toshiba qosmio laptop arızası

Kodla Büyü

egeman84

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
305
arkadaşlar dizüstü bilgisayarımı 1 aydır açmadım. Cihazı açtığımda da fan tam hızda çalışıyor ve ekran sağ aşağı kaymış şekilde duruyor. Bu sorun bilgisayarın ilk açılmasından itibaren var yani anakart yazısı da aynı şekilde biosa girdiğimde de aynı şekilde. Bios ayarlarını default yaptım fakat sıkıntı devam. 2-3 ay önce aşırı ısınmadan dolayı termal macununu yenilemiştim bu arada. Acaba ekran kartı soğutmasında yetersiz mi kalıyor. Soruna fikri olan yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?
 
onu akşam yapacağım artık ;) ama ekran bildiğiniz sol aşağı doğru 5er cm kaymış. zaten nere kaydığı önemli değil, ekran kaymış bir tarafa işte. fare falan aşağı gidiyor yani. içini açıp bios pilini çıkarayım diyorum ama onu yapmak 100 vidadan geçiyor. Termal macunu yaparken ellerim koptu.
 
P_20171207_172254.jpg
Gördüğünüz gibi sağdan ve üstten sol aşağı doğru kaymış vaziyette duruyor. Fan da tam hızda çalışıyor. Üstelik şu an biostayım, yani ekran kartı driverı yüklemesi kurtarmaz. Sorun ya anakartta, ya da ekran kartında. 2 ay önce termal macun yenilemiştim. İyi yapamadım mı acaba. İşlemci ısısında sorun yok ama. Zaten 1 ay bilgisayarı açmamıştım.
 
Siz artik termal macunu nasil temizlediniz? Ekran karti chipi uzerinde kucuk elektronik parcalar var var ilk soru bu.
Bios piliyle felan isiniz yok. Onunla ugrasmayin.
Soyle yapalim. Laptopu peojeksiyona veya 2. monitora baglayin vga kablosuyla.
Goruntu ayniysa ekran karti sorunu, goruntu farkliysa yani duzeldiyle ya ekran lvds kablosunu tam takamadiniz veya kopuk felan var her neyse. Ya da panelin ya kendisinde- pek sanmam- ya da panelin invertor devresinde ariza vardir zaten bu durumda da panel degisir.
 
Geri
Üst