TOYOTA MI OPEL Mİ?

Kodla Büyü
ohhooooo hocam sende
kasa ne
seri ne
vites ne
yakıt ne
bütçe ne
tecrübe ne
aile sayısı ne
motor ne

SEN BU SORULARI CEVAPLA SENIN IS KOLAY

satilik astra hb elegance 2012 var. 45000 km degisen yok sol on camurlukta surtmr boyasi var,fotolari var.tuplu. 39500 tl. nakit :D

kardeş ben opel astra dizel almıştım. 2009 yılında sıfır. Toyota 5 bin tl daha pahalıydı. Dedim 1.3 dizel vergisi az kaçışı iyi. Ama 2 senede 10 gün serviste yattı araba. turbosu arızalandı, sonrasında turbonun yan parçaları arızalandı. 2 sene garanti bitti 2 ay sonra tekrar turbosu arızalandı. Sağolsunlar garantiden yaptılar. Sonrasında kazada yaptım. Araba sağlam bize bir şey olmadı. Ama Baştan Toyota alsaydım derim halla.

Sıfır alıyorsanız ikisi de güzel ama 5 yaşın üstündeyse kesinlikle Toyota.
Aslında model bazında değerlendirme yapmak doğrudur ama kaba bir karşılaştırma yapmak gerekirse:

Toyota artılar:
- Kolay masraf çıkartmaz; uzun ömürlüdür.
- Yakıt yönünden ekonomiktir.
- LPG uyumu harikadır.
- D4D dizel motor sessiz ve güzeldir.
- Otomatik şanzımanı sorunsuzdur.
- 2. eli çok iyidir.
Toyota eksiler:
- Ses yalıtımı iyi değildir.
- Sacı zayıftır ve bu yüzden yüksek hızlarda rüzgara maruz kalır.
- Konfor yönünden Opel kadar iyi değildir.
- Yolda size verdiği tokluk hissi, yol tutuşu Opel kadar iyi değildir.

Opel artılar:
- Kasası ve sacı sağlamdır. Güvenlik yönünden iyidir.
- Yol tutuşu başarılıdır.
- İlk alımda genelde Toyota'dan ucuzdur.
- İkinci eli iyidir.
Opel eksiler:
- Kabaca 5. yıldan sonra arızalar baş göstermeye başlar.
- Kronik arızalı bir arabaya denk gelme ihtimaliniz vardır.
- LPG uyumu Toyota kadar başarılı değildir.
- Dizel motoru daha gürültülüdür.
- Otomatik şanzımanında sürprizlere yer vardır.

(Tamamen kendi bilgi ve tecrübelerime dayanır)

sigortası,
muayenesi,
vergisi,
periyodik bakımları,
sürpriz masrafları ve yakıtı yok... bence en güzeli tabanvay, 1983 model.

çok gerekli olduğunda ise, reno12, 1986 model, benzinli. :D

Opel Alman Malı olup, Almanya da üretim yapan WV nin rakibi konumundadır. Fakat her konuda WV nin gerisindedir. Zaten WV audi porsche, seat skoda gibi birçok markanın sahibi bir gruptur. Satışları da çok iyi değildir, servisleri orta hallidir, ama fiyatları ucuzdur. Arabanın tek iyi yanı yalıtım ve bazı teknolojileri gayet uygun fiyata satmasıdır. Yıllardır güzel bir motor tasarlayamamıştır, ve yaptıkları arabalar çok ağır olduğundan 0-100 performansları kötüdür. ve haliyle yakıtları fazladır. Otomatik şanzımanlarıda vasat düzeydedir, fakat içine bindiğinizde sizi sağlam tok bir arabaya binmiş hissine kaptırır ki buda artısıdır.

Toyota ise teknolojik özellikleri sonradan araçlarına koyar, hemen hemen hiçbir şeyi opsiyon olarak alamazsınız araçlarında sunroof (suv modelleri hariç) bile yoktur. Tasarımları çok iyi değldir, fakat kötüde değildir, buna rağmen keen look (keskin bakış) felsefesiyle üretilen yeni modeller nispeten güzeldir. Araçlarda kullanılan motorlar yıllardır devam eden çok az değişiklik yapılmış motorlardır. Benzinli motorları atmosferiktir, turbo kullanmamaktadırlar, bu sayede yüksek motor ömrü vardır, lpg kullansanız dahi yıllarca sorun çıkarmazlar, dizel motorlar ise orta performanslı ve yakıt ekonomisi çok iyidir. Süspansiyon direksiyon yumuşaktır, nispeten kötü asfaltta yol sesi ve rüzgar sesi alır. benzinli araçlardaki yeni cvt şanzıman opel inkinden iyi fakat vw nin dsg sinden kötüdür. Toyota nın iç malzemeleri orta hallidir fakat öyle soyulma çatlama falan pek yapmaz. kapılarda kullanılan plastikler sertir. Toyota nın güzel yanlarından biride ilgili servisidir.

Kısaca Toyota denince akla sorunsuzluk, Opel denince sorun gelir. Toyota yıllardır Dünyanın en çok araç üreten şirketi olup lexus daihatsu gibi markalarında sahibidir, yıllardır dünya nın en değerli otomobil markası seçilmektedir. Müşteri memnuniyet anketinde herzaman ilk sırada yer almaktadır.

BBNET
Geri