trafik KURALLARINI İHLAL PARA cezası

Kodla Büyü

BayTerapi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
tekirdağ trafik denetleme büro amirliği ;

TOTAL KAVŞAK TEKİRDAĞ İLİ İSTİKAMETİNDEN KEŞAN İLÇESİ İSTİKAMETİNE "GİDİŞ" VE "GELİŞ"...

GİDİŞ HIZ :72, CEZA 392 TL.. GELİŞ HIZ : 64 CEZA 189 TL...

SEBEP HIZ SINIRI 50 KM imiş.. TABELA YOK! YOL 3 ŞERİTLİ GİDİŞ VE 3 ŞERİTLİ GELİŞ DENİZ KENARI BİR YER.. BURADAN GEÇERKEN DİKKAT EDİN ARKADAŞLAR.. YAZIK BU PARALARA..

.. BENİM ÇANAKKALE MERKEZDE! BİLE HIZ SINIRIM 82 KM VE TABELALARLA BELİRTİLİYOR..

Geçmiş olsun, çevre yollara bile 50 km sınırı koyuyor birçok il, yazık günah.

Oyaaki guneydoguda xogunlik yerde trafik kontrolu kesinlikle yok.
Trafik cezalari bile elektrik isine dondu.
gecmis olsun..

Yahu arkadaş ben böyle adaletsizlik görmedim. Bu ülkenin vatandaşı olarak bizi -afedersiniz ama- MAL yerine koyanlara da hakkımı helal etmiyorum. Ulan hangi poliis arabası yada makam arabası bu hızlara riayet ediyor HİÇBİRİ!!! 50 km hız sınırında aracın gerçek hızını ölçüyormu radar ? HAYIR. Neden çünkü zaten otomobil 50 ile giderken gerçek gps hızı 40-45 arasıdır. km göstergesi fazla gösterir.
polis abilerimiz %10 toleransı da nasıl hissediyorsa 55 olan hızınızı da 56 yapıverip cezayı yazıyor. Para devlete. hem gidiş hem geliş cezası kötü olmuş hocam. geçmiş olsun.

bidene' Alıntı:
gecmis olsun..
Hocam doğuda görev yaptığım yıllarda 1 kez kırmızı ışıkta geçtim iki hafta sonra adrese geldi cezası. (Plaka o ile aitti)Tamam senin gördüğün örneklerde vardır ama bunu tüm bölgeye mal etmeye gerek yok.

Arkadaş siz orayı burayı geçin

Balıkesir ve Manisa radar uygulamasında pilot bölge, insandan çok radar var.

geçmiş olsun hocam, bütçeye ceza gelirleri bile eklendi. tutturmak için yazcaklar.

Geçmiş olsun. Artık navigasyon he araca şart oldu. En azından hız sınırını aştığınızda haber veriyor. Devlet vatandaşına tuzak kurar mı? Kuruyor malesef. Tabela yok bilgilendirme yok. Sorarsanız meskun mahalde aksi işaret yoksa hız limiti 50 dir deniyor mahkemede.

Trafik cezaları artık gelir kapısı olarak görülüyor. Saçma sapan cezalar ile karşılaşabilirsiniz.

Örneğin;
Geçen yıl Öğretmen evi aynı zamanda uzem olarak geçen bir yere eğitmen olarak görevlendirildim. Öğretmenevinin bahçesine arabamı sokmak istediğimde otopark ücreti talep ettiler. Vermek istemedim çünkü ben oranın sahibi bakanlık tarafından görevlendirildim. Hem görevlendir hem de para talep et böyle birşey olabilir mi. Tabiki vermedik arabamı cadde üzerine bıraktım. Geldiğimde aracım yoktu. Tabi arkasını bırakmadım. Aracımı cezalarını ödeyerek aldım. Cezada park yapılmaması gereken yer yazıyordu parantez içinde de durak yazıyordu. park ettiğim yere gittim durak filan yok. Fotoğraflarını çekerek ilgili şubeye başvurdum. Cevap mı duruk tabelası ağaca takılmış ve ağacın yapraklarından hiçbirşey gözükmüyor. Saçmalığın daniskası. Ne dediysek ne yaptıysak anlatamadık. Ceza niçn kesilir. Ceza kesmek için yapılması gerekenler hiçbir kural yok muz cumhuriyeti.

BayTerapi' Alıntı:

TOTAL KAVŞAK TEKİRDAĞ İLİ İSTİKAMETİNDEN KEŞAN İLÇESİ İSTİKAMETİNE "GİDİŞ" VE "GELİŞ"...

SEBEP HIZ SINIRI 50 KM imiş.. TABELA YOK! YOL 3 ŞERİTLİ GİDİŞ VE 3 ŞERİTLİ GELİŞ DENİZ KENARI BİR YER.. BURADAN GEÇERKEN DİKKAT EDİN ARKADAŞLAR.. YAZIK BU PARALARA..

.. BENİM ÇANAKKALE MERKEZDE! BİLE HIZ SINIRIM 82 KM VE TABELALARLA BELİRTİLİYOR..
Muhtemelen aynı yol. bizim bir arkadaş da aynı şekilde ceza yemişti. o da yolu böyle anlatmıştı. 3 şeritli çevre yolu, uyarı tabelası yok.... diye

hocam 2014 bitti bu sene 2015 teyiz malum yeni sene kotanın dolması lazım e seçim de yakın para da lazım . olcak o kadar müstehak bize

BayTerapi' Alıntı:

İstanbul yönünden Tekirdağ yönüne giderken çevre yoluna değil içeri girerseniz, tekirdağ otobüs terminali kavşağından sonra yeşil ışık yandığında yol zaten biraz yokuş aşağıdır. Orda hız sınırı 50kmdir. Şehiriçi yol olduğu için. Son zamanlarda orada hız cezası yiyen çok oluyor. Zaten o yolda çok fazla kırmızı ışık ve döner kavşak var. Otomatik hız tespiti ve ceza kesersen merkez bankası gibi para basarsın. Bahsettiğiniz yer orası mı bilmiyorum? Çevre yolundan bahsediyorsanız durum daha vahim?

asıl işin garibi var 2013 te ceza yedik parasını ödeyip mahkemeye verdik şimdi mahkeme cezayı kaldırdı biz ödediğimiz parayı alıyoruz aradan 2 yıl geçmiş hani bunun faizi? eğer cezayı ödemeseydik ceza 2 yılda 400 e çıkardı ödemeyince faiz ödeyip, geri alırken yok!!! Bu nasıl adalet?

Çevre yolunu da şehrin içinden geçecek şekilde yapmasınlar kardeşim, adı çevre yolu ama ilçenin/köyün tam ortasından geçiriyorlar. Hem hız sınırı bölgesi 50 tabelasını görünce maksimum 55 ile gidecek misiniz gerçekten? Trafiğin işlek olduğu bir çevre yolunda sağ şeride geçip 50 ile kamyonların arasında kalmaya cesaret eder misiniz? Çevre yolunda şehir içinde kamyonlar bile 70-80 'den aşağı gitmiyor.

50 hız sınırı mı olur. .ben her türlü alırım cebindeki parayı demek...

Hocam diyecek söz yok. Bende 3-4 defa hız sınır ihlalinden ceza yedim. Hız sınırı 70 olan yerde 75 ile gitmeye başladım. Bu seferde arkadan kamyon bile selektör yakmaya başladı. Bas gaza dercesine :)
Beyefendiler emniyet şeridinde 100 ün altına düşmeden gitsin bakalım...

bugün bu konuda bende sinir harbi yaşamaktayım, neden mi? 200 metre arayla iki tabela var, biri 70 diyor, 200 bilemedin 300 metre sonra tabela 50 oluyor, E5 burası dediğin gibi 3 şerit. bir 70 tabelasının önüne bir 50 tabelasının arkasına duruyorlar, illa ki yiyeceksin orada kardeşim kaçarın yok diyorlar yani. Bir de Giydirme zamanı bakın sevgili seçtiklerimiz bizi ne kadar düşünüyormuş;

2014 Haberi;
Milletvekillerine “Trafikte ceza yazılamaması” uygulamasının genişletilmesinin ardından vekillerin ikinci arabaları için de ceza muafiyeti getirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili açıklama yaptı.
Milletvekillerine ''Trafikte ceza yazılamaması'' uygulamasının genişletilmesinin ardından vekillerin ikinci arabaları için de ceza muafiyeti getirildi. İkinci aracının plakasını trafiğe bildiren milletvekillerine, ceza yazılmayacak. Böylelikle genellikle milletvekillerinin eş ve çocukları tarafından kullanılan ikinci araçlar da dokunulmaz olacak.

Bu da yakın zamanlardan

Eskişehir çevreyolunda S.Y. adlı vatandaşın 43 xx xxx plakalı aracıyla 67 kilometre hızla giderken radara girdiği gerekçesiyle, Trafik Şube Müdürlüğü'nce Karayolları Trafik Kanunu'nda yer alan 'hız sınırlarının yüzde 30'dan fazla aşılması' fiilince araç plakasına 356 lira idari para cezası tanzim edildi. Ceza makbuzu adresine gelince duruma şaşıran S.Y. yaşanan hadiseyi mahkemeye taşıdı. Vatandaş, mahkemeye yaptığı başvuruda, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından plakasına yazılan cezai işlemin hukuka aykırı olduğunu belirterek, söz konusu cezanın iptal edilmesini istedi.
....... Ve devamı da var

Benzer dosyalarda saatte 164 km hızlı giden milletvekilleri ve yakınlarına ait araçlara ceza tutanağı düzenlenmemesi, iptali yönündeki kural ve getirilen düzenlemeler karşısında saatte 67 km hızla giden vatandaşa uygulanan ceza tanziminin adalet duygusu ve adil yargılama ilkelerine aykırı olması nedeniyle şahsın itirazının kabulü ile 890992 seri nolu tutanakla düzenlenen idari para cezasının iptaline karar verilmiştir." görüşüne yer verdi.

Mahkeme ayrıca, cezanın iptal kararın kesin olduğunu belirterek, "Dosya üzerinde yapılan incelemede, 5326 sayılı Kabahatler Yasasının 28. maddesi uyarınca kesin olmak üzere karar verilmiştir." ifadesini kullandı.

Seçerken dikkat edeceksin, verdikleri sözleri gün gelince suratına vurabileceksin diyeceğim bir demokrasi var ama bizde eleştirdin mi dayak, mahkeme, hatta önünü iliklemedinmi ceza geliyor neden çünkü o en az 70-80 bin kişinin oyunu almış, çünkü o bizi temsil ediyor eleştiremez, yazamaz, konuşamaz... ne diyorum ben ya, Ulaşılamaz... Mesela seçimden önce gördüğüm belediye başkanını bir daha göremedim, ya siz.

alwaysonline' Alıntı:
bidene' Alıntı:
gecmis olsun..
Hocam doğuda görev yaptığım yıllarda 1 kez kırmızı ışıkta geçtim iki hafta sonra adrese geldi cezası. (Plaka o ile aitti)Tamam senin gördüğün örneklerde vardır ama bunu tüm bölgeye mal etmeye gerek yok.

Hocam merkezi yerlerde oluyordur herhalde ama ilçelere, köylere gidince iş değişiyor genelde.
İlçe merkezinde 4 araba geçebilecek yolda çapraz, düz, yan yana pek çok araba park ediyor. Tek araç geçecek yer kalıyor. Karşılıklı şeritler sırayla bekliyorlar. Bekleyen tarafın birinde de trafik polisi oluyor. Park cezasını geçtim, anons bile geçmiyor ya da geçemiyor. Ceza zaten yazamıyor. Yine yerine göre değişiyordur mutlaka. Genellememek lazım.

BBNET
Geri