Toyota Yaris, Otomatik Vites, 5 Yıl garantili ve ekstralı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bozo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
hocam çok özür dileyerek bir soru sormak istiyorum. Bu yariste ne var? Bu parayı edecek neyi var aracın? (Hocam size özgü değilde genel olarak soruyorum. Aracın piyasası bu olabilir ama hangi mantıkla aldınız bu aracı. Sadece önyargılarımı kırmak için soruyorum.) Kusura bakmayın. Teşekkürler...

Ben 2012 model w.golf aldım, tüplü, 1.6, boyasız, değişensiz, nerdeyse aynı fiyata aldım.

ttalan46' Alıntı:
hocam çok özür dileyerek bir soru sormak istiyorum. Bu yariste ne var? Bu parayı edecek neyi var aracın? (Hocam size özgü değilde genel olarak soruyorum. Aracın piyasası bu olabilir ama hangi mantıkla aldınız bu aracı. Sadece önyargılarımı kırmak için soruyorum.) Kusura bakmayın. Teşekkürler...

sayın hocama katılarak bende merak ediyorum bu sorunun cevabını birçok kaliteli araba varken bu fiyatlara neden yaris alırlar anlayamıyorum bende...Hızlı bir viraja girsen savruluyor, bagaja bir tane daha çanta koymana imkan yok... daha daha...

Hocam gecen istediğin fiyatı revize etmişin. 40 civarına satarsın diye dusunuyorum. sahibinden.com a göre fiyat belirlersen zor satarsın 1 hafta evvel auris i sattım kategorimdeki en ucuz arabalardan biriydi benim ilanım.

Re: Ynt: Toyota Yaris, Otomatik Vites, 5 Yıl garantili ve ekstra

Bunlarda cvt şanzıman var, sanırım o yüzden pahalı

malesef ülkemizde yanlış bir inanış var, toyota markası üst düzey bir marka gibi algılanıyor. 95 li yıllarda ülkemize getirilen ve o dönemki toros, şahinlerle kıyaslanan corollalar hala alternatifsiz gibi düşünülüyor.saçma saçma araçlara para veren arkadaşlarımı görünce üzülüyorum.
bomboş arabalara dünyanın parasını isteyen, dizeli işe yaramaz, yağ yakan yolda gitmeyen, mmt şanzumanıyla yokuşta kalkmayan toyotalara hala dünya para veren var. bu yanlış inanış artık değişmeli. daha iyi rakamlara daha üst araçlar varken ben kimseye toyota önermiyorum.

:P sanayiye hiç gitmedim, motora anahtar değmedi gibi kavramlarla araç fanatikliği yapan arkadaşlara forumda rastlamak beni güldürüyor. sanki diğer marka araç sahipleri sanayideki ustalarla kanka olmuş durumda yada onlar sizin gibi kimseyi yolda geçemiyorlar. :puhaha: lütfen arkadaşlar yapmayın, toyota dediğiniz araba orta sınıf bir arabadır, abartmayın lütfen. her gün araç çağırma yapan bir firma nasıl oluyorsa en sorunsuz araç oluyor. ağlatmadığı opel,vw,honda kalmamış, foruma üye olan öğrencilerden biri olduğunu düşünüyorum bu yorumdan sonra. :lol:

2012 model corolla dizeli 1,5 yıldır kullanıyorum. Yağ yakma falan da yok, konforlu bir araç, ayrıca dünyanın 1 numaralı araç üreticisidir, amarka imajında 1.toyota 2. bmw 3. mercedes dir. ayrıca dünyanın en fazla araç üreten firmasıdır, bünyesinde bulunan lexus abd de lüxün sembolüdür. hilux avrapa ve amerikada çok ünlü bir pikapdır, arab dünyasında land crusier vazgeçilmez bir modeldir. Türkiye ye gelmeyen camry avalon gibi modellleri dünyada 100 bilerce satılmaktadır. ülkemizin toyota için değeri % 0.3 lük bir pazar payı olduğundan oldukça geridedir.

corolla ve auris kullandım 3 sene kadar bakımları dısında 1 defa sanayiye yada servise gitmedim share sen bahsettiklerinde nerde hangi araçla yaşadın yada kimde duydun bilmiyorumda senin gibi toyota ya sallayan nadir görülür hani bişey bilmiyosan git sanayide 3-5 usta ile görüş en azından fikrin belki değişir :)

2011 auris 1.4 D 4D kullandım aracımı sıfır aldım 7.000 km yağ uyarı lambası yandı ve bu sorun devam etti.yağ eksiltme sıkıntısını servis normal karşıladı
bildiğim kadarıyla 2012 sonrası bu sorunu azaltmışlar.
toyota dizel motoru yapamadı.Şimdi bmv'nin dizel motorunu kullanacaklar.

share_' Alıntı:
malesef ülkemizde yanlış bir inanış var, toyota markası üst düzey bir marka gibi algılanıyor. 95 li yıllarda ülkemize getirilen ve o dönemki toros, şahinlerle kıyaslanan corollalar hala alternatifsiz gibi düşünülüyor.saçma saçma araçlara para veren arkadaşlarımı görünce üzülüyorum.
bomboş arabalara dünyanın parasını isteyen, dizeli işe yaramaz, yağ yakan yolda gitmeyen, mmt şanzumanıyla yokuşta kalkmayan toyotalara hala dünya para veren var. bu yanlış inanış artık değişmeli. daha iyi rakamlara daha üst araçlar varken ben kimseye toyota önermiyorum.

:++:

arkadaşlar. günaydın hepinize. hayırlı haftalar dilerim.

yorumlarınız için teşekkür ederim herkese. Lakin herkesten çeşitli fikirler almaktayız bu da normaldir.

Arabayı 6 aydır kullanan ve ilk defa Toyota markasını kullanan biri olaraktan şunları söyleyebilirim ben de..

1.si bu arabadan önce golf7 tdi sahibiydim. Yaklaşık 6 ay kullandım ve sonra alınacaksa golf7 nin otomatik vitesi yani dsg nin alınması gerektiğini(nedenini anca manuel golf7 kullanan anlar?) karar verdim. Tabiki artık almış olmuştum bu aracı. Bir de olacaksa donanımı full olmalıydı. Ben de comfortline vardı.

Yaris almamın nedeni otomatik viteste en sorunsuz şanzuman olması ve benzinli otomatik lerin vites geçişlerinin gayet mükemmel olmasıdır.
Bu yüzden ileride şanzuman sıkıntısı yaşamamak istememden dolayı bu markayı tercih ettim. Ayrıca aracın kapasitesi hakkında yorum yapan arkadaşlara da şunu söyleyeyim. Aracın bagajı 4 kişilik aile olmama rağmen son derece yeterlidir. İç genişliği de araca binince anlarsınız...

Maalesef forumda yok aklın var mı diyerek aşağılayan, para etmez diyen ve bazen üslupsuz konuşan Öğretmen! kişiler var.(Sözüm meclisten dışarı)Hayatta toyota alinmaz vb... Ben de şu vardı Sen de şu var...Onlara diyorim ki siz hiç vw golf7 kulladınız mı?

Elbetteki bir vw ile kıyaslanamaz konfor bakımından ama şanzuman için en iyisi diyebilirim.(İstatistiklerde Toyota en sorunsuz şanzuman diyor zaten).Toyota kötü bir marka değil.
Arabayı satma nedenim ise Vw ye geri dönmek istememdir.

Bana veya bize ileri-geri konuşanların msjlarına ve profillerine baktığım zaman maalesef davranış sitillerinin kalıcı olduğunu görüyorum.

Bunlardan daha önemlisi lütfen öğretmen olduğunuzu (en azından öyle biliyoruz) unutmayalım ve forumda fikirlerinizi beyan ederken karşı tarafı kırıcı konuşmayalım.

Bu kırıcı ve üslupsuz konuşan(Sözüm Dışarı) öğretmen sandığımız kişiler "SiberZorbalık" ne olduğunu ve dersinde öğrencilerine bahsetmeyi unutmamaları gerektiğini de hatırlatırım.

Tabi ki de Herkes fikirlerini beyan edecek ama karşı tarafa manevi zarar vermeden...

Altı üstü bir araba alım-satımı için değmez bu çirkin sözler.....Para da benim araba da benim:)

bu arada yorumlarını iyi niyetle yazan herkese teşekkür ederim.

İyi dersler.

hocam kızmanıza gerek yok,sizi eleştirmek değil niyetimiz,ama bu paraya bu araç yerine sizinde dediğiniz gibi wv almak daha mantıklı..bu arada golf 7 kullandım 1,2 sini,manuel..araç beklemediğimden fazla performanslı çıktı 1,2 olmasına rağmen yokuş yukarı bastımı alıyor,turbo devreye giriyor..konforu zaten hiç tartışılmazzz

:D toyota markasına yazılmış yorumları şahsına yapılmış gibi algılayıp alınganlık gösteren, bu sözleri ileri geri konuşmak olarak lanse eden arkadaşa mutlu günler diliyorum. alt tarafı bindiğin araba eleştirildi ama sana sorsak araba değil eleştirenler hatalı.

Araca yaslanınca kaportası oynuyor ben anlamıyorum her araçta aynı mı ki bu durum bide hyundai erada ve corollanın yeni kasasında gördüm bunu saç kısmından kaynaklanıyor galiba araba ağır olmasın diye heralde

aynenbadi ve share arkadaşım.

Sizin yazdıklarınızın gayet normal ve iyi niyetli olduğunu tahmin ediyorum zaten. Size söylemek istediğim birşeyim yok.

Araça yapılan yorumlar için de kızmadım. Kızmam saçmalık olur zaten. Herkes iyi-kötü konuşabilir araç hakkında.

Bir üyenin araç satışı için "allah akıl fikir versin demesini" doğru bulmuyorum. Araç satışı ile allah akıl fikir versin ne alaka...Bu kişinin şahsına söylenmiş bir cümledir, araca değil...!İster alırsın ister almazsın.

Lafı uzatmayacağım. iyi günler.

bozo' Alıntı:

Sizin yazdıklarınızın gayet normal ve iyi niyetli olduğunu tahmin ediyorum zaten. Size söylemek istediğim birşeyim yok.

Araça yapılan yorumlar için de kızmadım. Kızmam saçmalık olur zaten. Herkes iyi-kötü konuşabilir araç hakkında.

Bir üyenin araç satışı için "allah akıl fikir versin demesini" doğru bulmuyorum. Araç satışı ile allah akıl fikir versin ne alaka...Bu kişinin şahsına söylenmiş bir cümledir, araca değil...!İster alırsın ister almazsın.

:+1:

share_' Alıntı:
bozo' Alıntı:

:+1:

Tarafınızdan yanlış anlaşıldığım için özür dilerim. Sadece şunu demek istiyorum.

Eleştiri araca yapalım ama kişiliğe değil....

Donanım ve Ncap testlerine bakarak bu fiyata daha iyi bir araç alınabilir.
Hatta illa Japon olsun derseniz Mitsubishi colt 2009-2013 modelleri benzer donanımda ve fiyat olarak 24-25 bin civarı.
Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz...Yarisi beğenen 40-45 bin verip alır...

bozo' Alıntı:

tamam hocam bizde bize bağırıyorsunuz sandık :) sonuçta kişisel tercih herkes istediğine binebilir,hayırlı satışlar

arkadaşlar 3 gunluk dunya için birbirimizi kırmaya gerek yok.:)

bu arada hersey konusuldu da arabayı alacak olan daha cikmadi:))

yadigartbaykal' Alıntı:
share_' Alıntı:
:D toyota markasına yazılmış yorumları şahsına yapılmış gibi algılayıp alınganlık gösteren, bu sözleri ileri geri konuşmak olarak lanse eden arkadaşa mutlu günler diliyorum. alt tarafı bindiğin araba eleştirildi ama sana sorsak araba değil eleştirenler hatalı.
foruma ÖĞRETMEN olarak üye olmuş ve kendini bilimum uzmanlık alanları ile kanıtlamış çok değerli hocam, eğer siz araca değil aracı alan kişileri kapsayarak küçük düşürücü ifadeler kullanırsanız ben de sizin seviyenize inmeden adam gibi cevap veririm. ben de yaris almıştım aklım fikrim gayet yerindeydi ve 2-3 hafta önce 2006 dizel yarisi 27000 tlye sattım. sizin tabirinizle aynı saçmalığı başka biri de yapmış bak onun yerine bilmem ne alırdı değil mi?
gerçi boşa konuşuyorum, hiç muhattap olmamam lazım ama neyse...

diğer arkadaşlarımız gibi güzel güzel eleştirilerde bulunmak herkesin hakkı. isteyen istediği arabayı alır.

bu arada konuyu çok farklı noktalara getirdiğimiz için ksuura bakmayın @bozo hocam, forumumuzda nedense herkes bilişimciden çok otomobil uzmanı gibi hemen pahalı, şu iyi şu kötü diye atlıyor.

akıl fikir konusunda ben hiçbir yorum yazmadım, geriye dön ve tekrar oku.

BBNET
Geri