Trafik sigortalari ucmus

Kodla Büyü

hakimiyet001

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Trafik sigortaları ucmus. Trafik yetmiyormuş gibi yanına konut saglik eklemişler zorla değil mecburi
Birileri öğretmenin maaş zammını çok görmüş her halde.

Araç değerleri çok yükseldi. Yeni araç sahibi olanlar için tutar yüksek olabilir. Hasarsızlık indirimi olanlar için yıllık bazlı düşününce bir şey kanımca.

Araç, araç model yılı, araç değeri, meslek, il, hasarsızlık indirimi vs birçok faktör var. Fiyat mukayese ederken sadece fiyata bakmak doğru değil. Bir de sanayi esnafı sağolsun sen yaptırırken ayrı sigorta yaptırıken ayrı fiyat veriyor. Fiyat şişirilnce sigortalar maliyeti bize yansıtıyor.

Yaşam çok zorlaştı. Her şeyin fiyatı açıklanan enflasyondan daha fazla arttı. Ama en pahalısı gıda şu anda. Meyve sebze dahil gıdaya ulaşım herkesi zorluyor.

Trafik Sigortalarının (Zorunlu-Minimum Güvence) olanlarının 12 ay için, araç değerinin %1,5-2'si arası ücretleri makul mantıklıdır. % 1,5 en minimum %2 maksimumu olacak şekilde hep kendinizi ayarlayın. yıllık bazda da aracının % 15 değer kazanıyor diyelim, verdiğimizi (kaza hariç-Allah Muhafaza) alıyoruz. rahat olun.
1.200.000 TL bir aracın güncel kazasızlık halinde 17000TL civarı trafik sigortası çıkacaktır. ben en son 11500TL'ye yaptırdım.

Sigorta kendi aracımızı değil karşı tarafı belli bir miktara kadar (2025 için 300 bin, üzerinde ise cepten karşılanır) güvenceye alır. Kasko ise kendi aracımızı güvenceye alır. Kasko aracımızın değeriyle belirlenir. Sigorta ise bizim aracımızın değerinden çok sürücünün profilini, geçmişini vs baz alır.

Sigorta kendi aracımızı değil karşı tarafı belli bir miktara kadar (2025 için 300 bin, üzerinde ise cepten karşılanır) güvenceye alır. Kasko ise kendi aracımızı güvenceye alır. Kasko aracımızın değeriyle belirlenir. Sigorta ise bizim aracımızın değerinden çok sürücünün profilini, geçmişini vs baz alır.
Doğru, karşıyı karşılar, ancak ben arabam ile oranlıyorum. Çok gelmiyor, bu % aralıklarını geçerse sorgularım.

Trafik Sigortalarının (Zorunlu-Minimum Güvence) olanlarının 12 ay için, araç değerinin %1,5-2'si arası ücretleri makul mantıklıdır. % 1,5 en minimum %2 maksimumu olacak şekilde hep kendinizi ayarlayın. yıllık bazda da aracının % 15 değer kazanıyor diyelim, verdiğimizi (kaza hariç-Allah Muhafaza) alıyoruz. rahat olun.
1.200.000 TL bir aracın güncel kazasızlık halinde 17000TL civarı trafik sigortası çıkacaktır. ben en son 11500TL'ye yaptırdım.
Hocam bir yanlışlık olmasın o kasko olabilir mi? Geçen hafta yaptırdım zorunlu trafik sigortasını 6450tl falandı araç değeri de 1,5milyondan aşağı değildir.

Doğru, karşıyı karşılar, ancak ben arabam ile oranlıyorum. Çok gelmiyor, bu % aralıklarını geçerse sorgularım.
Araç değeriyle oranlamak ta pek doğru değil. 300 binlik motosikletin geçen yıl ekimde 5200 çıktı. Sigorta tutarını en çok etkileyen hangi basamakta olduğundur. İkamet ili de çok az etkiler.

Şu an için sigorta değerini en çok etkileyen iki şey 1. aracın yaşı, 2. sürücünün hasarsızlık oranıdır. Diğerleri %5-20 arası etkilerken bu ikisi %100'ün üzerinde etkiliyor sigorta fiyatını. Özellikle 15 yaşın üzerindeki araçların sigortalarında firmalar genellikle isteksizler ya da teklif verseler bile imm, sağlık sigortası vs. gibi zorunlu ek seçeneklerle fiyatı şişiriyorlar.

Geçen hafta yaptırdım. Sigorta ~ 7300₺
Kasko ~9000₺
Kaskoda 5.000.000 İmm, 15 gün yedek araç vs var .

Geçen yıl sigorta 5400₺, kasko 7200₺
İmm vs daha yüksekti...

Geçen hafta yaptırdım. Sigorta ~ 7300₺
Kasko ~9000₺
Kaskoda 5.000.000 İmm, 15 gün yedek araç vs var .

Geçen yıl sigorta 5400₺, kasko 7200₺
İmm vs daha yüksekti...
kasko fiyatı çok uygunmuş. Hangi sigorta? Bir de araç nedir hocam? Ben bugün yaptırdım kasko 13000 Tl. tuttu.

Şu an için sigorta değerini en çok etkileyen iki şey 1. aracın yaşı, 2. sürücünün hasarsızlık oranıdır. Diğerleri %5-20 arası etkilerken bu ikisi %100'ün üzerinde etkiliyor sigorta fiyatını. Özellikle 15 yaşın üzerindeki araçların sigortalarında firmalar genellikle isteksizler ya da teklif verseler bile imm, sağlık sigortası vs. gibi zorunlu ek seçeneklerle fiyatı şişiriyorlar.
etkileyen tek şey ekonominin yerle bir olması sayın hocam. gerisi teferruat...

imm 2000 tl civarı tutuyor, exra sigorta yapılarak tutarı neden arttırıyorlar daha çok mu kazanıyorlar?
2-3 seferdir imm yaptırıyorum ve sigortayı bozdurmadım, normal sigortadan zarar ediyordu bir ara firmalar, sonra karşılama tutarları fazla artmayınca bu imm ile hem tutar arttı hem de onların gelirleri. son zamanlarda durumları yani kâr-zarar durumları nasıldır bilemiyorum.

ilksms
Geri