Toyota mı Opel mi

Kodla Büyü

marcel

Aktif Üye
Arkadaşlar araba alacağım iki araba arasında kaldım
Sizce Toyota caorolla 1.33 mü yoksa opel astra 1.6 edition plus mı?

Eski toyotacıyım amma bu ikisi arasında opel diyorum. Motor yüzünden 1.6 iyidir
Senede 10.000 km den fazla yapacaksan tüp şart. Malum benzin fiyatları uçtu

kafkas' Alıntı:
Eski toyotacıyım amma bu ikisi arasında opel diyorum. Motor yüzünden 1.6 iyidir
Senede 10.000 km den fazla yapacaksan tüp şart. Malum benzin fiyatları uçtu

hocam tüp taktıracağım... İkisi de aynı fiyat.

Kaç model bilmiyorum ama astraya LPG taktırirsan 60 bine kalmaz subaplari yakarsın.
Toyotada çelik subaplar var.
Manuel se bişey diyemem ama otomatikte de Toyota daha sorunsuz

bence 1.6 motor daha avantajlı ama lpg uyumuna da dikkat etmek gerek( sürekli sanayiye git gel insan sinir olur hele ki araba sıfır).

hocam 1.33 corolla aracım var. performans benim için sorun değil dersen corolla çok güzel araç. özellikle uzun yolda konforu yol tutuşu vs çok memnunum. ama opel i hiç kullanmadım denemek lazım. motor gücü senin için önemliyse sonuçta o 1.6 farkeder.

Bu araçlar kaç lira hocam?
Sıfırı yerine 3-5 yaşında üst segment bir araç alabilirsiniz. Hem vergisi düşük olur, bakımı için yetkili servise bağlı kalmazsınız, bir yeri çizilirse değer kaybı fazla olmaz. Honda accord / toyota avensis gibi kilometresi düşük D segmenti araç iyi olur bence. Ancak illa ikisinden birisini alacaksanız astra daha konforlu olur corollaya göre. LPG'yi iyi araştır. Ancak hangi arbayı alırsan al LPG'de subaplar bozuluyor. Toyotoda 80-120 binde, astra içinse 50-90 binde subaplar kesin bozulur. Toyotoda 1200 tl ye yapılır bu da ancak astrada kaç lira tutar bilmiyorum. Toyotanın yedek parçası astraya göre daha ucuz olur. Kesinlikle atiker marka LPG kiti alma. LPG garantiyi bozup bozmuyor mu onuda araştır. 2 hafta önce hondaya gitti ellerinde sıfır yeni 2016 kasa honda civic en dolu paketi vardı. Güzel araba 75 bin TL idi.

bidene' Alıntı:
Kaç model bilmiyorum ama astraya LPG taktırirsan 60 bine kalmaz subaplari yakarsın.

Hocam bu bilgi şehir efsanesi galiba. 2007 astram var 60 bin kmde LPG taktırdım şu an araba 155 binde herkes bu dediğinizi söylemişti forumlarda falan da yazılmış çizilmiş baya ama ben bir sıkıntı yaşamadım.

Konuyu açan arkadaşa astra kullanıcısı olarak tavsiyelerde bulunayım h kasa almayı planlıyorsanız yakıtı fazladır LPG taktırmazsanız üzer. Benimki otomatik vites. Yarı otomatik olduğundan ve tek kavrama olduğundan pek randımanlı bir sistem değil geçişler Manuel araba gibi hissediliyor. Siz Manuel alacam demişsiniz o sıkıntı da yok. Onun dışında güzel arabadır tavsiye ederim ben 4 yıldır yakıtını koyup bakımını yaptırıp sıkıntısız kullandım.

altintepebilisim' Alıntı:
bidene' Alıntı:

Hocam bu bilgi şehir efsanesi galiba. 2007 astram var 60 bin kmde LPG taktırdım şu an araba 155 binde herkes bu dediğinizi söylemişti forumlarda falan da yazılmış çizilmiş baya ama ben bir sıkıntı yaşamadım.

Konuyu açan arkadaşa astra kullanıcısı olarak tavsiyelerde bulunayım h kasa almayı planlıyorsanız yakıtı fazladır LPG taktırmazsanız üzer. Benimki otomatik vites. Yarı otomatik olduğundan ve tek kavrama olduğundan pek randımanlı bir sistem değil geçişler Manuel araba gibi hissediliyor. Siz Manuel alacam demişsiniz o sıkıntı da yok. Onun dışında güzel arabadır tavsiye ederim ben 4 yıldır yakıtını koyup bakımını yaptırıp sıkıntısız kullandım.
hocam..
şehir efsanesi değil..
bahsettiğim olay 2010 dan sonra çıkmaya başlayan euro 5 motor araçlarda daha sık görülmeye başladı.
sizinki euro 4 motor.
üstelik illa her araba 50 binde yakacak diye birşey yok.
bazıları 100 binide görüyor işçiliğe ve kullanmaya bağlı olarak değişir tabi.
geçen sene amcamda bu sene babamda aynı durum oldu. 2500 lira masraf çıktı.

Astra 1.6 yakıt sarfiyatından dolayı tutulmuyor. Tüp taktırınca bile cok yaktıgını söylüyorlar. Astranın benzilisinde 1.4 turbo daha cok tutuluyor.

bidene' Alıntı:

Toyotada da subap sorunu var, ben yaşadım.

Fabrikasyon lpg lilerde çelik subaplar var diye biliyorum.
Ama Allah razı olsun sağlamlık konusunda tabiri caizse domuz gibi araba :+1:

Toyota konusunu bilmiyorum ama bir Opel kullanıcısı olarak yukarıdaki söylenenler ışığında ben de deneyimlerimi paylaşmak istedim. 2005 astra 1.4 var. 2011 yılında 68.000 de aldım. Alırken tüp taktırdım. Şimdi 130000 falan oldu çok şükür hiç subap yakma olayı falan yaşamadım.

bugün bayağı araştırdım.... Opel 5 yıl tüp ve motor garantisi veriyor..... 3 bin fiyat kırdırdım uzun pazarlıklar sonucu.... son kararımı vereceğim...

marcel' Alıntı:
bugün bayağı araştırdım.... Opel 5 yıl tüp ve motor garantisi veriyor..... 3 bin fiyat kırdırdım uzun pazarlıklar sonucu.... son kararımı vereceğim...
Opel garantiyi bir şarta bağlıyor mu? Lpg kendilerimi takacak vs.

hocam garantiyi opel değil landirenzo veriyor sıkıntı orda başlıyor.
benim önceki arabam 1.6 astra idi 2012 de 0 alıp serviste tüp taktırdım 40 de subaplar değişti 50 de beyin değişti tüp den hiç performans alamadım
onu satıp 1.4 4d corallo aldım dizel otomatik şimdi hem otomatikten hemde araçtan çok memnunum
karar sizin ama ben benzinlide olsa coralla derim :)

Opelde A16xer kodlu motorlara Lpg önerilmiyor. eğer uyumlu ise 2 yıllık opel kullancısı olarak sağlam bir araç. Toyotanın 1.33 motoru yüzünden 1.6 vergisi ödeniyor. Lpg uyumunu iyi araştırın.Uyumsuz ise 1.3 dizel temiz ikinci el opel araçları araştırın

1,33 corolla yerine 1,6 tercih ederseniz daha iyi olur hocam. Lpg için ise japon arabaları daha uyumludur. Opel astra eğer 1,4 t motor ise tercih edin derim. Atmosferik motorları biraz hantal kalıyor kasa ağır çünkü. Benzinde binecekseniz 1,6 dolu paket bir astra iyidir derim.

BBNET
Geri