Trafik cezasına itiraz...

Kodla Büyü

zafer_can

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar dün postayla trafik cezası tebliği geldi. Seyir halinde iken cep ve araç telefonları ile ve benzeri haberleşme cihazlarını ele alarak kullanma.

Sorum şu:

1. Tutanakta hiçbir fotoğraf yok. Dolayısıyla cep telefonu ile konuştuğumu nasıl ispat edebilirler? (kırmızı ışıkta geçme cezalarında mobese fotoları oluyor.)
2. Düzenleyen görevlinin imzası dikkatimi çekti. Ters alfa işaretine benzer bir imza şekli. Garibime gitti.
3. Cezayı yediğim tarih 29 Temmuz 2014. Bana tebliğ edilen tarih 25 Şubat 2015. bana 7 ay sonra tebliğ edilmiş. Bir ara geç tebliğ edilen trafik cezaları ile ilgili haberler filan vardı itiraz ediliyordu. Bununla ilgili bilgisi olan var mı? İtiraz dilekçesi yazılsa birşey çıkar mı?

Aslında ceza tutarı çok değil 80 lira. %25 erken ödeme ile 60 lira olur. Ancak hiçbir foto görüntü olmadan ispat edilen hiçbir belge olmadan ceza göndermeleri garip. Bu zamanda devlet geliri olarak trafik cezalarının görülmesi de işin ayrı bir yanı..

Arkadaşlar yorumlarınız..

itiraz et hocam.. başın ağrır yalnız..

itiraz edersen sonuçlarını bizimle paylaş..

baş ağrısı için de majezik iyi geliyor diyorlar ama bence ağır bir hap.. daha hafif bir hap kullan..

Hocam pul yokluğundan ödenek bekleyerek geç gönderildiği için itiraz ederek iptal ediliyordu. Ancak artık emniyette askıya çıkarılıyor ve bu tebligat sayılıyor diye biliyorum. Ama siz yinede itiraz edin. Birde cezayı kim kesmiş. Memurmu fahri müfettişmi. Belki oradanda bir şey tutturabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Ama trafiktede telefon kullanmamakta yarar var tabi.

bende 1 ay önce alakası olmayan bi yere yaya geçidi koymuşlar benimde arka tekerlekler üzerinde kalmış ve bu yaya geçidini görebilene helal olsun çizgilerin izi bile silinmiş neredeyse.
neyse indim eşim arabada dükkandan leblebi aldım 5 dakka sürmedi aha polis plakayı yazıyor. adam resmen mevzilenmiş o mekana arabadan ineni görünce fırlıyor yapıştırıyor. dedim içimden haklısınız kota var yeni sene mağlum..

yalnız bana da henüz tebliğ edilmedi indirimli ödemek istiyorum. maliyeye gitsem gözükürmü acaba sistemde?

BayTerapi' Alıntı:
itiraz et hocam.. başın ağrır yalnız..

itiraz edersen sonuçlarını bizimle paylaş..

baş ağrısı için de majezik iyi geliyor diyorlar ama bence ağır bir hap.. daha hafif bir hap kullan..

neye itiraz ettinizde nasıl bir baş ağrısı yaşadınız. keşke yazsaydınız da öğrenseydik.

bana %10 hız aşımı cezası yazılmıştı mobeseden. maksimum hız 77 kmh iken bana 79 kmh ile ceza yazılmış. İnternette biraz bakındım. Genelde geç bildirilen cezaların iptal edildiğini gördüm ama şansımı deniyeyim dedim. Muhtelif sitelerde örnek dilekçelereden birini doldurdum, adliyeye gittim. 50 Krş'a bir dosya aldım. Dilekçemi içine koydum. Sulh ceza mahkemsine gittim. Dosyamı hakime verdim, çıktım. Yaklaşık 3 ay sonra itirazınız yersiz bulunmuştur diye cevap geldi. Cezamızı ödedik. Pek başım ağırmadı.

İtiraz edin hocam. Varsa bir keyfilik önüne geçmiş oluruz.

cincer' Alıntı:
Hocam pul yokluğundan ödenek bekleyerek geç gönderildiği için itiraz ederek iptal ediliyordu. Ancak artık emniyette askıya çıkarılıyor ve bu tebligat sayılıyor diye biliyorum. Ama siz yinede itiraz edin. Birde cezayı kim kesmiş. Memurmu fahri müfettişmi. Belki oradanda bir şey tutturabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Ama trafiktede telefon kullanmamakta yarar var tabi.

Gelen tutanakta da yüzüne bildirme veya tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde ..... başvuruda bulunulabilir. gibi ifade zaten var. Askıya çıkmasının hiçbir açıklaması yok. Askıya çıktığını bana bildirmesi lazım teknoloji var, telefona mesaj gönderir olur biter. Cezayı kesen kişinın sadece ismi yazıyor ünvanı yok. sicil numarası var.

Haklısınız trafikte tel kullanmak alışkanlığım değil zaten. Bi arkadaşım da kırmızı ışıkta beklerken telefonu çalmış konuşmuş, kapatmış yeşil yanınca geçmiş. cezayı kesmişler

Geçen sene ben de itiraz ettim bir trafik cezasına geç tebliğden. ama sonuçta yine reddedilmişti. benim sıkıntım resim yok imza rasgele bi çizgi (paraf gibi) Aynı tutanağı ben de wordde oluşturur sicil numarasını yazar gönderirim yani.

Tebliğ tarihinden itibaren indirim süresi 15 gündür. yani size 6 ay sonra göndermeleri önemli değil. tebliğ tarihi önemlidir.

hocam bana da geçen sene temmuz ayında aşırı hızdan ceza geldi . Aşırı hız dediğim de 50 km hız sınırına 56 ile girmişim. Neyse on gün içinde bana tebliğ edildi ancak sizde de olduğu gibi bende de görüntü yoktu. Bende bunu kullanarak cezaya itiraz ettim. GÜYA kamera görüntüsü silinmiş! Mahkeme sonunda itirazım haklı bulundu ben de paramı geri aldım.
Ama ben önce cezayı ödedim sonra geri aldım. Olur da itirazınız haklı bulunmaz ise faizi ile geri ödersiniz. Eğer haklı bulunursanız zaten maliyeye gidip, mahkeme kararı ile paranızı geri alırsınız. Bi küçük tavsiye daha; cezanızı mutlaka maliyeye yatırın, başka kanallardan (Ptt, internet ...)yatırmayın çünkü diğer kanallardan yatırılan paraları geri almak zul resmen. Benim mahkeme 15 günde sonuçlandı, parayı geri almak bir buçuk ayımı aldı...
Cezanın kesildikten sonra 7 gün içerisinde emniyetin ceza makbuzunu ptt'ye vermesi gibi bi durum da var. Onu ben itiraz etmek için yaptığım araştırmalarda görmüştüm. Dilekçenize bu hususu da ekleyebilirsiniz

İtiraz dilekçeme ekte sunuyorum inşallah işinizi görür.

Şunu da eklemek isterim hocam, ceza görüntülerini emniyetten istemek isterseniz de bunun tek yolu mahkeme. Diğer türlü emniyete yazı yazayım falan derseniz zaten muhattap bile bulamazsınız.

Ekli dosyalar

filatros' Alıntı:
hocam bana da geçen sene temmuz ayında aşırı hızdan ceza geldi . Aşırı hız dediğim de 50 km hız sınırına 56 ile girmişim. Neyse on gün içinde bana tebliğ edildi ancak sizde de olduğu gibi bende de görüntü yoktu. Bende bunu kullanarak cezaya itiraz ettim. GÜYA kamera görüntüsü silinmiş! Mahkeme sonunda itirazım haklı bulundu ben de paramı geri aldım.
Ama ben önce cezayı ödedim sonra geri aldım. Olur da itirazınız haklı bulunmaz ise faizi ile geri ödersiniz. Eğer haklı bulunursanız zaten maliyeye gidip, mahkeme kararı ile paranızı geri alırsınız. Bi küçük tavsiye daha; cezanızı mutlaka maliyeye yatırın, başka kanallardan (Ptt, internet ...)yatırmayın çünkü diğer kanallardan yatırılan paraları geri almak zul resmen. Benim mahkeme 15 günde sonuçlandı, parayı geri almak bir buçuk ayımı aldı...
Cezanın kesildikten sonra 7 gün içerisinde emniyetin ceza makbuzunu ptt'ye vermesi gibi bi durum da var. Onu ben itiraz etmek için yaptığım araştırmalarda görmüştüm. Dilekçenize bu hususu da ekleyebilirsiniz

İtiraz dilekçeme ekte sunuyorum inşallah işinizi görür.

Şunu da eklemek isterim hocam, ceza görüntülerini emniyetten istemek isterseniz de bunun tek yolu mahkeme. Diğer türlü emniyete yazı yazayım falan derseniz zaten muhattap bile bulamazsınız.

Hocam zaten itirazları sulh ceza mahkemeleri alıyor. Cezayı kesen kişi fahri trafik müfettişi ise kamera görüntüsü gerekmemektedir diye bir şekilde tutturabilirler diye düşünüyorum. Dosyayı inceledim teşekkür ederim. dosyaya geç tebliğ, imzanın şekli (belki bunu eklemem) ve fotoğraf olmamasını eklemeyi düşünüyorum.

Ceza miktarı aslında çok değil ama insanları enayi yerine koymalarına da içim el vermiyor doğrusu

filatros' Alıntı:

hocam gib.gov.tr den kredi karti ile yatirsam geri almada sıkıntı olur mu?

devlete para lazım hükümet bütçe hazırlarken 3 milyar tl trafik cezasından gelir kalemi eklemiş

BBNET
Geri