Kuzenim 2016 temmuzda makyajlı kasa 1.6 corolla advance manuel aldı. Arabasından oldukça memnun, tek yakındığı konu yakıt. E benzin de 5,50 TL olunca tabi adam yakınmakta haklı. Bu zorlu kış şartlarında şehir içi yaklaşık 9lt/100km yakıt tüketimi var. Arabası şuan 9.000 km'de önümüzdeki ay hem 10 bin bakımına girecek hem de garanti kapsamında tüp taktıracak. O da 3 bin TL tutuyor (landirenzo).
Aracı ara sıra ben de kullanıyorum. Ses yalıtımı, kalite hissi, yol tutuşu, konforu son derece güzel. Ancak 1.5 dci EDC fluence kullanıcısı olarak performansından memnun kaldığımı söyleyemem.
Civic'in efsane kasasını kullanmadım ama 2011 yeni kasa elegance CVT Prins LPG'lisini kullandım. Onunla kıyasladığımda yakıt tüketimleri, yol tutuşları, kalitesi, konforu benzer diyebilirim. Performans olarak da Civic daha üstün bir araç.
Bu aracın anahtar teslim kampanyalı fiyatı 79 bin TL civarında diye biliyorum. Bu rakamlara çıktıktan sonra naçizane tavsiye 2-3 yaşında düşük km'li belki 1 parça boyalı ve tramersiz bir araç tercih etmen olacaktır. Aynı tavsiyeyi kuzenime de sunmuştum =) O zaman dinlemedi, şimdi de aldığı arabadan memnun ama kendisi şunu söylüyor:
_ Kuzen günümüzün teknolojisi otomatik arabadan yana, açıkçası 6 bin daha borçlanıp aynı arabanın otomatiğini alsam daha mantıklıymış! Ayrıca senin arabanın (fluence) yakıt tüketimiyle benimkini karşılaştırdığımda da kendi kendime "lan acaba aracımı satıp da dizel bir araç mı alsam?" diye sormuyor değilim =)
Araba konusunda gördüğüm kadarıyla aklın yolu hiç bir olmuyor =) Yine de bu tecrübelerimin sana tercihini sorgulatacağını ümit ediyorum. Daha detaylı merak ettiğin bir şey olursa da dilim döndüğünce cevap vermeye çalışırım.