar.hiç olmadı bence değiştirin kafanız rahat eder.ben arabayı aldım ertesi gün 800 tl harcadım.hemen herşeyi değiştirdim.şimdi kafam rahat uzun süre...

BBNET
Geri