toyota 1.4D - 4D hakkında

Kodla Büyü

garagasli

Üye
Merhaba,

2012 ve üzeri bir araç almayı planlıyorum. ilk tercihim toyota 1.4D - 4D, bu araçla ilgili yorumlarınızı alabilir miyim? acaba kasa bu motora ağır gelebilir mi, yokuşta v.s çekişte sıkıntı yaşanır mı?

ikinci olarak skoda octavia 1.6 dizel almayı düşünüyorum. Aslında otomatik bir araba düşünüyorum ama toyota'da yarı otomatik şanzımanda problem olduğunu duydum ki kardeşimde auris var ve yokuşlarda arkaya kaçırıyor, geçişler sarsıntılı

3. tercihim ford focus.

Teşekkürler.

dik yokuşlarda birçoğu geriye kaçırır buda normal karşılanır.. ford,honda ve toyota kullanmış biri olarak söylüyorum.. vites geçişleri sarsıntılı olmayan şanzumanlar bir sonraki vitesi hazırda bekletir bu yüzden daha karmaşık bir yapısı vardır ve daha fazla sorun çıkarır.. öğrenmem 4.500 tl ye mal oldu (ford cmax 7 ileri otomatik) dsg şanzumanlarda da aynı problemler olabiliyor.. hondanın şanzumanı da geçişleri sarsıntılıdır gaza yüklenince önce yığılma yapar ama en sorunsuz şanzumanlardan biridir.. bence otomatikte kriteriniz sorun çıkarmaması olmalı..

Sayın hocam bende corolla 1.4 d4d var. Motoru biraz daha güçlü olda iyi olurdu ama öyle çok kötü de değil. Ben memnunum.

Bir yıldır 2014 toyota corolla 1.4d-4d kullanıyorum otomatik vites çok güzel araba kesinlikle tavsiye ederim konfor ve ekonomi olarak çok avantajlı.2013 Ve sonrası çıkan yeni kasa araçlar 6 ileri vites olduğu için sarsıntı daha az.Zaten bu sarsıntı olayına neden bu kadar takılıyorlar anlamam sarsıntı deyince millet sanki arabanın içinde zıplıyoruz falan sanıyor.Çok az bir sarsıntı hissi var bu da normal takıntı yapılmaması gereken bir durum diğer dizel otomatiklere göre daha ekonomik ve sağlam.Ben bir çok araba kullandım ama toyotanın verdiği his tamamen sağlamlık üzerine arabaya binince bunu hissediyorsun.Geriye kesinlikle kaçırmaz frene uzun basılı tutunca devreye giriyor özellik ve sorun olmuyor.

Peki yağ yakma sorunu hakkında ne diyorsunuz? Kardeşimde 2011 auris dizel var onda yağ sorunu vardı, internetten bakınca bunun sadece auris modelinde değil diğer modellerinde de var olduğunu gördüm. Acaba hangi modellerinde bu sorun var ?

astra mı toyota mı desem hangisini tercih edersiniz arkadaşlar.
40.000 tl ye kadar sizce alınabilecek en güzel tercih hangi araç olur...

ben eski olacaksa kesinlikle japon alınması taraftariyimdir. Arkadaşım 34500 e 2007 astra satti. Sattım kurtuldum diyodu. Hic sevmiyordu tavsiye de etmiyordu. Honda civic aldı. Güç olarak astra iyi olsada sorunsuzluk olarak civic i tavsiye ediyordu

yvzlv' Alıntı:
Bir yıldır 2014 toyota corolla 1.4d-4d kullanıyorum otomatik vites çok güzel araba kesinlikle tavsiye ederim konfor ve ekonomi olarak çok avantajlı.2013 Ve sonrası çıkan yeni kasa araçlar 6 ileri vites olduğu için sarsıntı daha az.Zaten bu sarsıntı olayına neden bu kadar takılıyorlar anlamam sarsıntı deyince millet sanki arabanın içinde zıplıyoruz falan sanıyor.Çok az bir sarsıntı hissi var bu da normal takıntı yapılmaması gereken bir durum diğer dizel otomatiklere göre daha ekonomik ve sağlam.Ben bir çok araba kullandım ama toyotanın verdiği his tamamen sağlamlık üzerine arabaya binince bunu hissediyorsun.Geriye kesinlikle kaçırmaz frene uzun basılı tutunca devreye giriyor özellik ve sorun olmuyor.

6 vites olanlar 2010 ve sonrası.

T.G.R.L' Alıntı:
yvzlv' Alıntı:

yağ yakma problem 2012 lerde düzeltildi. B5 turbo koduna sahip araçlarda yok. alırken kontrol edebilirsiniz.

Bende de 2011 d4 otomatik corolla var. Çok memnunum. Geçişlerde hafif sarsıntı var. Bence normal. Tam bir aile arabası. Geniş konforlu sağlam. Motorun gücü de yeterli. 6 vites ileri. Yağ yakma sorunu bende yok ama Euro 4 motorlarda varmış. Ancak servis ücretsiz değişim imkanı veriyor. Bence çok kullanışlı. Almanı tavsiye ederim. Biraz daha paran varsa Passat dizel alacaksın

T.G.R.L' Alıntı:
yvzlv' Alıntı:

Doğru hocam 2010 ve sonrası orda bir yanlıs yazım olmuş

BBNET
Geri