toyota 1.6 VVT-İ LPG de sorun yaşayan_?_

Kodla Büyü

spider23

Süper Üye
Süper Üye
selamlar 2 hafta önce LPG li toyota avensis 1.6 motor araç satın aldım...araçta motor ısısı arttıktan sonra hem benzinle - hem LPg ile rölanti de 600 -1000 arası oynama ve motorda titreşim hissediliyor-boğaz kelebeği temizlendi-80 K bakımı yapıldı LPG filtresi değişti çözüm yok...
:Çözüm önerisi olan yada aynı sorunu yaşayan var mı?

hocam hayırlı olsun bendede 2008 var sizinki kaç model kaça aldınız.
ufak oynamalar normaldir yakıt tasarafu için yapıyor.
sizinki için sadece benzinde de yapıyorsa buji bobin lere bakılabilir.
yüksek ihtimalde hava girişini kontrol eden bypass parçası var o işlevini yirmiş olabilir veya ayar gereke bilir.

Hocam canını sıkmak gibi olmasın ama 2003 1.6 Avensis de aynı sorunu yaşayan arkadaş vardı. Muhtemel sorun siboplardadir. 1000 tl civarı masrafı olur dalgalanma canınızı sıkmasin. Araba rolanti de stop etmiyorsa kullanın gitsin

saol hocam model 78 binde aldım aldığım kişi 45 bin civarı LPG bağlatmış - Lovato sistem...kaza-hasar yok..35 bine aldım...
Ama 2 haftada araçtan soğudum; 600 - 1000 arası rölanti de gidip gelme oluyor ve bu esnada da motor da titreşim oluyor...hem benzin hem LPG de aynı sorun var...Subap ayarı gerekebilir deniyor... LPG ci de bilgisayara bağladı ayarları iyi dedi;hava girişi vs..pek incelemedi..ustalarda pek bi nazlı zaten..toyota yetkili serviste en son motora rektifiye önerdi...küçük dilimi yutacaktım çıkan faturayı duyunca..

mu_korkmaz' Alıntı:
Hocam canını sıkmak gibi olmasın ama 2003 1.6 Avensis de aynı sorunu yaşayan arkadaş vardı. Muhtemel sorun siboplardadir. 1000 tl civarı masrafı olur dalgalanma canınızı sıkmasin. Araba rolanti de stop etmiyorsa kullanın gitsin

stop etmiyor ama içim içimi yiyor;LPg de bile kullanmıyorum benzinle kullanıyorum korkudan...Subapları-subap yataklarını 30 bin KM de kucağımıza alacaksak bi daha tövbe LPG ye... :verymad:

servisten ayrılmış kendi dükkanını açmış özel servisler var hava girişini ayarlayan parçayı kontrol ettir toyotanın moturu lpg en uyumlu motrdur ve en az sorun çıkartır bor power koymanıda tavsiye ederim

Edirnedeyim sanayi de sağlam anlayan bi usta yok..varsa istanbul da -tekirdağ da -keşan da tavsiye edebileceğiniz bi yer çok sevinirim..

benim focusta havalandırma hortumu yırtılmıştı. Motora hava düzensiz gidince bunu yapabiliyor.

boğaz kelebeği ile çözüm lenecek bir şey değil bende de vardı ama sadece lpg de yapıyordu lpg enjektörler nanay olmuş ondan yapıyordu ama sizin durum farklı motorun kendisi ile alakalı bir sorun. Saten sanırım sıkıntı çıkartınca elinden çıkarmak için satmış farklı ustalardan fikir alın bir danışın bakalım ama bu sorunlar insanı aracından çok soğutuyor eski aracımı bu tarz nedenlerden sattım ...

BBNET
Geri