Toner tozu aldım ama... Yardım!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buyey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

buyey

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar. okulda iki tane samsung ml-1610 var. her seferinde 40 ytl vermeyelim diye toner tozu aldım ve doldurdum. ama çıktılar çok soluk oluyor. nedendir acaba?

hocam büyük bir firmadan aldım tozu. gerçi bende tozdan şüpheleniyorum ama. bugün mesaj attım. cevap olarak bu tozlar sürekli kullanılıyor, drum ve blade inizi kontrol edin dediler. iyi de sorun olsa önceden yazmadı ki yani...
garip olan çıktılar nerdeyse bembeyaz hiç yazmıyo gibi bişey...

çalkala :) drumu ve bıçağı kontrol edin hocam. Tam oturtamamış olabilirsiniz.

çalkala : tonerden çıktı renk falan darmadağın çıkıyorsa , çıkartıp sallayın. Acaip işe yarıyor. Denenmiş ve başarıya ulaşılmıştır. Elinizden falan düşürürseniz veya başka şeyler olursa ben hiç bir sorumluluk kabul etmem.

arkadaşlar 2 tane toner var ikisinide doldurdum aynı sorun var. biraz sallayıp yerleştirdiğimde soluk çıkartıyor. bir süre sonrada nerdeyse bembeyaz çıkartıyor sayfayı. bu tonerler daha önce çalışıyordu. bıçak ve drum u da kontrol ettim bir sıkıntı yok
peki problem nerden kaynaklanıyor? ne yapabilirim?

bu olay beni çıldırtacak keşke hiç bulaşmasaydım...
arkadaşlar bu doldurma işlemini yapan biri bana detaylı olarak anlatabilir mi?
nerde hata yapıyorum anlamadım... :?

toner tozunu doğru yere doldurduğuna emin ol. birde çok fazla doldurma bir miktar boşluk kalsın.. toner drum ının da 3-4 doldurmada bir değişmesi gerekiyor.

işaretli kısmı çıkarttım. iki vida söktüm. bıçağı çıkarttım. toner tozunu doldurdum. bıçağı taktım. temizledim ve taktım. sonuç hüsran...

Peki hocam acaba bunlarda chip olabilir mi?
Bilindiği üzere chip varsa da tonerin akması engellenebiliyor.

hocam alırken bunu özellikle araştırdım
chip siz olduğunu için bunu tercih ettim
nerde hata yapıyorum anlamıyorum...

HOCAM İŞARETLİ OLAN YERDEKİ VİDALARI ÇIKAR KAPAĞI AÇ ALTINDA TONER TOZU İÇİN TIPA VAR ONU DA ÇIKAR TONER TOZUNU ORAYA DOLDUR...

Evet aradaugrarim arkadaşıma katılıyorum yanlış yere doldurmuş olabilirsin. ML1610 larda geniş bir atık kısmı var dolumu nasıl yaptınız. Sökerek mi yok sa tıpasını açarak mı boşalttınız.

hiç tıpa falan açmadım. sadece üstten iki vida söktüm bıçak kısmının vidalarını söktüm ve doldurdum... acaba yanlış yere mi doldurdum?

samusasun' Alıntı:
HOCAM İŞARETLİ OLAN YERDEKİ VİDALARI ÇIKAR KAPAĞI AÇ ALTINDA TONER TOZU İÇİN TIPA VAR ONU DA ÇIKAR TONER TOZUNU ORAYA DOLDUR...

hocam siz doldurdunuz mu? ben tıpayı açmaya çalıştım ama kolay açılacak gibi durmuyor...
bir yöntemi falan var mı?

arkadaşlar aramızda kalsın... bak söz verin... kimseye söylemeyeceksiniz...
yaa ben toner tozunu atık kısmına doldurmuşum :roll:
şimdi tıkır tıkır yazıyor...

Toner tozunu nerden kaç liraya alınıyor. İstanbul Avrupa Yakasındayım. Tavsiye edebileceğiniz marka yada alınacak yer var mı? Benim yazıcımda Samsung ML1610 dolumu nasıl yapacağız. Yapan arkadaş son olarak tecrübesini toparlayabilir mi? :)

Geri